Citace Původně odeslal Jusuf
Jo mam 82cm CRT, pres S-video, poustim to mormalne Bsplayerem - ale s tim problemy nemam (ten Zoomplayer ale vyzkousim).

To se mi nechce verit ze to de jen pres roztazeni obrazu na tv - tim se obraz zhorsi - velke mezery mezi pixely - vzdyt je to takova zasadni vec, to prece nejak musi jit ma to pak mnohem hrubsi rastr.
Samozrejme, ze roztazenim se obraz zhorsi, ale s tim se budes muset smirit, protoze to na klasicke CRT 16/9 TV skutecne jinak nejde. Na tom je zalozena cela DVD technologie - 16/9 TV se objevily prave kvuli sirokouhlym DVD a jedine vylepseni bylo provedeno v tom, ze se obraz uklada anamorficky, aby ho stacilo roztahnout jenom v jednom (horizontalnim) smeru, kompatibilita s PALem musela zustat zachovana. Ja jsem se v tomtez placal asi 2 roky zpatky, kdyz jsem jeste mel 16/9 CRT TV (taky 82cm) a skutecne jine reseni neexistuje, nez to horizontalne roztahnout. Vsak se podivej nejakym ripovacim softem na sirokouhle PAL DVD, v jakem rozliseni je na nem film ulozeny - bez ohledu na pomer stran to bude vzdycky 720x576. TV obrazovka ma sice na sirku vetsi rozliseni, ale to je jenom kvuli roztazeni, nativne tam nejake 16/9 rozliseni nelze dostat. TV s tim neumi zachazet, protoze k tomu nema duvod - normalni PAL ma fixni rozliseni a konec. Tecka. Nakonec jsem na tuhle zkrachovalou technologii hodil bobek, poridil si projektor 16/9 s 1280x720 nativnim HD rozlisenim a mam pokoj...

PS: Sice to s timto primo nesouvisi, ale jestli ti roztahovani pripada divne a nepochopitelne, tak se nekdy podivej, v jakych uchylnych rozlisenich se vyrabely treba plasmy. Tam nebylo vyjimkou rozliseni treba 1024x768 nebo i 1024x1024 a pritom obraz mel format 16/9. Ty TV mely proste nadrzo obdelnikove pixely z duvodu nejake pochybne uspory...