Vsiml ... a taky jsem si vsiml ze ma proti core takt 600 proti 350 a pameti ddr3 800 proti ddr 550.
A cena x1300 bude pravedpodobne nekde u mezi 3500-4000 s DPH
Zalezi na pomeru cena/vykon.... je mi sumak ze tam dali jen 4 a mysleli si ze to dozenou frekvenci a ono nic.
Tragedie dle me je ze pokud bys x1300 podtaktoval na takty 6600 tak bude rozdil jen v jadre a poctu pipe. A ten propad vykonu bude s nejvetsi pravdepodobnosti takovy, ze si rikam ze to je malo na to ze to je nova generace gpu. Pokud by to byla presne polovina tak je problem to, ze se ATi po tak dlouhe dobe podarilo sestrojit jadro ktere je vykonne jako model, ktery se uz skoro dva roky PRODAVA !!!
Mozna trochu slozitejsi logicka uvaha. Ale vyteznost na jednu pipe je taky ukazatel.
Cekal jsem ze nove jadro bude pri polovicnim poctu pipe stejne vykonne jako soucasna generace 6600. A to jak se zda nebude. Nebo jen za ceny dost vysokych taktu a tedy spotreby a tepla.

Citace Původně odeslal no-X
Citace Původně odeslal BlackMC
Prekvapil me slaby vykon X1300 Pro pri tech taktech a pametech gdr3 se s tim muzou jit vyfotit. To si radsi koupim X800GT + ddr nebo 6600GT. No nevim.
Lepe receno bych chtel videt X1300 se 128 MB gdr3 na a na stejnych taktech 6600 + gdr3 - protoze to zatim vypada ze tak ze jediny prinos nove generace 0.09 jsou vyssi takty .... a nikoliv vyssi vykon na 1 jednotku Pipe or Text.
Asi sis nevšiml, že X1300 má oproti 6600 polovinu PS pipelines