Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: XP Pro - funguju len admin. ucty

Standardní XP Pro - funguju len admin. ucty

Zdravím,
    neviem čo sa pokašlalo, ale ak na svojom PC zriadim užívateľa s menšími právami ako admin., po jeho prihlásení cez úvodnú obrazovku sa následne zobrazí len prázdna plocha - bez štart ponuky, bez ikoniek, proste nič... V správcovi úloh vidno len 2 bežiace procesy: winlogon a csrss. Predpokladal som, že problém bude v nastavení práv niektorých adresárov, ale nič som nevydumal... Nakoniec som už len pokusne nastavil na kompletne celý syst. disk plný prístup pre všetkých užívateľov, ale ani to nepomohlo. Pritom s admin. právami všetko v pohode beží... Dá sa to ešte nejako zachrániť, alebo ostáva už len reinstal ?
    1st PC: AMD Barton 2500(oc:3200 - 11x200), MSI nforce K7N2deltaL, MSI GF FX5600VTR-D 128MB, RAM 2x512MB 400MHz
    2nd PC: Intel Core2Duo 6300, MSI P965 NeoF, MSI GF 7600GS, RAM 2x1024MB 800MHz

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

nezkousel jsi nahodou nejaky shell replacementy proste jiny shelly misto Exploreru Pac se ti evidentne nespusti explorer a kupa dalsich sluzeb
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Citace Původně odeslal Arteee
    nezkousel jsi nahodou nejaky shell replacementy proste jiny shelly misto Exploreru
    No, musím sa priznať že neviem čo tými shellmi vlastne myslíš. Ak máš na mysli nejaké tweakovacie utility, tak používam TweakXP - ale neviem o tom že by som robil niečo so službami a pod. Možno nechtiac, pozriem sa doma... Ale ako hovorím , admin účty bežia v pohode.

Ešte čosi: ten explorer som skúšal spustiť cez task manager ručne, ale nespustil sa.
    1st PC: AMD Barton 2500(oc:3200 - 11x200), MSI nforce K7N2deltaL, MSI GF FX5600VTR-D 128MB, RAM 2x512MB 400MHz

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

shell = GUI windows
    proste explorer.exe = plocha, tray panel atd.
    existuji 3dparty shelly jako je lite-step, geoshell, aston a jine, ktere nahrazuji standartni shell, a prave ze prepisuji, ci meni klice v registrech, aby se standartne nespoustel explorer a ten novy, tak jsem myslel, jestli si neco podobneho nezkousel...

Jinak ve widlich, pres systemove konzole se da povypinat ledacos(zakaz kliknuti pravym tlacitkem na plose atd.), takze je dost mozne, ze si nastavil neco podobneho... zkus spustit "mmc" a otevrit konzoli "gpedit" a tam se podivat.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Aha, tak teda žiadne takéto shelly som neskúšal. Práve pozerám ten gpedit, ale obávam sa, že je tu toľko možností nastavení, že tú správnu položku nenájdem asi ani do konca roka...

Standardní Re: XP Pro - funguju len admin. ucty

Citace Původně odeslal miki_nn
    Zdravím,
    neviem čo sa pokašlalo, ale ak na svojom PC zriadim užívateľa s menšími právami ako admin., po jeho prihlásení cez úvodnú obrazovku sa následne zobrazí len prázdna plocha - bez štart ponuky, bez ikoniek, proste nič... V správcovi úloh vidno len 2 bežiace procesy: winlogon a csrss. Predpokladal som, že problém bude v nastavení práv niektorých adresárov, ale nič som nevydumal... Nakoniec som už len pokusne nastavil na kompletne celý syst. disk plný prístup pre všetkých užívateľov, ale ani to nepomohlo. Pritom s admin. právami všetko v pohode beží... Dá sa to ešte nejako zachrániť, alebo ostáva už len reinstal ?
    zaujimave

no neviem ako silnejsich PC, ale je tusim obvykle, ze prve prihlasenie noveho uzivatela trva dlhsie ako bezne prihlasenia. Je to presne situacia o ktorej pises, ze po prihlasni vidish iba plochu a nic ine. No neviem ako dlho si cakal.

Inak skus spustit (nova uloha) cez ten taskmanager explorer. a uvidish ci ti ho nahodi alebo co.

Problem v gpedit nebude , lebo meno a heslo bezneho uzivatela system akceptuje a prihlasi ho do systemu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání