Btw, vzniklo samostatne forum na tuhle tematiku: http://www.dvlachy.ic.cz/phpBB2/...
Btw, vzniklo samostatne forum na tuhle tematiku: http://www.dvlachy.ic.cz/phpBB2/...
Server:Abit KT7, AXP 1600+, 512MB PC-133, 5x160GB Hitachi + 8GB, 100Mbit, Matrox G100 4MB Lap:Evo N600c, PIIIM 1Ghz, 512MB PC-133, 60GB Toshiba [16MB], DVD-ROM, Radeon M6 [16MB], 14.5', EW-7106 Wi-Fi, Intel LAN, 56k, TV-Out Main:KT3 Ultra2, FSB 266@352Mhz, AXP 2500+, HyperX 333/CL2 512MB + 400/CL3 512MB => 352Mhz/2.0-2-2-5, SB Audigy 2ZS, 2xHitachi 160GB + 20GB, Asus R9550 128MB 250/200@435/245, 100Mbit LAN, ATA/133 Raid, Fortron 350W PFC, GSA-4081B, TEAC CDW-58E
Precital som celu tuto diskusiu, idem robit aj ja projektor![]()
V dnesnej dobe uz asi fakt jedine z 17" LCD, ked som spravne pochopil, tak co sa tyka optiky tak mi bude treba:
1. fresnel 395 x 395mm, ohnisko 330mm
2. fresnel 400 x 320mm, ohnisko 550mm
3. objektiv triplet 135mm, ohnisko 450mm
4. IR sklo 395 x 395mm.
5. je potrebna aj "Condenser Lens" ??
Je to to najlepsie pre 17" LCD? Cenu moc neriesim, chcem hlavne kvalitu.
Co ten objektiv? Bude OK? Nieje nic lepsie?
Objednat to chcem z diycompany a ten fresnel 400x320mm z 3dlens
Abit IC7-G :: P4 NW 2.8@3.2GHz + Zalman CNPS7000B-Cu :: 2 x 512 MB A-DATA Vitesta DDR 500 :: Sapphire ATI X800PRO VIVO :: DVD RW LG 4120B :: Enermax EG465AX-VE(G)FMA - 460W :: 3R System AIR
Tak uz je to tady, Cinani zacinaji vyrabet projektory okopirovanim metody ze stylu DIY..
Zatim to jsou jen uplne zakladni 7" LCD, ale casem urcite prijdou i s necim kvalitnejsim takze za par let se to uz pak asi moc nevyplati stavet doma..
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=90958
Uz tenhle model se asi vyplati vic nez nova TV bedna do obyvaku..
Pro ty kteri zvazuji WUXGA diy projektor od Minotena udajne lze koupit jen kontroler a displej sehnat separatne a levneji z ebaye a pod. Cili se da poridit lcd a controller jiz kolem $450 oproti $750 od Minotena..
V kazdem pripade je porad lepsi jeste vyckat jak dopadnou prvni
instalace, resi se vhodny objektiv a fresnely..
-----------------------------------------------------------------------------------
You can buy new Dell,Toshiba WUXGA replacement panels on eBay. JMD posted that he bought a new Toshiba panel for $30 i bought mine new for £100. So if you can get these panels cheaper then you only need to buy the controller.
1920x1200 Panels working with this controller
Toshiba Model LTD154EZ0D
Sharp Model LQ154M1LW02
--------------------------------
http://www.lumenlab.com/forums/index...pic=7850&st=20
http://www.lumenlab.com/forums/index.php?showtopic=4203
Cagos, neni to zase tak dlouho, co se tady probiral problem se sladenim ohnisek objektivu 135mm a velkych fresnelu tak aby byla obsazena cela plocha 17" LCDcka, takze kdyby se to nekomu hodilo: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=91217
Tak jsem vcera konecne dokoncil svuj projektor ze 17ky od HP s 1000:1 kontrastem.Objektiv je z velkoformatoveho fotoaparatu. Je to tedy pouze fl 360/9 ale zorny uhel to ma obrovsky. Pojmul by i 20ku LCD. Boraz je ostry po cele plose( zadne rozmazane rohy) jedine minus je ten jas. Mistnost musi byt absolutne zatemnena aby to bylo videt. Mozna ze se vysledek jeste malinko zlepsi, pouziju-li nejaky reflektor a nejspis i kondenzor(rohy nejsou 100% prosvetlene) jelikoz ted tam nemam nic. Casem se poohlidnu i po jinem objektivu s vetsi svetelnosti- 9 je opravdu hodne. Jinak co se tyce kvality rozliseni DIY projekroru: nema v mem pripade chybu. Opravdu se neda srovnavat s komercakem za 70000 ktery sem mel doma od panasonicu s nat.roz.1024*768. Tohle je jak plazmovka a tamto jak display na starem pda.
Delal nekdo z vas uz pokus s pouzitim nejake reflexni plochy( akr9latove zrcadlo) na platno? budu rad za vase zkusenosi.
At se dilo podari i vam, kdo teprve zacinate...
AMD Athlon 1800+,Ati Radeon 9700pro, Asus A7V8X,Kingston 1GB DDR 333 L2.5,Baracuda V 200Gb 8Mb cache, SoundBlaster Live 1024,Logitech MX1000,Wacom tablet
no pouzivam OSRAM HQI TS 400W- to by melo stacit
AMD Athlon 1800+,Ati Radeon 9700pro, Asus A7V8X,Kingston 1GB DDR 333 L2.5,Baracuda V 200Gb 8Mb cache, SoundBlaster Live 1024,Logitech MX1000,Wacom tablet
Tornado:
Nejake fotky by neboli?
Abit IC7-G :: P4 NW 2.8@3.2GHz + Zalman CNPS7000B-Cu :: 2 x 512 MB A-DATA Vitesta DDR 500 :: Sapphire ATI X800PRO VIVO :: DVD RW LG 4120B :: Enermax EG465AX-VE(G)FMA - 460W :: 3R System AIR
fotky by boly, ale jak sem se docet v hepu fora nedaj se sem jen tak vlozit ale musi byt nekde na netu a ja web prostor nemam. takze mi posli mejla a ja ti poslu fotky. nebo ma nekdo volny place kam to dam a da odkaz na forum?
Dej to třeba na www.imageshack.us nebo něco podobnýho, takovejch služeb je docela dostPůvodně odeslal Tornado
![]()
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
Prave jeden kamos dokoncuje projektor, chtel bych se s vama podelit jeste o par postrehu co se tyce navrhu a samotne stavby projektoru.
250W na obraz 2*1,5m je malo a je nutno pouzit reflexni platno s balotinou (sklenene kulicky fa. ORNELA). balotinu neni problem sehnat, ani aplikovat na platno ktere bude pevne - nebude se rolovat.
v mem pripade bude levnejsi pouzit 400W vybojku, protoze experimenty se silikonovymi laky jsou dost drahe. nic jineho, pruzneho cim by se dala balotima prilepit na platno jsem nenasel.
zrcadla s matnou foliji jsou zase vhodna do pevneho ramu ne na rolovani.
mam vzorek matne bile nelakovane autoplachty a obraz je pri 400w dostatecne jasny, dokonce si troufam tvrdit ze pri pouziti silnejsiho zdroje svetla by byl jas az neprijemny.
oproti 15" je HP1755 pri zobrazeni bile mnohem propustnejsi a velikost obektivu taky dost prida na jasu.
jediny problem jsou maznute rohy, ale ty jsou maznute minimalne. s tema mensima obektivama s izzoteku se to neda srovnavat.
jo a jeste dalsi vec: tady jsem se docetl, ze nema smysl davat pred vybojku kondenzor pri vesich LCD. to je nesmysl. kondenzor, tj spojka pred vybojkou by mela byt co nejvetsi, aby vzala co nejvice okrajoveho svetla a nasmerovala ho na fresnely.
jsem rad ze uz nekdo dalsi zkusil tu 17ku stoji to zato
david
Vyvstala otazka: Kde tedy sehnat poradny objektiv? Velky vstupni zorni uhel+svetlost?
Tak tedka ctu, ze ty triplety ackoliv vypadaji podobne, tak jsou dost jine. Ze ten z lumen labu je jiny nez ten od diy projector company. A pry teda LL si necha na zazku delat nejaky pro triplet, ktery ma resit problemy toho predchoziho (udajne ty mazle rohy a tak). To jsem fakt zvedavy.
Trochu jsem zapracoval na svem PS One projektoru a bylo mi pujceno starsi ale kvalitni platno s uhloprickou 120cm. Po prohnuti freshnelu se kraje trochu zlepsili ale vznik nechteny efekt slunce pri nekterych svetlich scenach. Chlelo by to lepsi objektiv nez ten co mam (upravena meopta 100mm). Ale neni ho kde sehnat. Mozna vyrobit. Ma nekdo zkusenosti?
Projektor a par foto z akce zde:
http://www.pc-teritory.wz.cz/?page=p...&url=index.php
Ocekavam tvrdou kritiku co jsem udelal spatne.
Athlon64 3000+ Winchester @2,6GHz 1.55v, DFI LANPARTY NF4 Ultra D, Sapphire Radeon X1950GT @PRO 620/720mhz, 2X Kingmax 512Mb/DDR433 CL 2,5,Hitachi Deskstar T7K250 250Gb 7200ot 8Mb/cache SATA II, HDD Samsung SpinPoint 80Gb 7200ot 8Mb/cache ATA133, DVD +-R/RW HP dvd640i LightScribe rom16x +16x -8x rw4x, Creative Sound Blaster Audigy @Audigy 2 ZS + Creative Inspire P5800, 19" CRT Belinea 106060, Logitech MX518, MP3 Creative Zen Nano 512MB, PC is Watercooled
NIKDY NIC NEKUPUJTE u spol. DAMELLO (spol, holding, ...)
Kvalitni optika (nejen US vojenskej vyprodej) se da obcas koupit pres web u surplushed.com Posilaj postou do celyho sveta, bylo to peclive zabaleny a levne, $17 posta a $10 krasna kvalitni vicelementova cocka japonsky vyroby..
Bylo to asi pred rokem a neco takze nevim jestli jeste maji potrebnou velikost na Psone 5"/Liliputy 7". Me se v mym Psone experimentu prave takovej kousek od nich celkem osvedcil..hlavne to jednani objednas a za par dni to bylo doma.. Predtim jsem obvolal x kramu a servisu po CR a nikdo nic nemel, vsichni votraveny, neochotny..
120cm uhlopricka? Zalezi jakej mas celej optickej system a jak se ti to hodi v byte, ja jsem nakonec skoncil jeste par cisel pod 120cm a obraz je jak vino v ramci moznosti.. Jedu jen 150W na digitalni balast takze kazdej usetrenej foton se pocita :@ )
Akorat me jeste sejri hlinkovy rolety na okne so odrazej svetlo zpet do mistnosti budu muset sehnat nejaky tlusty hadr co maj v kinech/divadlech a dat to jako druhou zaclonu. Dobrej for je taky mit neco podobneho na strope alespon do 2m od projekcni plochy smerem k projektoru, vyrazne to snizi odraz od bileho stropu..
Ono by to predevsim chtelo stanovit parametry, jake jsou vlastne potreba. Fl 330mm je jasna, tedka jeste "sberny" uhel a svetlost. Ja vlastne ani nevim, jake je to u toho izzotec objektivu...
Pekny ale ta posta je pekne draha. To by me to vyslo pekne draho. Ale asi by to bylo nej. Neplanujete treba skupinovou objednavku? Ja to stavel jako levnou alternativu doslujici TV 55cm. Projektor bude mit asi tech 120cm (mam pujcene velmi kvalitni platinko) ale zkousel jsem i 150cm promitat na papir co jsem koupil v papirnictvi 2*1m za 13kc. U toho platna je skvela odrazivost i pri jinem zdroji svetla ale u papiru se mi zdaly trochu lepsi barvy.Původně odeslal mesuge
Digitalni balast? Tohle netusim co je . Slysim to poprve. Pochybuju ze muj DVD prehravac neco takoveho umi. Nejak dostat svetlo z presiceneho stredu a bylo by to celkem OK. Pri 4/3 jsou mirne orizle rohy ale neni to tak hrozne.
Uz ted mi to dost lidi ve tride zavidi.![]()
Athlon64 3000+ Winchester @2,6GHz 1.55v, DFI LANPARTY NF4 Ultra D, Sapphire Radeon X1950GT @PRO 620/720mhz, 2X Kingmax 512Mb/DDR433 CL 2,5,Hitachi Deskstar T7K250 250Gb 7200ot 8Mb/cache SATA II, HDD Samsung SpinPoint 80Gb 7200ot 8Mb/cache ATA133, DVD +-R/RW HP dvd640i LightScribe rom16x +16x -8x rw4x, Creative Sound Blaster Audigy @Audigy 2 ZS + Creative Inspire P5800, 19" CRT Belinea 106060, Logitech MX518, MP3 Creative Zen Nano 512MB, PC is Watercooled
Woyta> No ja to koupil nekdy loni v lete a bylo tam i par veci na vic jako kondesor takze mozna poslat jen ten objektiv by bylo o par babek levnejsi.. Ze surplushedu kupovali i prvni machri z diyaudio.com/diy-community.de takze to se nemusis bat. Pripadne se zkus podivat do bazaru na diy-community.de nakej peknej objektiv urcite sezenes.. Na spolecnou koupi necekje - ja ted nic nestavim cekam jak se to vyvine s tim WUXGA od Minotena, puvodne sem chtel delat widescreen 15" 1280x720, ale ty joudove tyhle monitory prestali uplne vyrabet, grrr!
Digitalni balast = promin to je moje uchylna terminologie => cesky by to bylo spis elektronicky predradnik. Vyhoda je mensi spotreba, lepsi osetereni lampy, tichej chod, mene tepla atd.. Dalo se to koupit na diy-community.de celkem levne. Naky turci to tam asi kradou z osvetleni a pak se to objevuje levne na netu..
Jinak tvoje fotky, pride me ze to je mazle asi nejvic kvuliva objektivu.. Pro lepsi kvalitu si zkus si mozna taky pohrat s nastavenim barev tim se vyhnes prepaleny cerveny a nutnymu barevnymu modu na tistaku. V playeru jako WMP/classic nebo Zoomplayer das raficku: jas a kontrast mirne doprava (jas o pid vic), sytost malinko do leva a obraz je hned lepsi.. Jako prvni krok ale ve windows si jeste pohraj s nastavenim kontrast/jas u TV-out zalozky jestli to tva grafika podporuje tam to napal hodne do prava. Da se jeste experimentovat s upravou gammy atd..
Locke> Prvni fotky nove verze toho specialniho objektivu co si nechali vyrobit na zakazku LumenLabove jsou tady, je to peknej macek, 80mm. Takze widescreeny, 17", WUXGA a podobny pujdou snad uz poradne postavit..
Treba i v konfiguraci "movie tower" cili skrin na stojaka dal od projekcni plochy. Brainchild dovazi prvnich 200kousku, 100 je volne k prodeji a druha stovka rezervovana na vymenu starsiho typu..
http://www.lumenlab.com/forums/index.php?showtopic=8261
DD> muzes rict vic podrobnosti pripadne fotky jak to dopadlo s tema granulema? dix
zdar, jestli tema granulema myslis balotinu, tak jsem to nezkousel, protoze na to nemam cas a uz se mi do toho nechteji davat dalsi penize. mozna az nebudu mit co delat a projektor budu mit hotovy tak zacnu experimentovat s balotinou. muj problem je v tom, ze musim mit rolovatelne platno. pevne platna se nekrci, tak je na ne jednodussi nanest vrstvicku balotiny.
