To, zda se nějak liší rozlišeni podporované digitálním vstupem od rozlišeni podporované analogovým vstupem, by ses dozvěděl z manuálu k monitoru. Bohužel na webu ho nemají. Nezbude, než nahlédnout do něho u dodavatele, nebo monitor na místě přezkoušet v tomto smyslu.Původně odeslal Jucha
Ale podle mejch zkušeností (používám LCD přes DVI už rok) jsem se nesetkal s žádným problémem, při hraní her a s tím souvisejících změnách rozlišení. Ostatně nevidím důvod, proč by se mělo LCD chovat v tomto směru jinak, připojené přes DVI a jinak, připojené přes analog. Vždyť analogový převodník u LCD je "jaksi" navíc, aby byla zpětná kompatibilita na staré grafárny, které nemají DVI výstup a navíc zanáší do výsledného zobrazení šum a chyby převodu. DVI rozhraní je výchozí a původní připojení pro LCD panel (je pro něj vyvinuto) tak, jako je analogové připojení určené pro CRT analogové monitory. Vždyť to vychází již z principu tvorby obrazu u obou technologií.
Ještě doplním, jaké rozlišení podporuje můj monitor, cituji z manuálu:
"Recommendedand:
1280 x 1024 @ 60, 75 Hz
supported:
1024 x 768 @ 60, 70, 72, 75, 85 Hz
800 x 600 @ 56, 60, 72, 75, 85 Hz
640 x 480 @ 60, 75, 85 Hz
640 x 400 @ 70 Hz
720 x 400 @ 70 Hz"
, ale umí se vyrovnat i s jimým rozlišením, např 320x240, 1280x960 (s černými pruhy nahoře a dole), to 1152x864 jsem nezkoušel, ale ovladač k monitoru ho nabízí, tak že by to asi také fungovalo. A podotýkám, že nikde ani zmínka, že by podporované rozlišení bylo jiné při DVI připojení, než u analogu!!!!!!!!
Jak píšu výše - no problem.
Budeš si asi muset tu AL922 pořádně vyzkoušet, pokud budeš mít šanci, ale mělo by to být podobný. Nenech se strašit Louisem s tím jeho EIZO LCD, který tvrdí opak ve vedlejší diskusi.