Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Nove reproduktory?

Standardní Nove reproduktory?

Poradí mi někdo jaké nové repro ? Mám SB A1 sesoftem pro A2ZS...a repro Genius HT5.1...uvažuji o nějakých Logitech Z5500 či 680..nevím přesně jaký typ,pročítal jsem si forum a nemám ucelenou představu. A nejsem si jist zdali by mi přenos po digitále seděl. Mp3 pak hraji jen ze předních beden,že? Nebo to lze změnit? A co třeba filmy(DivX) co mají jen mp3 audio stopu? take hrají jen v předních bednách? není nějaký soft který by je uměl zakodovat do AC3 stopy než je pošle do beden?mám dojem že pokud zapojím přes analog tak to nebude zase takový posun dopředu(hlavní výhodu vidím v lepší reprodukci DD EX a DTS)..poradí někdo prosím?
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Member
    Vliv
    247

Standardní

Logitech Z 5500, to je dobrej napad. Sam je mam a oproti Geniusum HT je to velmi znatelny skok dopredu ve spouste veci. Taky pomer ceny ku kvalite reprodukce je velice slusny. Jinak asi takle:

1) Logitech Z 680 tezko sezenes novy. Z 5500 meji lepsi design, teda alespon ja to tam vidim.

2) Prenos po digitalu je bez problemu, sam to mam takto propojene se zvukovkou M-Audio Transit. Nejsem hrac, takze mi optika plne vyhovuje (filmy, semtam hudba) a u tehle zvukovky ani nejde klasicky analog 3x JACK 3,5 mm.

3) Veskera stereo hudba ti v digitalu pojede v zakladu ve stereu. Do 5.1 ji muzes dekodovat algoritmem DD ProLogicII Movie nebo DD ProLogicII Music nebo Stereo 2x (skoro jako v aute, 4.1 zvuk - centr mlci).

4) Filmy typu DVDRIP se zvukovou stereo stopou muzes take dekodovat vyse zminenymi algoritmy (pouzivam pouze DD ProLogicII Movie), pri DVDRIPu s AC3 stopou mas u Z 5500 na displayi napis: "logo DD (nebo DTS)" a pak "DIGITAL" a jedes ciste v 5.1, totez u DVD. DTS napodobne.

5) Analog se vyuziva hlavne na hry z duvodu EAXu, prostoru ve hrach. Pri DD nebo DTS pres analog nebudes mit na displayi vyse zminovane napisy, ale stale "6 CH DIRECT".

Jinak jak u digitalu, tak u analogu mas dekodovani filmu a hudby skoro stejne.

Tyhle repra jsou fakt hodne slusny za rozumnou cenu. Mozna se ti cena rozumne nezda, ale az je uslysis, uvidis

Na filmy a hry jsou to jedny z nejlepsich repro k pocitaci.
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit
    Logitech Z 5500 digital 505 W RMS THX

Standardní

To bylo vyčerpávající! Ale díval jsem se a cenově se dají sehnat 5500 za cenu mírně pod 9000korun. A to je pro mě hodně. Takže uvažuji o starším(a tedy doufám levnějším) typu Z680. Lítají tady slova že Bazarovky se dají koupit za cenu pod 5000lč,je to reálné? Nebo jsem někomu naletěl?

A druhá věc prosím - mám zvukovku SB Audigy. Ta ale digitální výstup nemá. Mám ho sice na desce, ale o kvalitě integrované zvukovky nemám valné mínění. Mám desku z popisu(ABIT AV800KT 3rd EYE) ANi vlastně netuším co za zv.k. tam je. Má někdy zkušenosti?

A ještě jsem dostal tip na tento kousek,který umí Dolby Digital Live :
    http://www.ihda.co.kr./skin/ihda/goo...e=010000027136

Je to k sehnání u nás?
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Member
    Vliv
    247

Standardní

Logitech Z 680 pod 5000 kc je realne. Kamos je ma a ma v planu - nevim presne kdy - je prodat za 4K, rikal.

Jiank se daji sehnat i Z 5500 starsi. Musis hledat
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

Standardní

Jako já na ně nespěchám,klidně počkám. Je nějaký kontatk na tvého kámoše(v případě že to do měsíce pustí),nebo to řekl hodně výhledově? a nějaký tip na bazary na netu? moc se v tom neorientuji,nikdy jsem nic staršého nekupoval

nevíte někdo více k té zvukovce?

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    355

Standardní

Do mesice urcite ne

Zkus e-bay, tam urcite nejake Z-680 najdes.
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Standardní

E-Bay? S tím nemám žádné zkušenosti...ale mrknu na to,třeba budu mít štěstí

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    355
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Standardní

No to je moc hezke...ale jak to proboha dopravit? a ještějedna věc - a to zřejmě ještě důležitější - jak to zaplatit? To přeci na dobírku,nelze....a co daně? Omlouvám se za tyto přihlouplé dotazy,ale nakupoval jsem přes net pouze na dobírku. Takže nemám páru jak na to....ale cena je příjemná...hned bych je bral a taky je zřejmě neuslyším předem...v tomto mám asi smůlu,to je riziko takových nákupůů. Mám dojem že mě někdo pošle nefunkční repro,já zapltím a zbydou mi oči pro pláč

Member
    Vliv
    247

Standardní

Ten kamos je "Masster", jen pro doplneni.
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

Standardní

Jeden borec mi už udělal tady nabídku...Z680 za 5k

Member
    Vliv
    247

Standardní

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky
    Jeden borec mi už udělal tady nabídku...Z680 za 5k
    Ja bych to na tvym miste bral. Protoze se mas fakt na co tesit. A kdyz jeste dokoupis 2 linku z kvalitni medi a kvalitni opticky nebo coax kabel k vyse zminovane zvukovce HDA Digital X-Mystique 7.1 GOLD / Dolby Digital Live, dostanes moc z filmu, moc z her a hudba taky nebude hrat nejhur
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

Standardní

Vezmu je! Jen se chci zeptat - co je lepší koaxial nebo optical toslink? A cena kabelu cca prosim? mam pocit ze ten opticky je velim drahy

Member
    Vliv
    247

Standardní

Vezmu je! Jen se chci zeptat - co je lepší koaxial nebo optical toslink? A cena kabelu cca prosim? mam pocit ze ten opticky je velim drahy
    To se neda presne rict. Muzes mit opticky kabel 1m za 200 kc nebo za 2000 kc, totez u coaxu. Ja mam ProfiGold Opticky kabel 3m za cca 800,- a jsem s nim spokojenej. Jinak ta lepsi 2 linka pocitej tak 5-15 kc/m a budes to mit vychytany

S ProfiGoldem mam dobre zkusenosti.
    OPTIKA
    http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=22215

COAX
    http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=22211

Tady nejaky ty lepsi kabely s certifikaci THX http://www.monstercable.com/THX/

To je cenova kategorie zacinajici zhruba na 1000 kc/m
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

Standardní

Díky za info a tipy...ty THX kabely jsou moc hezké,ale jsem student....a nekradu (bohužel) takže na ně nemám.....a promiň další pitomý dotaz - co je to lepší dvoulinka? čím se liší? a po čem se v obchodě ptát...počítám že ji koupím asi v nějakém audio hifi obchodě,to v normálním elektru neseženu

Member
    Vliv
    247

Standardní

Díky za info a tipy...ty THX kabely jsou moc hezké,ale jsem student....a nekradu (bohužel) takže na ně nemám.....a promiň další pitomý dotaz - co je to lepší dvoulinka? čím se liší? a po čem se v obchodě ptát...počítám že ji koupím asi v nějakém audio hifi obchodě,to v normálním elektru neseženu
    O dvoulinakch vim hodne malo - moje Logitech Z 5500 maji bohuzel kabely napevno, takze tohle neresim

U dvoulinky jde o obsah kysliku v medi , cim vice bezkyslikata med, tim lepsi a tudiz drazsi. Vic ti fakt nereknu.

Doporucuju zajet do nejakeho ElektroWordu, treba v Praze na Cerny Most. Maji zde kabely ProfiGold a i nejake ty lepsi dvoulinky, o kterych ti povi vic nez ja.

btw: taky jsem student a chvilku trva, nez nashromazdim prachy, takze to znam moc dobre.
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit

Standardní

Díky moc za radu....něco pohledám,pak napíšu jak jsem dopadl...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání