tak z hdtachu stoji za rec maximalne tak pristupova doba, ono totiz priemerna rychlost sekvencneho citania je totalne zbytocny udaj, pri beznej praci s diskom sa tato "funkcia" vyuziva skutocne velmi malo, o moc dolezitejsia je praca a pristupova doba na male subory, nahodna pristupova doba, vyhladavanie atp. na to ale hdtach nestaci, ked chcete nieco jednoduche tak pcmark04/05 hdd test ma velmi solidnu vypovednu hodnotu o realnom vykone pevneho disku. Pre sirsi zaber testov si to mozete prejst kludne niecim ci vsetkym z toho co som pouzil tu
http://www.zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI=120258 inak minuly tyzden som dorobil aktualnu verziu velkeho testu, ktory vyjde vo stvrtok do sveta

btw solidne OT ste tu rozbehli, ja doporucujem ako disk s najlepsim pomerom cena vykon Maxtor DiamondMax10, zmieneny hitachi je tiez VERY gut, vyhol by som sa seagate 7200.8 (nevykonne, hlucne, o nicom) zaujimave su aj samsungy, ale maju velmi malo modelov a su trosku kontroverzne

nove WD nie su bad, ale 250tka ma stale len 80GB platne (SHIT) a 400vka je kure.vsky draha