uf, uz jsem se trosku zorientoval, tak snad nevyplivnu nejaku kravinu.
Toto uz vypada zajimaveji , nechci malovat certa na zed, ale to reseni Hanize nevidim moc dobre, reseni s okruhem ve kterem je radiator dohromady(!) s 90W peltierem, myslim, ze vysledek nebude zadny.
Citace Původně odeslal gosh
...a jelikož při přestupu tepla prouděním PODSTATNĚ záleží na rozdílu teplot mezi ochlazovaným předmětem (radiátor) a chladícím médiem (vzduch), dojde vlastně ke zvýšení účinnosti radiátoru...jednoduše řečeno, čím teplejší bude voda, tím lépe bude radiátor chladit...
Toto je hodne dulezite, mam pocit, ze Haniz to trochu prehlizi, no nevim, nevim...

S tou teplotou jsem si ja vul rikal to same u chlazeni peltiera vzduchem "supr! pasiv na teple strane bude mit treba 80, 90 stupnu fajn! alespon se bude lip chladit..." ee, tudy cesta nevede. (pokazde, kdyz si na to vzpomenu se musim zacit smat...)
Myslis, ze vodu dokazes dost schladit (kvuli ucinosti pelta)? Chladit se budou jeste dalsi Watty navic kvuli peltum - utahne to vodnik v pohode? Snad by mel, vzhledem k zakonu, co je v citaci nahore...

Jen o te pwm regulaci jsem nekde zahlidl, ze meli problemy s cinosti pelta pri pwm regulaci a resili, jak udelat regulaci klasicky se ss napetim (vzpominam si na neco o prepinani sek. vinuti na trafu), ale mozna se mylim !! Nebrat, jako tvrzeni, jen jsem to nekde zahlidl... (o regulaci peltiera jsem se nejak nezajimal) ...Tak a budu vypadat, jak hlupak, protoze to je TAK a TAK, a TO je uplna kravina, ups... Kazdopadne regulace je to, ceho bych se hodne bal. U te 555ky (obecne u tohoto principu) by mohl byt problem s nastavenim linearity regulace (vliv zpetne vazby z termocidla na regulaci) Jak by jsi tu zpetnou vazbu a vubec regulaci zapojit?

Cim to budes napajet? (nejde mi do hlavy, ze bude prece potreba Dost Hodne silny zdroj, pokud uvazujes o zdroji z PC) Druhym spinanym zdrojem - nejaky spesl, nebo PC zdroj?

Taky jestli mas nejak proverene (jak jsi k tomu dosel? - zajima me to), kolik musis do pelta pustit, aby ti teplota slezla ne tech 15-20?