Ahoj, určitě se to v tomto threadu už řešilo, ale zatim nemám čas ho celý číst (snad se k tomu časem dostanu). Takže jestliže zde existuje na mé otázky opověď a někdo víte kde, dejte mi sem klidně link. Díky
Takže (jen podotýkám, že v kompu mám jak IE, FF tak i Operu 8.50 přičemž Operu teprve poznávám):
1) obligátní otázka, který z výše uvedených browserů je nejbezpečnější (než začnete nadávat nad nesmyslností mé otázky, tak mě to zajímá hlavně vzhledem k bankovním aplikacím -> Spořka mi chodí v poho ve všech třech). Na a samozřejmě jak jsou na tom s bezpečností obecně - i když vim, že toto je ale těžko zodpověditelná otázka....
2) Jaký mám nastavit v Opeře kódování textu? Když dám Automatický výběr, tak většina stánek chodí, ale některý ukazujou český znaky s diakritikou jako rozsypanej čaj. Tyto stránky fungujou při nastavení Středoevropské -> Windows 1250. Při tomto nastavení zase ty původní mají rozsyp.
3) Další co mě v této souvislosti zaráží je, že když zvolím kteroukoli v výše uvedench variant, tak když se kouknu do Nástroje -> Nastavení -> Jazyk Čeština [cs] -> Podrobnosti -> Výchozí kódování stránek bez náležité specifikace -> Windows-1252. Proč? Co nastavuji tímto?
4) Jak v Opeře zprovozním to, aby se mi zobrazovali "windowsácké" a jiné hlášky, které jsou dělané ve VBScriptu?
5) Snad poslední otázka a asi trapná: proč se mi v Opeře na horní liště zobrazuje nejdřív 1276:870 - xxxxxx a zbytek informací o prohlížené stránce? Co ty čísla znamenají? Proč tam jsou? Dá se jich nějak zbavit

Díky