Takze myslim ze by se mohl zmenit i nazev dredu
Jo a jak jsem ti napsal, pokud pouzijes silikonove hadicky tak ti to proste tect ani kapat nemuze. Si klidne udelej tlakove skousky. Ja je delam tak, ze mam kompresorek(taky na foukani kol) no a pripojim hadicky, jednu k kompresoru a druhou mam v ruce. Pek to pustim a cely vymennik, nebo rovnou cely okruh ponorim do vody(trab v umyvadle) no a tu druhou hadicku zacpu prstem, a pokud neunika vzduch z bloku(projevi se bublanim pod vodou, jak praskla duse)no tak je vse OK, dokonce si overis jak velky tlak okruh snese.
Jo a jak jsem psal predtim voda v PC je neskodna. Pri zacatcich muj okruh netesnil a na jedne desce za provozu se mi dostala voda do patice cpu, pameti a chipsetu, no a stacilo to vyfenovat a vsechno bylo OK. Az jak se voda vylila po sedme tak odesla deska, pote reklamace a vsechno fpoho(staci si hrat na blbecky).
Pak jak pises chlazeni peltierem primo co se tyce zpetne vazby tak to by mi asi 2 tydny trvalo nez bych to vyresil(nemam prachy proto neresim), zas tak tezke to neni.
Jinak kondenzace vody resi vetsinou topenim(ve vapochillu taky, prostuduj podrobne, je to profi reseni proti kondenzaci) Ale da se taky odstranit prodenim vzduchu ze, hodis tam vetracek a vylhkost je odvadena vzduchem, nema se kde usazovat, nebo nevim jak bych to presneji popsal. Jo a od kolika stupnu voda kondenzuje si klidne odzkousej sam. Dej si neco do lednicky (asi 6 stupnu celsia) no a vyndej to ven a uvidis jak se to orosi.(Nebo jeste lepsi priklad pivo v hospode) ). Mno a myslim si ze chilled voda ma teplotu presneji mezi 10-15 stupnu. Je to subjektivni.
Jo a pouzit trafo, to bych chtel videt. vis co ti to udela z PC, vsude se ti bude neco indukovat a klidne si odpalis PC. Castecne to vim z praxe(prri pouziti vykonnejsiho cerpadla, 20W, nebylo mozno flashovat bios, musel jsem cerpadlo vypnout, naflashovat a zapnout, a doufal jsem ze se PC neprehreje) A k tomu ten brum... a ta vaha... no asi ne time...
Jo a jak rikas pelt a pasiv)))) to by asi taky neslo. Skousel jsem pouzivat vzduchove chladice peltu, ale i pelty 100W s tim sly velmi tezce uchladit.
Jinak jak rikas Delta T je pruser. Si vem jakou teplotu ma CPU (Taka P4 se vyrovana 70W peltieru) a mas na nem teplotu zhruba 40 stupnu kdyz voda ma no optimisticky 30 stupnu. To znamena ze na prechodu se ti vznika delta T 10 stupnu ze. No a aplikujme to na 100W pelta(odvede zhruba 40W tepla takze uchladi asi celerka gigoveho) tak odvadis 140W tepla, pricemz na prechodech ti vzniknou tploty asi takto.
Voda tepla, optimisticky bude mit 35 stupnu. Na teple strane pelta bude 45 stupnu. no a on ma max deltu 70 stupnu tak ji berme jako realnou a dostnem tplotu na studene strane pelta -25 stupnu a pri ztrate v prenosu na CPU dostanem -15 stupnu. Ale toto je brano ze pouzijem spickove veci. Velmi ale velmi kvalitniho vodnika, a skvele vodni bloky a jednu z nej teplovodivych past... Takze v realu se dostaneme na takovych -5 stupnu.
PS mam na to SW. takze pokud nekdo chce tak se ozvete. Nevim jak ho mam zverejnit.
Takze doporucuju chladit vodou. Ale pokud ma nekdo asi tak 10000 navic tak at klidne chladi peltierem. Klidne mu pomuzu i s realizaci. Ale za vysledek nerucim. Rikam sam ze muj experiment ukazal, ze toto chlazeni je znacne neefektivni. Z pocitace se vam najednou stane primotop. V zime plus(nemusite topit, ale v lete.....)