Cau. Minulej tejden sem vymenil original na Leadteku FX5900XT ref. F2 za: Arctic-Cooling NV Silencer 3 (Rev. 2) - hlavne kuli hluku.PLS majitelia inych modelov, napiste mi ci aj Vas model ma takuto konstrukciu.
Pred: pri teplote okoli 23°C (mereno Honeywellem) - 450/800 (37/55°C idle/load) mereno Speedfanem i cidlem "z bedny".
S A-C 23°C - 470/900 (32/50°C ) Takze sem mile prekvapen.
Konstrukce je presne takova jakou mas ty. Taky sem se tomu divil, ale nejni to tak naschval, aby to trochu ofukovalo i komponenty mezi GPU a vystupnima konektorama? Pastu jsem dal taky bilou protoze se mi ta stribrna nejak nedostala na celej heatspread. S tou bilou kterou davam i na CPU mam ale takovou zkusenost, ze po cca 1/2 roce potrebuje vymenu.
Co si pls myslite o te "zvejkacce" ktera je mezi pametma a chladicem? Moc sem ji neveril, ale podle artefaktu, ktere se ted ani pri 900MHz neobjevuji by mohla byt dobra.
Jeste premejslim ze primo nad pameti na ten medenej zaklad chladice nalepim najakej pasivek. Na pameti nad GPU to pujde v poho, na ty napravo dam jen nizke, protoze nad nima je vetracek - Ma tato kosmeticka uprava vubec smysl?
Posledni dotaz. Co pls meri to druhe teplotni cidlo na moji 5900XT - kde je umistene na grafarne? Pred tim sem myslel ze to je teplota pameti - pri idle to ukazovalo cca teplotu okoli+, pri load to slo i ke 60°C. S A-C to ted ukazuje mensi teplotu nez je v mistnosti a pri load kolem 50°C.
Diky, Cau.