OMG, přímo závislý ano, ale zkus se podívat na tu křivku v několika příkladech, ano je strmá v starých hrách a nízkých rozlišeních, maximálně když si někdo vybere timedemo kde fraguje 10 milionů panáčků.

Jednodušeji, když si k Radeonu X800 GT koupíš třeba i klidně toho Semprona za 2k a hlavně 1 GB RAM, tak kde tě to CPU bude limitovat? Jmenuj mi konkrétní moderní 3D hry v rozumném nastavení (řekněme LCDčkařský 1280×1024 s nějakým AA a AF), kde tě nebude limitovat GPU ale CPU?

Jestli navíc GPU (nebo snad samostané PPU), převezme v dalších hrách i část práce CPU na fyzice a AI, bude to ještě více, ale to teď nechme stranou. Moje jednoznačné stanovisko je, že i levný Sempron (K na rozumném taktu bezvadně zvládne nové hry, protože většinu náročné práce dělá GPU a naopak v nastaveních, kde bude GPU ždímáno (jaks chtěl) pujde jen o jeho škálování a závislost na něm.

Komplexnost GPU a CPU, jejich výkon (pomalý multipurpose vs. rychlý dedikovaný účel), to je úplně jiná kapitola, to sem netahej, tady je řeč o tom, co potřebuje k X800 GT za CPU. Já říkám, jestli má aspoň 17" LCD nebo lib. CRT a chce hrát nové hry, tak aby vypadaly (tzn. že proto si asi kupuje grafiku za 5k), stačí mu Sempron (K.

Citace Původně odeslal BeachKEN
Ale, a proč je tedy vliv GPU přímo závislý na výsledné frekvenci CPU co? A netvrď mi, že je to jenom do 1024x768, ano, zde se naráží na situaci, kdy je limitem sestavy většinou CPU, ale vyšší rozlišení je bohužel spíš přesně naopak, zatímco GPU má ohromný potenciál, je to CPU, co ho brzdí.
Za tímhle si prostě stojím, jelikož to mám potvrzené testama na bývalých A64 a Bartonech.