Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 63 z 63

Téma: Aku distribuciu si vybrat?

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Standardní

Ano, pokud je kompatiblni s HW tak ano ...
    Problemy vidim v 5.1 zvuku + par drobnosti ...

BTW nevidim problem v "rychlosti" instalace, ale rychlosti distra ...
    Ja vim, ze je to dokola, ale na 800Mhz Duronu vidite pak brutalni rozdil mezi nejakou fedorou nebo Slackware ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Standardní

Ano, rozdiel som si dnes vyskusal osobne. Ta Fedora s KDEckom bol obrovsky moloch, pri bootovani to spustalo milion veci. A Firefox bol cely nejaky zabrzdeny, obcas sa na par sekund cely zastavil. Slackware je oproti tomu parada Nainstalovany bol za pol hodinku, ale potom som robil este upgrade z webu a este vselico nastavit...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    Ano, rozdiel som si dnes vyskusal osobne. Ta Fedora s KDEckom bol obrovsky moloch, pri bootovani to spustalo milion veci. A Firefox bol cely nejaky zabrzdeny, obcas sa na par sekund cely zastavil. Slackware je oproti tomu parada Nainstalovany bol za pol hodinku, ale potom som robil este upgrade z webu a este vselico nastavit...
    A to svedci jen o jednom, ze nejsi schopny FC nainstalovat. Nic vic, nic min.
    ITF FreeNet Liberec

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Ne, to svedci o tom, ze je to spatny distro, sam sem pouzival RH a po cca roce jsem dosel k zaveru ze to je proste distro nah.ovno.

Priklad: Kdyz confim v Gentoo sit, je to JEDEN soubor /etd/conf.d/net. V RH to bylo min 3 - 5 souboru na ruznych mistech, podle toho co vsechno jsem chtel nastavit.

Kdyz naistalim Gentoo, mam /etc pekne cistej a prehlednej, je naprosto zrejmy co se kde nastavuje, pri RH vznikl v /etc ihned po instalaci neskutecny bordel a chaos, ve kterym se snad nevyznaj ani jeho tvurci. Kdykoli jsem neco hledal, nasel sem N ruznych postupu jak to udelat (tim minim taky N souboru, kam lze konfiguraci napsat).

Gentoo neni taky uplne dokonale, ale je to jako nebe a dudy. Napriklad jsem narazil na detail, pri konfiguraci site je moznost menit MAC, nacoz to chce instalovat jistej balicek. To je ale zbytecny postup, protoze MAC umi bez problemu zmenit ip z iproute2(na vyber je i pouziti konfigurace site starsim postupem pres ifconfig).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Ked uz ide o rychlost instalacie, tak ked si das stage3, tak to mas za chvilku hotove. to, ze to potom upgradujes je druha vec a to sa robi na kazdom distre. Nastavovanie na svoj obraz je to najzdlhavejsie...

BTW: Ja som sa linux ucil prave na Gentoo a myslim si, ze takyto typ instalacie nauci zaciatocnika(ktory vie co chce) aspon zakladne veci a co ma kde hladat a ako...
    C2D 6750(2660MHz)@(3600MHz pri 1.41V ), 450x8(1.37V-real 1.39V full load),MSI P35 Neo2
    , PQI 2x1GB DDR2 800MHz@900MHz 4-4-4-12,Saphire 3850 256MB, powered by EC 450W

PC2: AMD x2 5000+(250x13), MSI K9N-SLI PLATINUM, 2GB RAM 800@819, MSI GF 8600GT silent

Member Avatar uživatele ..::Ozzy::..
    Věk
    43
    Vliv
    258

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    ten firefox ma nejake potize na fedore celkove....
    taky se mi zastavova na chvilku. Teda když jsem měl fedoru, kterou jsem vyměnil za gentoo
    Software is like SEX,
    it's better, when it's FREE!

by Linus Torvalds
    PC:AMD Barton 2500+@3200+ 1,75V locked|ACC rev2|Soltek SL-K600-C|2x512MB DDR433 CL2.5|Saegate80GB 2MB cache ATA/133 + Samsung250GB 8MB cache ATA/133|ATi Saphire R9600XT 537/640|Acer LCD 20" AL2016W 16:10|DVD LG4120|Genius Home Theatre 5.1|Logitech Click@Mouse|dolby keyboard|3R-System case soft moded|TV Tuner Leadtek Winfast DTV1000T|Gentoo 2005.1|KDE 3.5 sometimes switch to WinXP
    Work NB: HP nw8000 + Qtek8310

Member
    Vliv
    280

Standardní

FF ma potize vsude

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Ne, to svedci o tom, ze je to spatny distro, sam sem pouzival RH a po cca roce jsem dosel k zaveru ze to je proste distro nah.ovno.

