Asi je to hloupý dotaz, ale zajímalo by mě, proč na téhle kartě
http://mujweb.cz/Pocitace/johnyg/wdc.jpg
jsou dva druhy pamětí - nebo spíš dva typy package. Prostě se jim válely na skladě nebo to mohlo mít i jiný důvod?
Asi je to hloupý dotaz, ale zajímalo by mě, proč na téhle kartě
http://mujweb.cz/Pocitace/johnyg/wdc.jpg
jsou dva druhy pamětí - nebo spíš dva typy package. Prostě se jim válely na skladě nebo to mohlo mít i jiný důvod?
Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T
Podobnou kartu mám je to stejne čip a jako u tebe 1mb paměti. Ale já tam mám všechny ty paměti ty "větší" nahoře, a daj se měnit. Možá bylo plánováno u týhle karty, že to bude levnější 512kb verze a na ty horní 4 tam budou taky jen sockety a člověk by si je tam mohl dokoupit. Protože tehdy byla 1mb ISA karta luxux(rozlišení 800x600 při 16bit barvách), a většina byla Trident supervga a ta měla 512kb a jen 256barev a tak se pro většinu uživatelů těch 1mb na týhle kartě stalo nevyužitelných a jen ji prodražovalo. Ale na kaonec se od toho upustilo a žádný sockety se tam nedaly a paměti se tam rovnou naletovaly.
The best Unreal Tournament maniac.
Zrejme proto, ze se predtim vyrabely verze teto karty, ktere mely misto tech hornich pameti patice a dalsich 512kB bylo volitelnych. Pokud jsou na kartach patice, tak je tohle jinak celkem bezne, ze treba prvni mega je klidne ve dvou modulech a druhy ve ctyrech.
Jinak vidim, ze mas Western Digital WD90C31 - ta by mela celkem obstojne akcelerovat 2D a mela by umet i hicolor mody (+ dokonce se specialnim ovladacem umela i vysoky refresh na monitorech). I kdyz tohle je ISA verze, ja mel mobilni verzi (tj ...C24A2) propojenou primo s procesorem 486 po lokalni sbernici a i kdyz mela jenom 768kB video pameti, tak bezela jako drak.
Diagon Swarm - redaktor NOTEBOOK.cz
Nikdy se nehádej s blbcem, nezasvěcený by nemusel poznat, že je mezi vámi rozdíl.
Blog o mobilní technice -> [WWW]
díky, to s těma paticema mě mohlo taky napadnout.![]()
jak úžasně ta karta akceleruje nevím, sice funguje ale neinstaloval sem ovladače. Třeba ji někdy jen tak zkusím.
Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T
Jo, na to že je to ISA je dost rychlá. Teď jsem jí ze srandy zkusil na Athlonu XP2600+(mám kt133ku s ISA slotem) a v UT dá v software rendering v 320x240 16 bit barvy asi 23fps(při 8 bit - vím nedá se na to dívat asi 43fps).. Ale pamatuju se, že když jsem jí zkoušel na něakym staršim boardu, kde šla měnit dělička pro ISA slot a pustil jsem do ní 16 mhz místo 8, dala i dost přes 30. A když se nechaj 256 bit barvy, tak i v 800x600 je to ve win docela použitelný, neni tak výrazný to pomalý otevírání oken. A ve svý době 1991-1992 byla možnost 800x600x16bit prostě s ISA kartou luxus, na VLB bych to pochopil. Ale tahle grafika je fakt cool. Btw. Drivary maj windows 95/98/ME přímo v sobě, nemusíš žádný shánět. A pro XP použij standardní VGA, neboli prostě žádnej. Ono to stejně víc jak těch defaultních 800x600x16bit nedá.
The best Unreal Tournament maniac.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)