jinak co se tyce hot-spot tj. tmave rohy, svetly stred tak to je jednoznacne tim, ze nesedi ohniskove vzdalenosti fresnelu a objektivu. tak se musi prohybat rohy, aby se svetlo nejak zkreslilo a ve vysledku je to lepsi. jedine reseni je sehnat takovy fresnel nebo objektiv aby si co se tyce ohnisek rozumeli.
poslu nejake fotky Hanisovi, pozadam ho, aby je dal na net tak se muzete mrknout.
david
Uh, tak prekvapive se ten 15" widescreen da jeste sehnat, parametry jsou dneska nic moc (25 ms, 300:1, 300 cd/qm, 100°/90°) , ale je to jedinej WD/HD 720p za tyhle prachy.. Nativni je bohuzel 1280x800 takze na 720p je treba postelovat napr. powerstripem..
Proview PL576Ws nebo MAG PS576W. LCD modul je od Toshiba Matsushita Display LTD154EX0HG.
Za cca 180Euro..
Powerstripaz pro cisty obraz (nema DVI vstup):
http://www.diyaudio.com/forums/showt...=&pagenumber=7
Demontaz:
http://www.diyaudio.com/forums/showt...threadid=51534
Objednaz:
http://cgi.ebay.de/MAG-15-4-TFT-LCD-...QQcmdZViewItem
Stavby:
http://www.diyaudio.com/forums/showt...t=ProView+15.4
http://www.diyaudio.com/forums/showt...0&pagenumber=1
http://www.diybeamer.ch/forum/ltopic,1243,0,asc,0.html
a na diyadudio.com nekdo dokumentoval stavbu movie toweru - staci to tam pohledat..
Uvazoval jsi od Tuplur rollo z Ikei, to je takovej hadr na okno? Dela se to v ruznejch sirkach 130-190cm. Pouzivaj to jako projekcni platno diy frantici a nemci celkem spokojene uz nekolik let.. Ikea ma na webu vyhledavac a da se zjisiti kde v republice maj kombinaci danou velikost/bilou barvuPůvodně odeslal dd
tuplur mi nevyhovuje rozmerove, platno se mi bude spoustet pred akvarko a chci aby ho cele zakrylo. musi mit tedy 2,5m na sirku a to tuplur nema. obraz mam siroky210cm, vyska155cm. jeste to ale nemam hotove. spickove vypadaji hlavne filmy 16:9.
ta plachta co mam je matne bila, obraz vypada lepe nez na zdi. kdykoliv to muzu prestrikat, ale to bych pozil asi balotinu.
stejne si myslim ze je jenodussi pridat vykon vybojky nez resit platno. puvodne jsem chtel 250w, ale stejne jsem zjistil ze 400 je lepsi tak budu mit 400w. kdyz pri filmu sezeres bramburky a vypijes 2 lahvace tak bych co se tyce ceny elektriny 400w neresil.
je to totalni spicka, opravdove domaci kino. propastny rozdil mezi televizi s uhloprickou 80cm a uhloprickou 260cm. telvize proto tomu vypada jak kukatko z videokamery.
david
Zkusim se podivat. Ale problem je ze neumim nemecky.Původně odeslal mesuge
Mazle je to protoze mam objektiv momentalne prichicen v jedne pozici izolackou (Hledal jsem vhodnou pohohu rezalo mi to levou stranu jinak to je celkem OK) a take proto ze se mi trochu klepu ruce (pri foceni na max expozici nic moc).
Jako vstup pouzivam DVD prehravac ELTA Jas davat asi vic davat nebudu. Pak se ztraci rozdili v bile. Kontrast pridam, saturaci stahnu a pridam gamu. Snad to pujde bez modu. Jeste mi zbyli zbytky z lup co jsem pouzil na freshnely. Treba pujde nejak dostat dalsi svetlo na okraje. Pak vnitrek nabarvim na cerno a mohli by zmizet i nektere paralelni odrazy.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)