Původně odeslal
-=ForRest=-
diky vsem za chlvalu necekal jsem, ze se to bute tak libit

Tak toto ma zaujima.
Je tu sice chvala na to, ako to vyzera, ale ma to jeden hacik. Podla mna tymto sposobom chladenia eliminujes ucinnost heatpipes. Urcite kazdy tu na fore vie, ako funguje heatpipe, takze to tu nebudem vypisovat. Problem je v tom, ze chladis aj tu spodnu cast, ktora sa ma zohrievat, aby sa teplo pomocou kvapaliny prenasalo na vrchnu cast, kde sa ma ochladit. Ak ofukujes aj vrchnu a aj spodnu cast, tak je tam maly rozdiel teplot na to, aby ta tekutina v tych heatpipes prudila. Vysledok je o to horsi, ze priamo ofukujes aj heatpipes. Zaujimalo by ma, ci sa pri tomto chladeni vobes stihne ta tekutina ohriat. Ale pri tomto prevedeni to nezistime, iba ak by si zastavil ventilator a chytil tie trubky. Ak su teple, tak to funguje a klobuk dolu (teoria je v prd...).
Niekde som nasiel, ze teplota pri ktorej tekutina zacne pracovat je 40°C. A podla tejto teploty by to fungovat mohlo, lebo Ty mas pri tomto chladeni teplotu v jadre 50°C (aj ked teplota bloku by mala byt mensia ako v jadre. Pocitajme stim, ze je vacsia ako 40°C). Takze teoreticky by to fungovat mohlo.
Chcelo by to vymysliet metodu, ako to otestovat bez trubiek. Ak tie heatpipes nefunguju, tak je aj ten vrchny pasiv nanic. Takze by sa to dalo pomerat bez heatpipes a vrchneho pasivu. Je tam ale jeden problem, ze sa zmensi plocha na prechod tepla z bloku na pasiv (budu tam chybat trubky).
Ale Ta praca je uzasna.