OT:/
Teď jsi ze sebe udělal Lamu. K6 160mhz neexistuje, snad si myslel 166, tak to jo, to je ale ta absolutně nejlevnější a nejhorší. Je rychlá díky své MMX kompaktibilitě asi jako Pentium 200. Ale při porovnání s pentiem MMX dost ztrácí, asi jak kdyby to MMX bylo na těch 120mhz. Musíš mezi nima dělat rozdíl, spousta lidí st totiž neuvědomuje, že vůbec něaké MMX bylo a říkaj tomu prostě všemu pentium1. Přitom výkonostní rozdíl klasickýho pentia a Pentia MMX je obrovskej, větší, než mezi MMXkem a Pentium2. A že jsi koupil K-6, v v tý době dost špatnej CPU(i Cyrixy byly o dost lepší) je tvoje věc.
Nejefektivnější CPU bez MMX ý doby byl Cyrix 6x86L, tomu když si zvednul voltáž a dal ho na 200mhz(ne pr200), tak se pentia vůbec nechytala.

A ještě jednou, CPU stabylitu neovlivňuje, ať mi to tady někdo potvrdí, nebo už se z tebe zbláznim.

To, že se víc porouchávaj desky s AMD, je fakt leda těma deskama a tím, že intel bere víc Lamek, který "chtěj mít jistotu" a AMD se bere míň, ale většinou se taktuje a některý horší boardy to prostě nevidržej.

Říkáš, že se architektůra Athlonů64/opteronů/K8 povedla, což je překvapující po tý minulý? Ty si myslíš, že archtektura K7 byla špatná, ve svý době nejlepší, lepší, než tehdy dobrý Pentia3 a mnohem efektivnější, než pozdější propadák celej netburst. A jinak AMD dělá taky vlastí chipsety, ale jen tam, kde je opravdu potřeba maximální spolehlivost, pro serverová řešení(momentálně socket 940), ne pro masy. A zas o tolik dražší, než masové mainboardy a CPU nejsou.

Jesti chceš mernomocí intel, ber ten, co se za poslední dobu jedinej povedl, Pentium M, to bude ale složitý a drahý, tak aspoň P4ku(ne Celerona), ale jen jádro jádro Nordthwood. Něakej Socket 478 + 2.4ghz Nordthwooda + taktnout něco přes 3ghz a je to dobrej systém, 100x lepší, než CeleronD. Věř mi, všechny jsem je testoval, budeš toho Celerona litovat.

Z mé strany taky konec OT flame.
/OT.