Podle me nejlepsich kvalit dosahuje wmv9 nebo kolik to ted je. Bohuzel nevim jak moc je to free, jiste je ze co se tyce kompatibility, tak na tom bude imho hur nez mpeg4 (divx/xvid), zase na tom bude lepe co se tyce kvality.

Velky problem u divx/xvid je kvalita puvodniho zaznamu. Mam-li film, ktery je v dobre kvalite, bez sumu a ruznych obrazovych anomalii, tak jsem schopen udelat 2h v plnem palu (no mozna jsem to trochu oriz 640x480 ci tak neco) na 700MB a kvalita je k nerozeznani od dvd. Mam li puvodni zaznam zasumeny, tak mi nepomuze ani nekolikanasobny bitrate a vysledek bude spatny. Nevim, jak si s timto poradi wmv. Z cehoz vychazi rada, ze je dobre obraz pred kompresi trochu vyretusovat trpi li nejakymi vadami.

Dalsi problem je rychlost pohybu, pricemz rychle pohyby take potrebuji mnohem vetsi bitrate.

Takze by to chtelo asi jeste specifikovat tyto veci a pri idelani kombinaci = kvalitni zaznam, spise staticky zaznam bych volil asi divx, ostatne nic jineho nepouzivam a pri tom tvem rozlizeni mi primou umerou vychazi asi 150 MB na cely film, ale preci jen tech 320x240 je uz pomerne malo.