protoze skola je nejakou dobu za mnou, vazne jsem si musel 555ku trochu osvezit, mel jsem mezery. jj, myslim, ze zapojeni supr, funkce jasna Jeste vyresit vykonovy stupen + pripadny filtr...
Ale jeste k zpetne vazbe z termistoru:

Myslel jsem sestelovani "citlivosti" tep. cidla (termistoru), mozna se vliv v praxi ani neobjevi, ale napadlo me to, tady mam 2 opacne priklady:

prikad 1
:
- procesor jede iddle, teplota je nejaka ustalena. Procesor se zatizi, jeho teplota stoupne, termistor se zacne ohrivat, ale zmena jeho odporu bude jen mala, teplota procesoru porad poroste, ale odpor termistoru se bude menit malo, vykon peltiera poroste taky malo(nedostatecne) a nebude stihat chladit procesor. Teplota procesoru stoupne a ve stavech iddle/burn bude velky teplotni rozdil, protoze je termistor malo citlivy.

priklad 2 - opacny:
- procesor jede iddle, teplota je nejaka ustalena. Procesor se zatizi, jeho teplota stoupne, termistor se zacne ohrivat, ale zmena odporu bude moc velka a vykon peltiera se zvysi az moc, peltier zacne ochlazovat o hodne vic a teplota procesoru zase klesne az moc(pod ustalenou uroven - puvodni Iddle,viz zacatek), az termistor zareaguje, tak klesne jeho odpor, ale zase moc prudce, peltier ubere na vykonu (ale zase moc) a teplota procesoru poroste zase nahoru a takto to bude "kmitat". Protoze termistor nebude dostatecne rychly, a bude moc citlivy, tak tam bude tato "setrvacnost - kmitani"

Nevim, jestli to neni zbytecne (a jen tady ze sebe delam ***), protoze to je samozrejme, ale "sestelovani" zpetne vazby bych resil asi tak nejak: Nechat zapojeny termistor seriove s potenciometrem (v miste Ra) a paralelne k termistoru trimr, kterym by se nastavovila "citlivost a vliv" termistoru. Misto Rb taky trimr, a jeho hodnota by se musela spravne srovnat ke kombinaci Ra = [(termistor paralelne s trimrem) a seriove s potenciometrem], aby vzikla spravna strida a spravny potrebny "zakladni/default" vykon. Od toho se pak bude vykon menit diky termistoru. Ale taky dalsi vec - pokud bude zmena odporu termistoru moc mal (viz. priklad 1), bude nutne prizpusobit zase snad vsechny trimry, zmensit jejich hodnoty, aby se zvetsil vliv termistoru...
No hrozne jsem se do toho zamotal , a nejsem si tim uplne jisty , chtelo by to vyzkouset. Snad me vsichni (nebo alespon vetsina , hlavne gosh) pochopi a pripadne opravi...

jeste k tem trubkam v garazi. Nebyly nahodou trubky naskladane a zamaskovane v kunstrukci policoveho systemu? A garaz na severni strane domu? Tedka jsem si to nasel na disku (2 roky stare)

A s tim chlazenim o rozvod vody jsem nemyslel ustredni topeni, ale co je v panelaku trubka s rozvodem studene vody pro cely panelak, tam je voda studena porad Na tu trubku se tak napichnout (je to kravina, ale KDYBY) a nechat tu vodu proudit pres radiator tak uchladis VSECHNO , ale zpet do reality.

edit:uprava prikladu 1, v textu jsem popletl teplotu a odpor..