Citace Původně odeslal aless
Citace Původně odeslal LosDatlos
Mám dotaz chlapi. Teď jsem četl článek na PCT o FX-57. Píše se tam, že má Tcase max. 63°. Já mám SD 3700+ a hodnota mého TCase je 57°, což bych řekl že je odpovídající. A můj dotaz zní, jsou to opravdu s Opteronem 939 identická jádra? Tady jsem četl, že vaše TCase je 65°...což mi u SanDiega připadá nějaké divné..
Nebo mi to někdo vysvětlíte?? Díky.
Co je ti na tom divnýho? všechny E serie jak E3 , E4 a E6 mají Tcase max nastavenou u každého kusu zvlášt, neco podobného má intel (možná ted už ne ) u presscotů kdy každý kus měl jinou voltáž v rozmezi +-0.025V a lepší kus byl ten s nižžší voltáží. s Eaglových članků sis to moh vyčíst , byla tam i hrubá statistika četnosti hodnot Tcase max. Opteroni jakožto serverové procesory by tuto hodnotu měli mít vyšší pro použití v 1U rackách kde sou vyšší teploty a vybýrané lepší kusy pro dlouhodobej stabilní běh serveru než požadavky na normální desktopový systém kam patří Athlony 64 připadne Semprony tam když systém spadne tak se nic moc nestane.
Tak jinak...
Když jsem si přečetl článek o TCase bylo tam uvedeno, že u SanDiega je TCase zhruba na těchto hodnotách

a cituji "
57 stupňů:
- stabilní na 2.90 GHz při 1.60V
59 stupňů:
- stabilní na 2.90 GHz při 1.52V a 3.00 GHz při 1.60V
65 stupňů:
- stabilní na 2.90 GHz při 1.40V, s Prometheia Mach II pak na 3.36 GHz" .
A to mi tedy chceš říci, že by takto výběrová jádra dávali do "low-end" Opteronů?? Že by tyto výběrová jádra raději nepoužili na výrobu FX-57 nebo nejvýkonějších Opteronů??
A že tedy všechny tyto podtaktované Opterony pojedou na 3GHz??