Citace Původně odeslal Jezevec
Predne, pokud firmu nekdo prevezme, tak vcetne veskerych zavazku a pohledavek => svou zalohu uplatni na soucasnem majiteli firmy.
To samozrejme nevylucuje soudni cestu, pokud to bude nutne. V kazdym pripade investuj alespon do rady od pravnika. Firma muze byt take v konkurzu, ale to by vylucovalo jeji prevzeti jinou firmou.
Pokud by krachla a nemela zadnou nastupnickou firmu, tak vzhledem k tomu ze predpokladam s.r.o., ruci za sve zavazky pouze vkladem (= 100/200kKc, pokud nebyl navysen) => mas minimalni , spis nulovou sanci ze neco dostanes.

EDIT: 2All, zde mate nazorny priklad proc NIKDY nedavat zadnou zalohu predem, solidni firma po vas nikdy zalohu chtit nebude.
Nevim jestli to bylo převzetí či jen skoupení jejího majetku.
Ale ted jsem mrkal na stránky http://www.justice.cz a je fakt, že firma VTS v konkurzu/ve vyrovnání/v ochranné lhůtě ani v ničem jiném není.

Takže bych teoreticky ty prašule přez toho jejího nástupníka(firma HORES) mohl dostat nazpátek?!!

2All:
Jinak souhlas s tím, že zálohy radši nedávat, solidní firma se obejde bez zálohy!!!!
Nesnažte se lidi ušetřit 100-200kč, ale nakupujte v solidoš obchodech, protože takhle mě mé teoretické ušetření cca 2000kč přislo na reálných 10 000kč.

Jinak tento nákup byl zcala mimo moji strategii, já nakupuji výhradně u Radima nebo v CC.Jenže s tím noťasem jsem měl nařízený určitý finanční limit a tak jsem ze zoufalosti sáhl po těhlech sfinácích(jen blbec se spálí 2x... a to já přesně jsem ).Proto rada ostatním, nenakupujte podle cen,ale podle kvality obchodů ( jejich služeb)!!!!