Priklad: Kdyz confim v Gentoo sit, je to JEDEN soubor /etd/conf.d/net. V RH to bylo min 3 - 5 souboru na ruznych mistech, podle toho co vsechno jsem chtel nastavit.
    No nevim, je pravdou, ze posledni RH ktery provozuji je RH 6.2, ale rict ze je neco nanic, protoze nevim jak to mam udelat, jsou pomerne silna slova.

Ja jsem osobne nepritel toho, mit vse v jednom konfiguraku (jestli ti to vyhovuje, tak IMHO SuSE to melo). Pouzivam vice distribuci, a netvrdim ze ta ma je nejlepsi, maximalne vyzdvihnu to, co mi vyhovuje.

Ja si vybiram distro tak, aby se na nem delalo dobre me, nebo, pokud jde o nasi sit, aby se delalo dobre i ostatnim. A lidi co rikaj, "udelam to jen kdyz na serveru bude X.Y" posilam k certu (ne k BSD, ale do p...), protoze kdyz neni schopen spolupracovat s ostatnimi, je nam k nicemu. I kdyz to muze byt velky odbornik na to jeho jedno distro.
    ITF FreeNet Liberec

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

No, ja zase ocekavam, ze jednu vec budu konfigurovat na jednom miste (= jeden soubor nebo jeden adresar). Pokud to neplati, tak je to proste bordel a ten je u RH opravdu dokonalej. Takze aplikace XYZ ma mit 1x soubor/adresar v /etc a pokud je to uzivatelska aplikace tak 1x totez v /home/user.

Jinak dopadnu uplne stejne jako u widli, kde ac neco delam po 50ty tak klikam vsude mozne, protoze stejne musim prolizt vsechno. Prikladem budiz klasicke modemove nastaveni s cekanim na ton (nechapu PROC u CZ verze widli neni default off), ktery je treba zrusit na 2 mistech.

Pak to totiz dopada tak, ze misto aby clovek pouzil distrem pripraveny konfiguraky, radsi to nabastli primo nekam do rc.local a pod.

Kdyz je to totiz v 1 souboru/adresari tak mrknu a vidim, pokdu resim nejakej problem, mam vse na jednom miste a nemusim mit otevreno N souboru, kde je v jednom IP adresa, v druhym default routa, ve tretim staticky routy ... .

Jo, u RH me navic neskonale vytacely zavislosti, ktery jsou diky tomu ze jde o binarni distro dany a tudiz si nevyberu estli chci nmap s nebo bez podpory X => nainstaluje se mi prislusnej balik (pokud nepudu do rizika a nenahodim to bez zavislosti).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal dekon
    Podle Tebe je teda FreeBSD vhodne na desktop ?
    No mensi HW kompatibilita je zpusobena z vetsiny tim, ze FreeBSD nema tak velkou vyvojarskou zakladnu jako GNU/Linux, co se sw tyce neni problem, nejvic jsem se obaval javy a nefungujiciho zvuku u skype, ale taky pohoda, krome 5+1 zvuku imho splnuje vse, ja mam jen stereo zvukovou kartu, takze to moc neresim. Rychlost je oproti debianu (subjektivni pocit) o dost lepsi (mam nestandardni volby v make.conf a vypnute vsechny debugovaci funkce).

Zaver: pokud mate kompatibilni hw, tak nevidim duvod, proc by ti nemelo FreeBSD dobre slouzit...
    Mac Mini

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    ...
    Kdyz naistalim Gentoo, mam /etc pekne cistej a prehlednej, je naprosto zrejmy co se kde nastavuje, pri RH vznikl v /etc ihned po instalaci neskutecny bordel a chaos, ve kterym se snad nevyznaj ani jeho tvurci. Kdykoli jsem neco hledal, nasel sem N ruznych postupu jak to udelat (tim minim taky N souboru, kam lze konfiguraci napsat).
    ...
    Vez ze FreeBSD ma /etc jeste cistci (jedna z jeho velkych vyhod), ovsem vam se to muze zdat jako divny, ma totiz oddelene systemove konfiguraky /v /etc / a konfiguraky third-party sw /v /usr/local/etc / je to sice na dvou mistech, ale od ty doby co jsem si zvykl, i takovy debian ma podle me neskutecny bordel v /etc
    Mac Mini

Standardní

Citace Původně odeslal hwsoft
    A to svedci jen o jednom, ze nejsi schopny FC nainstalovat. Nic vic, nic min.
    Ja som ho neinstaloval (a ani asi nikdy nebudem). To nainstaloval nejaky moj predchodca.

lukasp: Najcistejsie /etc: rm -rf /etc
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Mac Mini

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání