OMG, přímo závislý ano, ale zkus se podívat na tu křivku v několika příkladech, ano je strmá v starých hrách a nízkých rozlišeních, maximálně když si někdo vybere timedemo kde fraguje 10 milionů panáčků.
Jednodušeji, když si k Radeonu X800 GT koupíš třeba i klidně toho Semprona za 2k a hlavně 1 GB RAM, tak kde tě to CPU bude limitovat? Jmenuj mi konkrétní moderní 3D hry v rozumném nastavení (řekněme LCDčkařský 1280×1024 s nějakým AA a AF), kde tě nebude limitovat GPU ale CPU?
Jestli navíc GPU (nebo snad samostané PPU), převezme v dalších hrách i část práce CPU na fyzice a AI, bude to ještě více, ale to teď nechme stranou. Moje jednoznačné stanovisko je, že i levný Sempron (Kna rozumném taktu bezvadně zvládne nové hry, protože většinu náročné práce dělá GPU a naopak v nastaveních, kde bude GPU ždímáno (jaks chtěl) pujde jen o jeho škálování a závislost na něm.
Komplexnost GPU a CPU, jejich výkon (pomalý multipurpose vs. rychlý dedikovaný účel), to je úplně jiná kapitola, to sem netahej, tady je řeč o tom, co potřebuje k X800 GT za CPU. Já říkám, jestli má aspoň 17" LCD nebo lib. CRT a chce hrát nové hry, tak aby vypadaly (tzn. že proto si asi kupuje grafiku za 5k), stačí mu Sempron (K.
Původně odeslal BeachKEN