Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Privydelavani a odvod dani?

Standardní Privydelavani a odvod dani?

Zdravim,
    chtel bych se zeptat jak je to s privydelavanim doma? Dejme tomu, ze bych doma vyrabel nejake zarizeni, a pak ho dale prodaval. Mohu to takhle delat? Jsem student a nekde jsem slysel, ze je nejaka hranice, do ktere se prijmy nikde uvadet nemusi (tedy ani danit). Ale jak je to s timto? Me vlastne nikdo nezamestnava, tak nevim zda v tom neni rozdil, dalo by se rici, ze vlastne "podnikam" Jedna se o celkem nizke prijmy, tak 1k Kc, ale na tom nezalezi, stejnak by me ta hranice, do ktere se danit nemusi a zda to plati i pro "podnikani" zajimalo?

btw: je mi jasne, ze nikomu nemohu vydavat paragon apod. ale o to tu nejde, beztak jde o veci s malou hodnotou.

Predem diky.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Heh, tento dotaz tady ?

No budiz, existuje jista castka (najdes v zakonech), ktera se jako prijem nezdanuje (je to za rok cca 20k Kc). Podnikani je pro zmenu trvala cinnost => kdyz semo tamo neco udelas, tak muzes a pokud neprelezes tu castku, danit nic nemusis.

Priklad: zahradkar prodavajici produkci ze sve zahrady.

Doklad o prodeji samo vystavit muzes a prijemce si to muze dat do nakladu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Heh, tento dotaz tady ?

No budiz, existuje jista castka (najdes v zakonech), ktera se jako prijem nezdanuje (je to za rok cca 20k Kc). Podnikani je pro zmenu trvala cinnost => kdyz semo tamo neco udelas, tak muzes a pokud neprelezes tu castku, danit nic nemusis.

Priklad: zahradkar prodavajici produkci ze sve zahrady.

Doklad o prodeji samo vystavit muzes a prijemce si to muze dat do nakladu.
    No sice se to mozna nezda, ale nebudem si nalhavat, ze si tu vetsina lidi neprivydelava, ze? Takze proto tady, imho se to snad bude i hodit nekomu

No otazkou je, co je to tedy podnikani -> je to cinnost, kterou treba pravidelne vykonavam zhruba 4x mesicne a pritom mam zisk treba jen max. 500/mesic? A tyto sluzby nabizim verejne na internetu. Toto je imho dulezite, ze nekdo neco prodava znamim jeste nic neni, ale kdyz to verejne nabizim, tak je to stale OKa?
    A samozrejme nepresahnu ten rocni limit, co jsi psal.

BTW: mohl by jsi mi kdyztak napsat zakon (staci jen svazek, nemusi byt ani primo odstavec ), kterym bych toto mohl hajit?

Standardní

No me ale neslo o to, kdyz jsem nekde zamestnanej, ale o to kdyz si doma sam neco udelam ci koupim, a pak to prodam. A tato cinost bude pravidelna nebude mit velke zisky apod.. tady se me snad zadne soc. pojisteni netyka, ne? A jeste bych upozornil, ze tato cinnost bude verejna, tedy ne ze to budu delat pro zname.

Otazky co na to potrebuji (zivnostak a dane??), popripade jak to osetrit aby nic. Jak jsem psal jde o smesne zisky, spise to delam pro lidi.

Standardní

hmm to je pekny, jako nemam nic proti, aby se i nekdo zeptal v mem threadu, ale tady ten muj dotaz je naprosto ignorovan. Tim nechci rict, ze se zlobim, ze mi nikdo nerekl odpoved do nekolika hodin... to ne! Ale aspon nejak se k tomu nekdo vyjadrit mohl, tim myslim i "Tak tohle ti presne nereknu, ale tusim...." apod.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Spokojen ? Rek sem co vim a hledat ti to rozhodne nehodlam.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Kdyz jsem delal na DPP na urade, tak dan z 3000 kc bylo asi 50 kc nebo podobna smesna castka, protoze tou dobou jsem byl pouze na pracaku a pracak platil soc+zdrav.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Skodik
    hmm to je pekny, jako nemam nic proti, aby se i nekdo zeptal v mem threadu, ale tady ten muj dotaz je naprosto ignorovan. Tim nechci rict, ze se zlobim, ze mi nikdo nerekl odpoved do nekolika hodin... to ne! Ale aspon nejak se k tomu nekdo vyjadrit mohl, tim myslim i "Tak tohle ti presne nereknu, ale tusim...." apod.
    sorry, ale tohle neni ani tak otazka teoretickeho prava, jako spis praktickeho danoveho poradenstvi. takze se spis misto horekovani tady obrat na nejakou ucetni, ktera ti to vysype z rukavu behem 2 minut

moje rada je: prostuduj 586/1992 Sb.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    Citace Původně odeslal Skodik
    sorry, ale tohle neni ani tak otazka teoretickeho prava, jako spis praktickeho danoveho poradenstvi. takze se spis misto horekovani tady obrat na nejakou ucetni, ktera ti to vysype z rukavu behem 2 minut

moje rada je: prostuduj 586/1992 Sb.
    diky, aspon neco

Btw: tohle tema je asi fakt dost mimo a navic je tu akorat bordel a nic z toho takze ho muzete klidne smazat.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání