Dovolim si nesouhlasit,
stabilitu rozhodne zajistuji i cpu, dnes totiz ty procesory nedelaji jen nacti, dekoduj, spocti uloz ... deje se tam spousta veci o kterych se nam ani nezda, a navrh vnitrni logiky, popr stabilita (hlavne teplotni) znacne ovlivnuje celkovou pouzitelnost systemu.
K AMD, mel jsem ho jen jednou a uz nikdy vice, sorry K6, recenze byli bombasticke, bohuzel vykon byl asi tak K6 160 Mhz byla zhruba na urovni Pentia 100 - 120 .. a rozhodne nebyl levnejsi!!
Ale zpet,
za dobu co se v kompech pohybuju, se mi do rukou vraceji jen pc s AMDecky vetsinou tak po 2 letech. Nutno rict, ze jich nedelame moc a vetsinou na prani zakaznika, a pokud spravne pocitam, tak se vetsina vratila, to je pro me jasna vizitka
Vetsinou je to boardem, tim tedy nechci urazet AMD, nevim jak, ale podarila se jim dobra architektura (kdyz se podivam na predchozi cpu, tazko uverit) kazdopadne chipsety pro AMD je SHIT SHIT SHIT hlavne VIA.
Zrovna dnes jsem musel obednavat nahradu za desku se shorelou nForce2, nevim co s tim ten clovek delal (mozna taktoval) a je mi to jedno.
Domaci pc chci aby fungovalo bez problemu a ihned.
To je tecka za mym trosku flamovacim prispevkem.
p.s. Fakt je ten, ze AMD jsou vykonejsi, to uznavam, ale ja chci mit stabilitu a klid.
p.s.2 Ta deska neni tak draha, jak si myslis![]()