Stránka 33 z 36 PrvníPrvní ... 232930313233343536 PosledníPoslední
Výsledky 801 až 825 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

ahoj,koupil jsem levne LCD 15" siemens ale po rozebrani nastal problem s FFC kabelem. Na jedne strane je konektor ale na druhe je to pripajene k plosnaku.Na lumelabu jsem nasel prodluzky ale nevim jestli k tomu davaj i ty konektory,mimo to sem na svem kabelu napocital 17 kontaktu a tam prodavaj 16ti nebo 18ti kontaktove. Nevedel by nekdo prosim co s tim. Moc by mi to pomohlo.

Standardní

Kdyby sis precetl tuto diskusi, tak by si vedel, ze prodluzka z lumenlabu je na hovno, protoze k tomu daji jen jednu svorku a ze je lepsi to resit prez toho australana, ktery ti doda prodluzku+spojku (vyrobena ze dvou svorek).

Tady mas na nej mail, mam s nim dobre zkusenosti.

sales@cyberfusion.biz

Sacha Tabbah
    2 / 32 Campbell Ave
    Dee Why
    Sydney. NSW
    Australia
    2099

Member
    Vliv
    276

Standardní

woyta> nemecky moc umet nepotrebujes.. Co nepochopis ti prelozi babelfish na altaviste. A na diy-community.de se s nima da bavit anglicky.. Porad tam nekdo neco prodava a postovny bude nejmin takze to je mozna lepsi alternativa nez z USA..

Standardní

tak stavba pokročila, a ten triplet z diycompany jde použít jak je bez úprav se 17 lcd, zaostří perfektně akorát mírně mázlé rohy. ale při 16"9 je to supr. takže tam hodit to wuxga 15,4 lcd a supr hdtv projektor je na světě, akorát ten kontrast přes dvi jde v ovladačích grafiky vypnout interpolace, takže neroztáhne obraz přes celou obrazovku a tím můžu nastavit rozlišení 1280*768 a mám 16:10 obraz, jako má tohle lcd http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=110&zbo=30376
    podle mě ale zbytečné, většina filmů je 16"9 a 4:3 je jenom desktop a tv, tv má malé rozlišení takže mázlé rohy nevadí a u fullscreen her to taky nevadí, v rozích není nic titěrným textem takže akceptovatelná chybka obrazu. jinak na web jsem přidal galerku, jsou tam fotky 3 už hotových projektorů založených na 17" lcd hp 1755 1000:1. barvy mají všechny parádní, jen 250w je málo, 400w a výš to chce na tak velkou plochu, já nechám 400w a promítat budu na autoplachtu 2,5*1,8m a zkusím i tu bolatinu na to, to bude plazma jestli to pude napatlat na tu plachtu, je to jak sádra, asi rozprášit sítkem aby to bylo rovnoměrné. jinak použít si myslím že jde jakýkoliv nátěr, jen se to posype zamokra tou práškovou balotinou, jak dorta cukrem

hanis

Standardní

Haniz:

Fotky od Romana Jurka sa nezobrazuju, mozes to prosim ta opravit? Rad by som sa pozrel....diky.
    Abit IC7-G :: P4 NW 2.8@3.2GHz + Zalman CNPS7000B-Cu :: 2 x 512 MB A-DATA Vitesta DDR 500 :: Sapphire ATI X800PRO VIVO :: DVD RW LG 4120B :: Enermax EG465AX-VE(G)FMA - 460W :: 3R System AIR

Standardní

2johu: jj blbé malé písmenka, už by to mělo fakčit, ještě tam přidám fotky té bedny. jdou tam trochu vidět ty kružnice od fresnelů, ale moc to nevadí a jde to odstranit zvětšením vzdálenosti lcd<>fresnel z 1cm na 2, max je 3 něco cm podle toho co jsem si kreslil v cadu.

Standardní

2Haniz:
    Nemas niekde fotku uchytenia LCD? Neviem ako to vyriesit, ten panel je velmi tenky (1-2mm), zatial ma nic nenapadlo....
    Abit IC7-G :: P4 NW 2.8@3.2GHz + Zalman CNPS7000B-Cu :: 2 x 512 MB A-DATA Vitesta DDR 500 :: Sapphire ATI X800PRO VIVO :: DVD RW LG 4120B :: Enermax EG465AX-VE(G)FMA - 460W :: 3R System AIR

Standardní

2Locke
    forum sem procet ale o tom,ze ffc z lumelabu maj jen jednu svorku sem se nedocet.Zajimalo by me jeste za jak dlouho ti to od nej prislo a jakym zpusobem si mu to platil-zatim nemam zadnou zkusenost.
    Dik stepan

Standardní

Ja mu to poslal pres western union (nj, drahy, ale zase mel prachy hned) a prislo to asi za tyden.

Standardní

Kluci přečetl jsem to celý, v jednom mi ale není jasno. Pokud objednáváte z nějakého eshopu fresnelky objednáváte vždy 2ks fresnelek nebo je to otom že se objedná jen jedna a rozloupne se a vzniknou tedy dvě. Jde mi o ten prach, proto mě zajímá jak fresnelka přesně vypadá, ješte jsem ji v ruce neměl. Pokud by před rozloupnutím měla ty kruhový drážky z obou stran uvnitř a zvenku byla hladká tak právě z toho důvodu bych to nerozloupával a s prachem v drážkách by nebyl problém. Pokud jsou drážky z venku tak samože jsou dvě zbytečný a stačí postup jak to děláte doteď.

Diky za objasnění Mara.

Standardní

Stačí ti opravdu jen jedna fresnelka a tu potom rozdělíš.
    Drážky jsou jen uvnitř a zvenku je hladká strana,ale rozdělit ji musíš z duvodu...LCD musí být mezi fresnelkama aby paprsek světla procházel kolmo skrz LCD.
    Kde nic neni ani smrt nebere....

Standardní

Citace Původně odeslal Venton
    Drážky jsou jen uvnitř a zvenku je hladká strana,ale rozdělit ji musíš z duvodu...LCD musí být mezi fresnelkama aby paprsek světla procházel kolmo skrz LCD.

tim padem si necham presne na miru uriznout tenky sklo dle rozmeru fresnelky (2tabulky) a zoubkama to prilozim ihned po rozloupeni kteto tabulce a bude po problemu s prachem v drazkach a kolem dokola zatesnim silikonem , cely to vlozim do alu ramecku.

Standardní

Nechci ti brát iluze ale už se o tom tady psalo s každou přidanou tabulkou skla ti ubyde i podle mé zkušenosti cca.10% světelnosti možná že ne tolik...prostě je to znát.To si musíš vyzkoušet sám
    Mám to už nějakou dobu a problém s prachem zas takovej nemám je fakt že to občas vyndám a opláchnu mýdlovou vodou.
    Edit: dělám to už pul roku a žadnej problem stím že to po umytí fresnelky
    vyfoukám vodu z drážek kompresorem.
    Kde nic neni ani smrt nebere....

Standardní

No, zrovna fresnelky bych vodou neoplachoval, zustanou na nich kola.

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    No, zrovna fresnelky bych vodou neoplachoval, zustanou na nich kola.
    Cim ich teda cistit?

Standardní fresnel

Citace Původně odeslal Venton
    Jeste k tem fresnelum. Zalezi taky, kde to kupujes, protoze nekde je maji na kusy (USA, Tajwan) a nic nerozrezavas, objednas 2 ks. Jinde odjednas jednu a tu rozpulis.

Standardní

Fresnelky z Izoteku se rozřezávají pokud jsem to všechno dobře pochopil?

Standardní

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33782
    Zkoušel už někdo rozmontovat tento panel, má FFC problém?

Standardní platno

Nezkousel nekdo z vas pouzit jako platno normalni bily silon? jednou jsme meli lanparty, a potrebovali jsme resit prave platno. Jako prvni nas napadla moznost pouzit jako platno prave bily silon. Sehnali jsme ho v jednom krejcovstvi, kde nam sesili dva pruhy (meli jenom siri 2m) a na delku 3.5m.. tim padem jsme meli platno 3.5x4m.
    poveseno to bylo na podiu v mestske zalozne, a svitili jsme na to zezadu (zadni projekce).. obraz byl uplne suprovy. Byly pouzity normalni 1024x768 panasonic projektory.
    Mozna ze pro domaci pouziti by musel byt silon aspon ve dvou vrstvach, protoze je hodne prusvitny (na tu zadni projekci to bylo supr).
    Jelikoz je i dost leskly, tak by to mohlo fungovat. Pak to nasponovat za rohy nebo zavesit na nejakou tyc a mohlo by byt po problemu
    Procetl jsem cele toto forum a o silonu se tu nikdo nezminoval...
    Po precteni cele diskuze jsem se rozhodl taky stavet.. ale pujdu asi rovnou do wuxga reseni. tak jeste na to sehnat prachy a jdu na to. Na ozvuceni uz mam pripraveny 7.1 bedny od magnatu - typ quantum 505, 501, 511, subwoofer bude taky magnat - betasub 25A, a cele to budu krmit pioneerem VSX1015.. uz se tesim az si vychutnam pana prstenu specialni edici na poradnym platne s dtskovym zvukem.. (jeste jsem si ho kvuli tomu ze nemam udelane "kino" nepustil) D

Standardní

wuxga je na prd, protoze ma jen kontrast 400:1 az bude neco s 1000:1 a vic tak do toho pujdu taky. pouzij lcd s novou technologii, ma podstatne lepsi podani barev.

Standardní

Drive se delaly projektory s 200:1 a nikomu to nevadilo. 400:1 bohate staci. Co se tyce barev hlavne zalezi na technologii panelu a vyrobci....ono tech 1000:1 je stejne jen marketingovy podvod, neni to o moc velke zlepseni, u nekterych vyrobcu ani nepoznas rozdil.

Standardní

njn, každému co jeho jest. je sice krásné že ten displej má rozlišení 1920*1200 ale to je tak všechno. hd filmy na netu jsou v divx6 a rozlišení 1280*720 (ripy z hdtv 1920*1080 streamu) víc myslím ani divx nepodporuje, takže 17" lcd bohatě stačí. na výrobci nezáleží, záleží na použité technologii, to hp s 1000:1 má hp tak ten plast a to je vše, "střeva" jsou benq a displej samsung. je to jako u optických mechanik, střeva vyrábí jeden nebo 2 výrobci. a než se dočkáme toho že budou běžně filmy v 1920*1080.... podle mě se rozšíří hd divx (1280*720) protože vleze na jedno dvd, nemá to 10 a víc giga jako ten hd mpeg2 1920*1080 (stahuj 10gb z netu, stahoval sem metrix týden ). prostě analogie k dvd/divx (kompromis mezi kvalitou a velikostí). mi osobně filmy v 1280*720 budou stačit , a až budou rozšířené filmy v 1920*1080 tak budou určitě běžné i lcd s tímto rozlišením, které budou levné a vyrobené lepší technologií. na hry i desktop je tak vysoké rozlišení naprd, leda tak fotky, a to by byl zbytečně luxusní diaprojektor. při návrhu bedny jsem počítal s výměnou displeje do budoucna takže lcd je položeno na skle jako u meotaru tak půjde velmi snadno vyměnit (prostě se to tam plácne)

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

pani kdyz sme u tech fresnelek a toho meotaru, jak je to tam vyreseny, hm
    protoze ja mam v meotaru fresnel, pak 2cm nic a pak sklo na kterym mam polozenej display. no a pak uz nic neni

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání