tak stavba pokročila, a ten triplet z diycompany jde použít jak je bez úprav se 17 lcd, zaostří perfektně akorát mírně mázlé rohy. ale při 16"9 je to supr. takže tam hodit to wuxga 15,4 lcd a supr hdtv projektor je na světě, akorát ten kontrast přes dvi jde v ovladačích grafiky vypnout interpolace, takže neroztáhne obraz přes celou obrazovku a tím můžu nastavit rozlišení 1280*768 a mám 16:10 obraz, jako má tohle lcd http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=110&zbo=30376
podle mě ale zbytečné, většina filmů je 16"9 a 4:3 je jenom desktop a tv, tv má malé rozlišení takže mázlé rohy nevadí a u fullscreen her to taky nevadí, v rozích není nic titěrným textem takže akceptovatelná chybka obrazu. jinak na web jsem přidal galerku, jsou tam fotky 3 už hotových projektorů založených na 17" lcd hp 1755 1000:1. barvy mají všechny parádní, jen 250w je málo, 400w a výš to chce na tak velkou plochu, já nechám 400w a promítat budu na autoplachtu 2,5*1,8m a zkusím i tu bolatinu na to, to bude plazma jestli to pude napatlat na tu plachtu, je to jak sádra, asi rozprášit sítkem aby to bylo rovnoměrné. jinak použít si myslím že jde jakýkoliv nátěr, jen se to posype zamokra tou práškovou balotinou, jak dorta cukrem

hanis