jasne je to mozna tobe Locke, ale jeste to tady nikdo nenapsal. to, co tady kazdy pise je, jak je to skvele a spickove, ale ve skutecnosti stoji optika za hovno. treba ja jsem pouzil D135mm triplet, o kterem jsem se docetl ze je to nejlepsi co jde sehnat, totalni spicka a ze jde vklidu pouzit i na 19"lcd, ale ve skutecnosti jde pouzit jen na 15"lcd, protoze diky malemu uhlu FOV jsou u 17" mazle rohy. dost mi vadi, ze jsem zjistil az po koupi optickych elementu ze to ve skutecnosti nefunguje tak jak vsichni pisou. proc jsem se nikde nedocetl, ze nefunguje keystone korekce pomoci vytaceni fresnelu? bud to nikdo prede mnou nezkousel, a nebo jsou vsichni spokojeni s prisernou kvalitou obrazu, ktera vznikne pri natoceni fresnelu pred lcd.

jinak co se tyce kontrastu, tak rozdil mezi 1300:1 a 1000:1 je okem nepostrehnutelny, stejne tak i odezva LCD. zamerne jsem nechtel pouzit 15"lcd, protoze 15ky maji mizerne parametry. rozdil mezi kontrastem 500:1 a 1000:1 je dost velky na prvni pohled.
co mi nejvic momentalne vadi u me sestavy DIY jsou mazle rohy. kdybych pouzil 15"LCD, tak by mazle rohy nebyly a ostrost jednotlivych pixelu by byla srovnatelna s tim NEC projektorem.
tim, ze jsem pouzil 17", mam vetsi rozliseni, coz je taky zretelne na prvni pohled a do budoucna muzu pouzit WUXGA kit, takze rozliseni bude zase lepsi. jeste si pockam, az budou lcd s timto rozlisenim mit vetsi kontrast a budou levnejsi.
zaverem bych chtel jeste jednou zminit, ze je velky rozdil mezi kontrasty 400:1 a 1000:1. 400:1 nema cernou uplne cernou, ale tmave sedou oproti 1000:1. uz jsem videl 17"LCD s 1500:1, takze je to jen otazka casu, kdy bude na trhu nejaky lepsi LCD nez ten muj, pak to jednoduse vymenim a zase budu mit naskok pred komercnimi projektory alespon v rozliseni.
v zadne pripade nechci, abych na nekoho odradil od teto stavby, jen jsem chtel pripomenout mouchy, ktere vsichni opomijeji. muj obraz je celkem divatelny, mazle rohy jsou patrne jen u textu, na fotkach a fimech je to nepostrehnutelne.
deska bych chtel slepit bednu, jestli budu mit cas, potom udelam nejake fotky, aby jste vedeli, jak ten obraz vlastne vypada.

david