Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Zaloha na zbozi->krach firmy->Jak dostat prachyZPET?

Senior Member Avatar uživatele jago
    Vliv
    279

Standardní Zaloha na zbozi->krach firmy->Jak dostat prachyZPET?

Se mi stala dost neprijemna zalezitost s firmou VTS,pred prazdninama jsem si díky nabídce jednoho z pracovníku firmy VTS na foru pod nickem "Sh" objednal notebook Asus.
    Dohodli jsem se, ze po slozeni zalohy 10 000kc, mi notebook zarezervuji.

Po 14 dnech jsem si pro nej vyrazil do Prahy, avšak prodejnu na dané adrese nenašel. Nicméně mi bylo sděleno, že prodejnu v Praze zrušili a přesunuli ji do Děčína.Požádal jsem o zaslání notebooka poštou, vždy slíbili,ale nikdy neposlali.Takto mi ho posílali asi 14 dní, pak jsem odjel na dva měsíce do ciziny a zkoušel vyřesit na dálku vrácení mé zálohy.

Na moje e-maily a sms, však již nikdo neodpovídal!

Po příjezdu, jsem počítal, že se věc bez problémů vyřeší,ale dočkal jsem se pravého opaku.Firma VTS skrachovala,její zamestnance a vybaveni zkoupila spolecnost HORES , ktera pusobi na stejnem miste , jednatelem spolecnosti VTS je pan Roman Kunert, který schodou okolností působí i nadále v nové firmě HORES.A zdelil mi pouze to, že se mám přihlásit k soudu.

Mám nějakou šanci, dostat peníze zpět?

Pokud ano, jak postupovat.

CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Predne, pokud firmu nekdo prevezme, tak vcetne veskerych zavazku a pohledavek => svou zalohu uplatni na soucasnem majiteli firmy.
    To samozrejme nevylucuje soudni cestu, pokud to bude nutne. V kazdym pripade investuj alespon do rady od pravnika. Firma muze byt take v konkurzu, ale to by vylucovalo jeji prevzeti jinou firmou.
    Pokud by krachla a nemela zadnou nastupnickou firmu, tak vzhledem k tomu ze predpokladam s.r.o., ruci za sve zavazky pouze vkladem (= 100/200kKc, pokud nebyl navysen) => mas minimalni , spis nulovou sanci ze neco dostanes.

EDIT: 2All, zde mate nazorny priklad proc NIKDY nedavat zadnou zalohu predem, solidni firma po vas nikdy zalohu chtit nebude.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele Perfect_
    Věk
    37
    Vliv
    272

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    EDIT: 2All, zde mate nazorny priklad proc NIKDY nedavat zadnou zalohu predem, solidni firma po vas nikdy zalohu chtit nebude.
    Sry za OT, ale zálohu chcou skoro všude, když si chceš něco koupit a nemají to skladem a nejsou to třeba prázdný cd, které kdyby sis to nevyzvedl, tak je hnedka prodaj.
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Citace Původně odeslal Perfect_
    Sry za OT, ale zálohu chcou skoro všude, když si chceš něco koupit a nemají to skladem a nejsou to třeba prázdný cd, které kdyby sis to nevyzvedl, tak je hnedka prodaj.
    Souhlas, a IMHO to neni v pripade veci za treba 60k,kterou musi special objednavat, nic zavrzenihodneho...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Vliv
    279

Standardní

Predne, pokud firmu nekdo prevezme, tak vcetne veskerych zavazku a pohledavek => svou zalohu uplatni na soucasnem majiteli firmy.
    To samozrejme nevylucuje soudni cestu, pokud to bude nutne. V kazdym pripade investuj alespon do rady od pravnika. Firma muze byt take v konkurzu, ale to by vylucovalo jeji prevzeti jinou firmou.
    Pokud by krachla a nemela zadnou nastupnickou firmu, tak vzhledem k tomu ze predpokladam s.r.o., ruci za sve zavazky pouze vkladem (= 100/200kKc, pokud nebyl navysen) => mas minimalni , spis nulovou sanci ze neco dostanes.

