cau, tak ja som riesil podobnu dilemu, a nakoniec som vzal od STLabs externy box na 3,5palcovy disk, s usb2.0 kombinovany s FireWire, nakolko usb2.0 pre kompatibilitu, a FireWire pre rychle kopirovanie, slape to cez FireWire ako hodinky, disk som do toho kupil Maxxtor Maxline III 16mb cache 300gb Pata, aj ja som chcel Serial Ata, ale tieto externe ramckey su IDE zatial, aj ten ako hovoris ma Sata podporu tak akurat pripojenie Serial Ata priamo do dosky, inak je napisana podpora pre IDE harddisky, mas to tam jasne cierne na bielom. A tie fotky StLab ramcekov som nasiel zle, nakolko mne prisiel hlinikovy ramcek, ale co natom. Som velmi spokojny je to spica. Ak planujes Serial Ata disk dat neskorej na stalo do kompu tak potom pockaj a hladaj ramcek pre serial ata, ale ked si myslis ze nejaky ramcek s podporou Serial Ata a usb 2.0 poraz rychlostou i ten isty disk Pata v ramceku cez FireWire, tak to by si robil chybu, Sata je na Usb2.0 zbytocne, len mas vlastne hodnotnejsi o nieco technologicky modernejsi disk.
A neboj sa rozhrania Pata, bezproblemov kup tak ako ja, slape to paradne