Vopred sa ospravedlnujem za laické termíny ale mám nasl. problém s ktorým neviem pohnúť.
mám doma server s namapovanou verejnou IP 1:1 od providera spojený cez sieťovku s AP v client mode. Druhá sieťovka je spojená so switchom v ktorom sú aj dalsie 3 compy. A teraz ten problém...nainstaloval som ešte na server Asus WL-167G Wireless mini USB2.0 adaptér aby som mohol do siete a na internet s NB prostredníctvom wifi. Spojenie medzi asus USB a NB mám nastavené ako ad-hoc, všetky IP v sieti mám jedného rozsahu okrem IP sieťovky spojenej s wifi k providerovi. Na serveri mám win2k a kerio winroute firewall. A podstata problému: keď sa s NB pripojím na server, funguje všetko okrem https. Napríklad skype nefunguje. Akonáhle sa s NB pripojím na switch káblom všetko šlape. Je to kôli ad-hoc módu? SW AP mód ten ASUS podporuje len ak dám na server winXP. A ešte jedna vec...ak som pripojený s NB na server, tak žiadny z ostatných compov nemá cez switch prístup na server - teda ani na intenet. To je ale možno problém KWF, že asi nevie naraz obsluhovať dve vetvy. Ak som vynechal nejaké potrebné údaje tak doplním.