Nevim jestli to bylo převzetí či jen skoupení jejího majetku.
    Ale ted jsem mrkal na stránky http://www.justice.cz a je fakt, že firma VTS v konkurzu/ve vyrovnání/v ochranné lhůtě ani v ničem jiném není.

Takže bych teoreticky ty prašule přez toho jejího nástupníka(firma HORES) mohl dostat nazpátek?!!

2All:
    Jinak souhlas s tím, že zálohy radši nedávat, solidní firma se obejde bez zálohy!!!!
    Nesnažte se lidi ušetřit 100-200kč, ale nakupujte v solidoš obchodech, protože takhle mě mé teoretické ušetření cca 2000kč přislo na reálných 10 000kč.

Jinak tento nákup byl zcala mimo moji strategii, já nakupuji výhradně u Radima nebo v CC.Jenže s tím noťasem jsem měl nařízený určitý finanční limit a tak jsem ze zoufalosti sáhl po těhlech sfinácích(jen blbec se spálí 2x... a to já přesně jsem ).Proto rada ostatním, nenakupujte podle cen,ale podle kvality obchodů ( jejich služeb)!!!!
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Njn, holt smula, vetsinou se to prave cloveku stane, kdyz potrebuje usetrit kazdou kacku.... Good luck, doufam, ze ti to dobre dopadne, a svoje prachy jeste nekdy uvidis
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Maloobchodne firmy, ktore maju velky sortiment za slusne ceny (nedrzia tym padom vela veci skladom), to robia takmer vzdy. Je ale druha vec, ze napr. tu v BA u jednej takej firmy, ked som par krat nakupoval, si pytali v pripade, ze to nemali skladom, zalohu 500Sk, co je imho zhruba cena, ktoru by ich to stalo (velkosklad/distributor -> predajna -> v pripade nevyzdvihnutia odvoz spat + zaplatenie toho pracovnika)...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Muj nazor na to je takovy, ze pokud mi nekde neco odmitnou objednat bez slozeni zalohy, tak jdu jinam. Stejne jako zasadne neplatim predem.
    Vzdyt veskere eshopy take objednavaji a zasilaji zbozi ac nemaji vubec zadnou jistotu, ze si jej vyzvednete, nemluve o tom, ze jej muzete rozbalene bez duvodu vratit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Ked som pred 3 rokmi objednaval monitor (asi 15 tisic), tak som neplatil ziadnu zalohu - najprv som tam volal a po dohode som poslal objednavku faxom.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Vliv
    279

Standardní

Takže asi začnu tím, že pošlu dopis do firmy Hores, že chci vrátit moji zálohu, kterou jsem zaplatil firme VTS.

Pokud neodpovi, tak jak si dál počínat?

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

takze poporadku:

1) je nepochybne, ze jsi s nekym uzavrel smlouvu, otazka je s kym. tim chci rict, ze i kdyz je fakticky nepochybne, ze "sh" to prodaval ze skladu VTS, je pravne zpochybnitelne, ze prodavajicim je VTS

2) za predpokladu, ze prodavajicim byla VTS, lze rict, ze a) neni v likvidaci ani b) v konkurzu. takze, podle ceskeho prava, neni moc zpusobu, jak prevest svuj dluh (tj. povinnost dodat ten NB) na treti osobu bez tveho souhlasu. mohlo by se tak stat treba prodejem podniku nebo jeho casti VTS Horesu. vzhledem k tomu, ze se takovy prodej zapisuje do obchodniho rejstriku, a ani VTS and Hores to tam zapsane nemaji, rekl bych, ze tam k prodeji podniku nedoslo.

3) kolem a kolem mam za to, ze dluznikem je stale firma VTS, kterou bych povazoval za pasivne opravneneho v pripade soudu (tj. ten, koho budes zalovat).

4) kazdopadne bych poslal VTS doporuceny dopis, v kopii Horesu s tim, ze i) jsi je uz zadal o splneni jejich dluhu, ii) uz jsi po nich chtel zalohu zpet (tj. ze jsi konkludentne odstoupil od smlouvy) a iii) at ti tu zalohu poslou na ucet´, a iv) ze je das k soudu, kdyz ti nezaplati
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání