- potřeboval jsem ten procák tenhle týden, opterony by měly být nejdřív kolem 10.11.
- znám jen jedinýho člověka (na aoaforums.com) kterýmu na mé desce běží, tady jsem na nikoho nenarazil
- support co se týče nových biosů k mé desce je dost pochybný, takže bylo jistější šáhnout po "standardním" Venice, než marně čekat na nový BIOS
- "standardní" přetaktovatelnost jak Venice 3200+ tak opterona 144 je někde kolem 2.6-2.7GHz, a rozdíl v cache podle mne především na gamesách nepoznám.

Večer jsem to ještě testoval a Prime nebyl schopen projet bez chyby ani 2,5Ghz... 2.4GHz dal 7 hodin přes noc v pohodě, jenže to jsem dal i s Winchesterem, začínám mít pocit, že spíš kur*í deska než procák.
Taky jsem operativně přešel na testování Super PI 32M... Primu teď nevěřím.
Ten Prime je totiž podivnej, protože při 9*300=2,7GHz proběhly bez problémů 3DMarky 03 i 05 a Aquamark, ale Prime zhučel okamžitě po spuštění, což ukazuje na takovou nestabilitu, že by uvedené benchy rozhodně běžet neměly

EDIT: 9*289=2600 Super PI 32M 29m25s bez chyby
EDIT2: při stejném nastavení padne Prime po 35 minutách
EDIT3: při 2.7GHz sice běží benchmarky, ale Prime padne hned a Super PI padne po druhém loopu při 32M

Ještě zkusím starší vydání BIOSu, který přidával podporu Venice, novější BIOSy mi totiž dělaly problémy i s Winchesterem (pouhou výměnou verze BIOSu došlo k tomu, že procák potřeboval voltáž o 0.15V vyšší, aby byl stabilní na stejné frekvenci - EPoX forever )