Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Co se zrušeným Strippingem?

Standardní Co se zrušeným Strippingem?

Zdravím, dostal se mě v práci pod ruky kompl na kterým byl stripping na dvou 160 Gb (seagate SATA).
    Majitel si s tím hrál a zrušil diskový pole.
    Když ho chci znovu vytvořit tak píše, že přijdu o data.
    Je to pravda nebo si to dělá ze mě srandu.
    Jedná se o základní desku MSI 925X NEO.

A pokud si to srandu nedělá je jiná možnost než ho odkázat na LAMA expert?
    Co se mě zrovna dostane pod pazoury.

Standardní

NEbo aspoň radu jak zazálohovat disky a já pak zkuším znovuvytvoření pole.
    Zkoušel jsem Ghosta a odmítl zalohovat.

Standardní

ak sa mu podarilo urobit niektory ci oba z diskov do "non-raid" tak tomu moc sancu nedavam, ak len odpojil disk tak by sa po pripojeni malo pole znova spojit, pretoze aj tak s jednym diskom nabootovat nemohol (ani pouzivat) degraded proste
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

Naprosto netuším co s tím prováděl. Zákazník, tvrdí že nic.
    Ale když to k nám přišlo tak byly zapojený místo Master (kam to dávám)
    na Slave a oba jsou non-raid disk

Takže to vypadá na Lama Expert.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no ja bych mu dal na vyber

a) vratis mu to v puvodnim stavu ( baj baj a hraj si dal )
    b) vratis mu to v tebou puvodne dodanem stavu ( format )
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Děkuji sice to nejsou nejlepší zprávy,
    Ale nejen lístkami růží cesty jsou pokryté.

Ještě rozšířím teda dotaz o jednu věc.

Znáte jinou firmu než:

* LAMA EXPERT, spol. s r.o.
    * třída Kpt. Jaroše 3
    * 602 00 Brno

NA záchranu dat, a obnovu po šikovných zásazích uživatelů a zubu času?
    S Lamou mám drobnou zkušenost a nerad bych je doporučoval.
    Čím mě zaskočily je dlouhá čekací doba na jednoduchou odpověd.
    Trvalo jim to 6 pracovních dnů než řekly, že to s nejvěčí pravděpodobností půjde zachránit.

Nejde mě ani tak o vypsání firem jako o osobní zkušenost.

Standardní

Citace Původně odeslal Arnold__Rimmer
    Naprosto netuším co s tím prováděl. Zákazník, tvrdí že nic.
    Ale když to k nám přišlo tak byly zapojený místo Master (kam to dávám)
    na Slave a oba jsou non-raid disk

Takže to vypadá na Lama Expert.
    ak su tie disky "non-raid" niekto ich tak musel oznacit alebo upravit data/tabulku na nich ak s nimi nic vacsie nikto nerobil, obnovit to zrejme pojde, ide vlastne len o opatovne spojenie pola alebo jeho "preskladanie" inym sposobom ... skoda ze RAID biosy nemaju hesla a zamky kompov 10k V aby to kopalo debilov do ruk ked na to sahaju
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

dnes me spadl RAID a mam nanem nezalohovany data z posledniho tydne tak by me zajimalo nakolik te ta zachrana prijde $ ?
    ASUS A6T-AP017

Standardní

z vlastní zkušenosti vím, že vytáhnout 3Gb z disku kde odešla deska stálo
    7,800kč. Jedna adresa kde to dělají je o kousek víš.
    Je tam i můj názor na tu firmu. Bohužel je to moje jediná zkušenost.

Vliv
    357

Standardní

ano, jenze to se tyka klasickeho disku nikoliv RAID0. to je zde opakovane tema a ja se stale a stale smeju, ze to jeste nejakeho blazna nejak nuti pouzivat...

u R0 je obnova dat .... no hodne stesti.

Standardní

No meli sme jednoho zakaznika kterymu se stalo prakticky to same, stacilo dat znovu ze se ma vytvorit stripping a uz to jelo v pohode. Ztrata dat veskera zadna. Ale otazkou je jak se jim to povedlo. Samozrejme mezitim s tim nic nedelali dalsiho.
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Standardní

Nic neformatuj! Vsechno se da zachranit bez vetsich problemu. Akorat k tomu potrebujes dalsi disk o minimalni kapacite toho predesleho RAIDoveho pole. Cili jestli jsi mel 160GBx2 tak 320GB disk minimalne. Oba disky co byli v RAIDu zapoj jako singly do nonRAID SATA radice v nejakym jinym komplu. K tomu potrebujes jeste zapojit ten velkej disk kam ty data prehrnes. Potom si stahni tuto super freetrial utilitu http://www.softpedia.com/get/System/...structor.shtml, je dost jednoducha. Zadas RAID0, oba disky, das analyze, on zjisti poradi a info o discich a potom zvolis destinaci, to teda ten velkej disk a pustis. Pocital bych tak za 5 hodin to mas vsechno zachraneny. Do puvodnich disku nic nezapisuje, takze se nemusis bat. Hlavne nedavej zachranovat data do img souboru, protoze ten image otevres jen zase v programu od stejne firmy a to GetDataBack.

Tento vikend jsem resil stejny problem

Standardní

Citace Původně odeslal Jedla
    Nic neformatuj! Vsechno se da zachranit bez vetsich problemu. Akorat k tomu potrebujes dalsi disk o minimalni kapacite toho predesleho RAIDoveho pole. Cili jestli jsi mel 160GBx2 tak 320GB disk minimalne. Oba disky co byli v RAIDu zapoj jako singly do nonRAID SATA radice v nejakym jinym komplu. K tomu potrebujes jeste zapojit ten velkej disk kam ty data prehrnes. Potom si stahni tuto super freetrial utilitu http://www.softpedia.com/get/System/...structor.shtml, je dost jednoducha. Zadas RAID0, oba disky, das analyze, on zjisti poradi a info o discich a potom zvolis destinaci, to teda ten velkej disk a pustis. Pocital bych tak za 5 hodin to mas vsechno zachraneny. Do puvodnich disku nic nezapisuje, takze se nemusis bat. Hlavne nedavej zachranovat data do img souboru, protoze ten image otevres jen zase v programu od stejne firmy a to GetDataBack.

super fakt diky, tos mel prijit o mesic driv doprcic ted me to sere dvojnasob kdyz vim ze ty data sem moh zachranit!
    ovsem pro ostatni raid0are urcite prijemne zjisteni
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Citace Původně odeslal Fraj#r
    Citace Původně odeslal Jedla

super fakt diky, tos mel prijit o mesic driv doprcic ted me to sere dvojnasob kdyz vim ze ty data sem moh zachranit!
    ovsem pro ostatni raid0are urcite prijemne zjisteni
    Pomuze me to i kdyz mam jen SATA disk a je samotnej? ja se v tomhle nevyzna?
    Ze bych do kompu hodil starej ide 200gb a zkusil tam hodit tu 250 problem je ze je mensi, da se treba obnovit jen cast oddilu?

Vliv
    357

Standardní

2McMarty: predpokladam, ze cist umis. a prosim res svuj problem tam, kde jsi ho nacal! http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=93604

btw ty jsi raid vytvoril ( tzn jsi smazal puvodni data ), ne pouzival! takze tohle je ti nanic.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání