Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 73

Téma: chlazení jádra procesoru vodou

Standardní

...s ohledem na těch 27°C na XP by mě fakt zajímalo, jakou měli teplotu okolí. dle mě je blbost řešit jak nejlíp odvést teplo z procu, když pak nedokážeš účinně odvést teplo z vody...navíc těch několik málo stupňů dolu ti s OC stejně moc nepomůže, takže proč takovýhle výmysly? když už chceš nějak líp taktit, tak jdi do pelta+vodníka...

Standardní

jo no, do pelta půjdu to mi už došlo chci chladit vodu 90w peltem a pelt chladit waterblockem s vlastním okruhem a radiátorem. wb použiju z ten co mám teď na tom xp a na proc vyrobím nový "direct-die" kvůli tomu že je pro mě jednodušší na výrobu. to že navíc líp chladí mi vůbec nevadí že. mám 2 radiátory tak proč to nevyužít, kdyby pelt ochladil vodu na 20°C tak by mi ani nevadilo že žere 90w, hlavně že by to líp chladilo (snad pasivně) a maximálně efektivně. ten pelt 90w/8a/15v + trafo 220v/12v/10a vyjde v gme.cz na 600 takže noproblemo, čerpadlo mám taky staré nevyužité. budu přecházet na dual core intel (130w) takže chlazení nechci podceňovat, a jde na 4ghz prý kloknout s dobrým chlazením. celý systém papne moc moc watů ale jestli to bude jak očekávám tak mi to neva

jo jinak tady je link na toho borce http://guides.pimprig.com/special_pr...ing.php?page=2 myslím že měl teplotu v místnosti stejnou jak v nezatíženém stavu na default (22°C) a po oc full load 27°C, což je vzhledem k 240mhz a 1,9 vcore solidní

Standardní

Citace Původně odeslal Haniz
    jo no, do pelta půjdu to mi už došlo chci chladit vodu 90w peltem...
    Tady je dost veci okolo Chlazeni vody peltierem - testy a vysledky, taky o tom zacinam trochu uvazovat a jeste Peltierovy clanky - mate s nima nekdo zkusenosti, ale typuju, ze to mas urcite davno prolezle

...Chladit peltiera jeste druhym okruhem(v kombinaci s Direct Die Cooling) - no to uz je neco, pokud se ti ho podari dost ochladit, tak to by mohlo byt very cool, moc by me zajimaly vysledky.

Ale vrta mi hlavou, jak to chces presne udelat. V prvnim okruhu budes chladit vodu jen peltierem, nebo tam nechas i radiator? Pokud radiator vypustis, 90W pelt by to neuchladil, pokud se nepletu. Ale zase pokud tam radiator nechas, tak peltier se bude snazit teplotu srazit jeste o x stupnu niz a pod pokojovou teplotu to stejne nepujde, protoze to zase radiator bude fungovat jako klima a okoli studenou vodou ochlazovat - a tim padem se ohrivat (to bylo ale asi potreba silnejsi, nez 90W), takze teplota vody by se mohla srovnat na pokojove teplote, tak jsi to myslel? - snad to neni moc zmatene...

. . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Standardní

...sry že furt rejpám, ale tvoje řešení - Direct Die na proc + ochlazování vody peltem je zbytečně složitý a ve finále i ne až tak účinný. proč neuděláš "sendvič"? tzn. tenká měděná destička + pelt + WB nebo v tvym případě Direct Die přímo na pelta? musel by si sice použít výkonnější článek (protože 90W neznamená, že dokáže "uchladit" 90W) - např. v GME maj tušim 250W za cca 600,-CZK - ale dostal by ses na teploty pod bodem mrazu. a tohle je vyzkoušený - jeden týpek od nás, z nejmenovaného fóra, to přesně takhle má. navíc má regulovanej příkon do pelta v závislosti na zatížení procu čímž udržuje konstatní teplotu (nejspíš předem nastavenou) při jeho různém zatížení. je sice pravda, že by si musel vyřešit problém s kondenzací vody, ale na druhou stranu získáš asi nejlepší způsob chlazení, jakej můžeš v domácích podmínkách mít...

...navíc, pokud bys měl regulátor, by sis mohl nastavit takovou teplotu, aby nedocházelo ke kondenzaci...

Standardní

moc se v tom nevyznam, ale nedochazi ke kondenzaci uz pri teplote "mensi, nez je teplota okoli" ? to je treba i pri teplote telesa 10 stupnu? Nebo az od nejakeho teplotniho rozdilu - jakeho? Mne si staci predstavit nejakou chlazenou lahev, nebo pullitr a to byva nekdy hezky orosene. Netusim, jak to je, tak me neukamenujte za moje terie

...Pro mne osobne by bylo ale stejne asi lepsi chladit peltierem cely vodni okruh a tim padem ochlazovat vse, co je na vodu napojene - CPU, chipset, grafiku, a treba i disk (pry se chybovost zdvojnasobuje kazdych 10 stupnu nad zakladnich 10stupnu celsia) s tim, ze voda by se ochlazovala hezky na pokojovou teplotu, nebo pripadne vykonejsiho peltiera i pod pokojovou teplotu. A nejvetsi problem u vodniku - dostatecne ochlazeni vody - je vyresen
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w

Standardní

teď mám v okruhu 2 radiátory paralerně zapojené, teplota cpu, zdroje, grafiky je kolem 40°C, disk má kolem 20°C s tím že ten menší radiátor je chlazený 12cm fanem na 9V (když je vyplý teploty jdou nahoru max o 5°C). chladí to lépe než 1 radiátor, ale není to moc efektivní (přidáním 2. radiátoru klesly teploty o 3-5°C), tak to chci udělat tak, že primární okruh bude klasika s jedním radiátorem (větší pasivní) akorát do něj bude napojená taková nádržka v které bude ponořený starý pasiv na durona, který bude ochlazován 90w peltem. no a na ten pelt bude připevněný starý wb z cpu a tento wb bude připojen na druhý okruh s druhým menším radiátorem, který bude ofukován tím 12cm fanem když to bude nutné. kdybych dal pelta na procák, tak bude chladit jenom procák, navíc by ten pelt musel být tak 200w (dualcore intel topí 130w papírově, reálně i 170w ). když peltem ochladím vodu (stačí na pokojovou teplotu nebo malinko pod) tak mi půjdou dolů teploty všeho co je připojeno na primární okruh (cpu, gpu, severní most, hdd a zdroj). 90w pelt by měl stačit, když ten radiátor uchladil vpoho celý okruh (cca 250w) tak musí uchladit i toho 90w pelta. jediné co sem zatím nikde nenašel je jaké ty pelty mají rozdíly teplot (delta T), tzn když bude mít "teplejší" strana třeba 30°C, kolik bude mít potom ta chladnější. direct-die wb je pro mě jednoduší na výrobu oproti klasickému wb (slepím sekunďákem 3 vrstvy plexiskla, v horní vrstvě budou fitingy, ve střední 1mm dírky nad jádrem (takové trysky, jako u sprchy, kvůli turbulentnímu proudění) a spodní vrstva, ta která dosedá na cpu bude takový rámeček). ta horní vrstva bude větší, aby šel celý wb přimontovat do 4 montážních děr v okolí cpu patice (viz foto od dlouhyjohny). teoreticky by to mělo fungovat, těch 600kč do toho klidně zainvestuju, jsem zvědav jak to bude fakčit. kdyby to fakčilo tak by to byl solidní kompromis mezi spotřebou ("jen" 90w pelt) a účinkem. o overclocking mi až tak nejde, spíš mi jde o to udělat maximálně výkonného pasivního vodníka, bez větráků. radši přidám pelt než poslouchat větráky, ale ten 12cm ventilátor na 9V překousnu, je to tiché mám to ve skříni za dřevotřískou. když to bude fungovat jak očekávám tak to odbourá největší nevýhodu vodníka, chlazení vody. vzduchovým chlazením radiátoru nemůžu jít s teplotou vody pod teplotu okolního vzduchu a teď v létě mám v pokoju 30°C. jo ten tred o chlazení vody peltem už sem čet, ale chladili tam pelt vzduchem, takže když budu chladit pelta samostatným okruhem mělo by to fachat

Standardní

...oki, nechci vyvolávat flame, ale:

teplo se šíří třemi způsoby, přičemž při ochlazování radiátoru vodního chlazení se uplatňuje (pokud uvažujeme přestup tepla do okolního vzduchu) jeden - a to PROUDĚNÍ. při tomto způsobu záleží na:

- velikosti plochy chladiče
    - struktury povrchu
    - typu proudění chladícího média kolem žeber chladiče (laminární/turbulentní)
    - a rozdílu teplot mezi chladičem a chladícím médiem

z toho vyplývá následující:

- čím větší bude rozdíl teplot mezi vodou a vzduchem, tím bude mít radiátor vyšší "chladící výkon"
    - čím rychleji a "vířivěji" bude vzduch proudit kolem žeber chladiče, tím vyšší bude mít "chladící výkon"

takže ty, pokud v uvažovanym primárnim okruhu zapojíš radiátor (pasivně) a nádržku s pasivem ochlazovanym peltem, prakticky nedosáhneš ničeho, jen budeš pálit 90W zbytečně - jelikož radiátor vlastně vyřadíš z činnosti nebo alespoň podstatně snížíš jeho "chladící výkon".

respektive tohle by platilo v případě nějaký slabší sestavy (tzn. s menším tepelnym výkonem). v tvym případě tipuju, že ti teplota oproti momentálnímu řešení (tzn. dva radiátory s nějakym tim fanem) ještě vzroste.

jestliže uvažuješ o dvou okruzích, udělej první bez radiátoru, jen s onou nádržkou do který ale umísti podstatně větší pasiv, než je ten ze starýho celera (čím větší, tím lepší). vhodný by taky bylo žebra různě naohýbat, aby vznikaly turbulence. nicméně nepočítej s tím, že by ti to uchladil 90W pelt - to ani náhodou. možná ani ten 250W z GME by nestačil (v případě chlazení dualcore + našláplý graky a NF chipsetu).

kdybych byl na tvym místě a mermomocí chtěl mít v kompu něco takovýhleho (teda osobně bych spíš udělal odhlučněnou case než vymejšlet takovýhle vyfikundace), chladil bych CPU a graku pomocí pelta + WB, zbytek pasivama pomocí airflow uvnitř case.

Standardní

- k tomu zdroji. To trafo ti nejspis toho peltiera ani neutahne, protoze jestli je pelt na 8A/15V = 120W, a trafo 230V/12V/10A, tak trafo ti da po usmerneni nejakych skoro 17V ss. Trafo ma ale vykon jen 120VA a da ti 17V a peltier ma prikon 8Vx15A=120W a to pri maximalnim napeti Umax=15V (hodnoty U=15 a I=8A jsou maximalni hodnoty! Kdybys mel silnejsi trafo a pustel do peltiera vic, nez je Umax kdovi, co by to s nim udelalo) Takze toto trafo dost mozna odeslo, protoze by peltiera neutahlo

- a peltier aby ti ochladil tech 90W pri (prikonu 120W), tak ty na teple strane peltiera musis chladit 90W co ti pelt prepumpuje + dalsich 120W, co spapa = 210W A to delta T se pohybuje myslim kolem 60 - 70 stupnu (ale pri jakych podminkach )

- no a pod pokojovou teplotu vodu stejne nepujde schladit, protoze radiator to zase srovna na pokojovou teplotu. (uf, pokud se pletu, opravte me) Aby peltier schladil i radiator, bylo by potreba asi o hodne silnejsi peltier. Ale to uz by pak fungovalo, jako klima

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

voda při turbulentním proudění odvede mnohem více tepla
    to nechapu,ja myslel ze laminarni, usporadane proudeni je lepsi nez nejaky viry a zakruty v proudnicich ty kapaliny

Standardní

Citace Původně odeslal gosh
    takže ty, pokud v uvažovanym primárnim okruhu zapojíš radiátor (pasivně) a nádržku s pasivem ochlazovanym peltem, prakticky nedosáhneš ničeho, jen budeš pálit 90W zbytečně - jelikož radiátor vlastně vyřadíš z činnosti nebo alespoň podstatně snížíš jeho "chladící výkon".

jestliže uvažuješ o dvou okruzích, udělej první bez radiátoru, jen s onou nádržkou do který ale umísti podstatně větší pasiv, než je ten ze starýho celera (čím větší, tím lepší). vhodný by taky bylo žebra různě naohýbat, aby vznikaly turbulence. nicméně nepočítej s tím, že by ti to uchladil 90W pelt - to ani náhodou. možná ani ten 250W z GME by nestačil (v případě chlazení dualcore + našláplý graky a NF chipsetu)
    Diky moc, tohle jsem potreboval vedet Uz delsi dobu uvazuju nad ochlazovanim vody peltierem (nebo jen "prichlazovat" v kombinaci s radiatorem ), myslim, ze na "prichlazovani" v kombinaci s radiatorem zapomenu...

Takze jedina moznost je chladit okruch jen peltierem, ale to by bylo opravdu potreba alespon tak ten 250W peltier ale to znamena, ze by si komp cucal dalsich minimalne 300W NAVIC (!) JEN NA CHLAZENI peltierem a chladit bych pak na nem musel snad kolem 500-ti W tepla !!!!!!!

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

500 ?! to je nejak moc to by snad ten zdroj musel mit nulovou ucinnost, aby produkoval jenom teplo

Standardní

hmm tak fakt nevim, ale stejně to vyzkouším, těch 6 kil obětuju. vím že ten menší radiátor toho pelta uchladí (200-300w no problema, mám to vyzkoušený). chladit budu vlastně už schlazenou vodu (kolem 30°C), proto si myslím že slabší pelt bude stačit. co vim tak když chladim pelt, tak musím chladit co vypálí (90w) + co pelt chladí (voda o teplotě +-30°C - ??w). na tom tredu kde chladili vodu 90w peltem a pelt chladili vzduchem klesla teplota vody z 30 něco stupňů na cca 20 což je good, pasiv tam měli taky nějaký starý duronový, podobný se mi válí ve sklepě, je na větrák 8cm, takže velký a má měděný střed. podobný chladič vody dělá swiftech, jsou tam 2 wb a chladí to protékající vodu, taky 2 okruhy takže to evidentně fakčí, akorát za to chcou nehorázné prachy

Standardní

Citace Původně odeslal no_-_name
    500 ?! to je nejak moc to by snad ten zdroj musel mit nulovou ucinnost, aby produkoval jenom teplo
    Ja jsem myslel, ze aby se uchladil cely vodni okruh (beru v uvahu napr. ten 250W peltier), tak peltier bude produkovat tak 500W tepla (hodne hruby odhad - mozna "jen" 400W ?).

Chladit se musi
    - jednak cely tepelny vykon, ktery vyzari komponenty zapojene v okruhu (CPU,GPU,chipset,zdroj,...) - peltier funguje pokud vim JEN jako tepelne cerpadlo
    + navic dost hodne z toho, co si peltier cuca (a ze si cuca hodne - ten 250W si cucne snad neco pres 300W - prikonu). Chladit se musi jeste peltier, jako sam o sobe. Tedka bych asi kecal, kdybych rekl ze se musi chladit celych tech 300W, co si cuca, ale bude to nejak podobne...

muj nazor: Kdyz se to spocita, tak je to dost na ***. Krmit jeste jenom kvuli chlazeni navic vec o prikonu treba 300W, ale da se , i tak nad tim porad uvazuju, ale prece jenom mit z toho ustredni topeni a aby mi komp zral dvakrat tolik nevim nevim...

Standardní

hmm tak fakt nevim, ale stejně to vyzkouším, těch 6 kil obětuju. vím že ten menší radiátor toho pelta uchladí (200-300w no problema, mám to vyzkoušený). chladit budu vlastně už schlazenou vodu (kolem 30°C), proto si myslím že slabší pelt bude stačit. co vim tak když chladim pelt, tak musím chladit co vypálí (90w) + co pelt chladí (voda o teplotě +-30°C - ??w). na tom tredu kde chladili vodu 90w peltem a pelt chladili vzduchem klesla teplota vody z 30 něco stupňů na cca 20 což je good, pasiv tam měli taky nějaký starý duronový, podobný se mi válí ve sklepě, je na větrák 8cm, takže velký a má měděný střed. podobný chladič vody dělá swiftech, jsou tam 2 wb a chladí to protékající vodu, taky 2 okruhy takže to evidentně fakčí, akorát za to chcou nehorázné prachy
    No jo, ale pokud myslime oba to stejne, tak tam meli jen obycejnou nadobku s napustenou vodou, ve vode ponoreny CPU pasivek, na nem peltier a na jeho teple strane chladic na CPU s 80mm fanem. Jen se nalila tepla voda a cekalo se. Nejak se nicim neohrivala a tam se jim zchladila z nejakych 36stupnu na 22 - za pul hodiny! Jenomze tam byl problem v tom, ze vlastne chladili i okoli, protoze nadobka nebyla nejak tepelne izolovana...

No ja nevim, chtelo by to vyzkouset, ale s tim 90W peltem bych se bal, ze to nepujde ani poznat, viz nahore Gosh:
    takže ty, pokud v uvažovanym primárnim okruhu zapojíš radiátor (pasivně) a nádržku s pasivem ochlazovanym peltem, prakticky nedosáhneš ničeho, jen budeš pálit 90W zbytečně - jelikož radiátor vlastně vyřadíš z činnosti nebo alespoň podstatně snížíš jeho "chladící výkon"
    Ty budes chladit mozna tema 90-ti wattama, ale jenom jima trosku uberes praci (na ukor chladit v druhem okruhu treba tech 200W) radiatoru, ktery diky nizsi teplote vody ztrati hodne na ucinosti, nebo se skoro vyradi, takze budes chladit defakto jen tim peltierem, ktery to ale samozrejme vsechno neutahne, takze teplota moc neklesne...
    Fakt nevim Tak jsem to pochopil a snad to chapu spravne...

edit: jo, dej si bacha na to trafo, aby ti toho pelta utahlo...

Standardní

2 Haniz: Proč chceš dávat do primárního okruhu radiátor? Pokud budeš přece chladit pod teplotu okolí (třeba jen mírně), tak ten radiátor ti bude tu vodu naopak ohřívat!

Co se týče výkonu pelta, tak je to podle mne jednoduché. Představte si, že pelt bude nezapojen. Bude fungovat jako výměník a okruh bude normálně chlazen díky sekundárnímu okruhu. Pokud bude pelt zapojen, vyrobí navíc rozdíl teplot, kterým se lze dostat pod teplotu okolí. Tedy výkon pelta je směrodatný na to, jak moc to bude chladit lépe než klasický vodník. Tedy samozřejmě pelt má taky jako výměník nějakou účinnost, díky které nebude odpojený pelt stejný jako klas. vodník. Toť můj názor.
    AMD XP 1466@2000MHz DUT3C Vcore 1,6@1,7::::::GF4Ti 4200ViVo Leadtek::::::Epox 8K5A2+::::::CPU+GPU bloky Galaxi::::::čerpadlo ATMAN 304::::::radiátor Felicie

Standardní

...mam pocit, ze me stejne nikdo moc neposloucha, ale shrnu, co si o tom myslim:

Davat do primarniho okruhu radiator je hloupost, protoze jak uz psal gosh, pri kombinaci radiator+peltier tim peltierem vlastne skoro vyradis radiator z funkce. Oni si nebudou pomahat, ale spis to bude tak, ze peltier vysokou teplotu jen o neco stahne (90W schladi jen cast vykonu) ALE (!) tim padem se radiator castecne vyradi z cinosti, protoze teplotni rozdil voda-okoli bude diky peltieru MENSI (maly teplotni rozdil je taky problem u klasickych vodniku, a tak hleda se cesta, jak udelat radiator co nejjefektivnejsi, vyssi efektivite se pomaha nucenym proudenim ventilatory, protoze pri tak malem teplotnim rozdilu se to jen tak samo od sebe (bez nuceneho proudeni) neschladi... viz prispevek od goshe o ucinosti radiatoru)

Urcite se nepujde dostat pod pokojovou teplotu, protoze kdyby to peltier schladil, tak radiator vodu zase spolehlive ohreje zpatky na pokojovou teplotu (radiator funguje jako ochlazovac vzduchu a chladi okoli - klima ). Toto by byl ale extremni pripad, kdy petlier musi schladit nejen cely komp (treba tech 200W), ale jeste k tomu ochlazuje radiator. V tomto pripade, by se mohl proto radiator uz s klidem vypustit a nechat peltierovi na starost "jenom" komp a nezatezovat ho jeste chlazenim radiatoru . Aby se ale doslo az sem, tak by musel mit peltier o hodne vetsi vykon, nez tech 90W, mozna kolem tech jiz zminenych 250W (250W by snad mohlo stacit na chlazeni PC), spis vic - kdovi kolik wattu by bylo potreba na to, aby se UCHLADIL NAVIC jeste radiator a mohl tak teplota vody klesnout pod pokojovou

Takze vidim jako jedno reseni v prvnim okruhu nechat JEN peltier, do druheho pak hodit radiator(y). Ale peltier takovy, aby stihal chladit cely vyzareny vykon PC - snad tech 250W? Kdyby se tam dal mensi, tak by se komp (v pripade pouziti napr. 90W pelta) neuchladil, protoze by peltier stihal odvadet JEN treba tech 90W (pri pouziti slabeho pelta primo na procesor by se procesor uvaril). Taky by nemuselo byt spatne dat tam jeste silnejsi pelt + pripadne regulator a srazit teplotu vody treba az nekam k nule, to by bylo cool, ale asi by se objevily dalsi problemy s kondenzaci vody...

Nebo toto
    kdybych byl na tvym místě a mermomocí chtěl mít v kompu něco takovýhleho (teda osobně bych spíš udělal odhlučněnou case než vymejšlet takovýhle vyfikundace), chladil bych CPU a graku pomocí pelta + WB, zbytek pasivama pomocí airflow uvnitř case.
    , ale to je zase neco jineho, to se mi osobne zas tak nezamlouva, vic se mi libi reseni s chlazenim vody, ale mozna zmenim casem nazor... Howgh !
    to Haniz: jestli to chces presto vyzkouset, tak zkus, zajimaly by me, co z toho vyleze

Standardní

Porad jsem jeste nepochopil, proc chces vlastne tak silene slozite chladit komp??
    Vzdyt na to uplne staci klasicky vodni okruh. Na co peltier?? To je absolutne zbytecne. Namaha, slozitost a naklady dalece prevysi vysledny efekt.
    Jestli chces nejake extremni chlazeni, porid wapochill, nebo si hraj s dusikem

Ale podle me je cokoli slozitejsiho nez klasicky vodnik zbytecne. Tech moznych par MHz navic pri OC nestoji za tu namahu...
    Core i7 2600K - 4600MHz HT ON 1.4V - WB || Gigabyte P67A-UD4 || 4x2GB Kingston DDR3-2000 9-9-9-27 - WB || GeForce 580 @ 950/2100 - Full WB || Intel X25-M 34nm 80GB || 2xWD 640GB || Blu-ray LG GGW || SB Audigy 2 || Aver || Corsair HX1000 || DELL 2408 || Thermaltake Mozart TX

Standardní

Loni sem mel na Tuleni 1400 prilepeny frezovany kus plexi, voda proudila na stred IHS a odtikala ze vsech ctyr rohu. Fungovalo to dobre, az na malou tepelnou setrvacnost IHS (po zatizeni teplota okamzite letela nahoru).
    Bohuzel jednou uz sem PC nezapnul. Proste procak odesel, puvodne sem myslel ze odesla deska (TUSL2-C) ale stalo se pouze to voda odlepila IHS od desky procesoru a jadro se okamzite prehralo a procesor se poskodil.

Me uz nikdy nenajel. Zahadnym zpusobem ho rozjel gregorius v jeho orientoru, kde sice jede, ale na default hodnoty neskutecne hreje.

Toliko ke chlazeni primo jadra procaku, uz bych do toho nikdy nesel. IHS z tulene se mi ted houpe na svazku klicu a procak pouziva greg.

Jedine pozitivum cele zkusenosti bylo, ze sem se dokopal k upgradu PC. Ale neni nic horsiho nez ve vzteku rozebirat pc a pak byt tri tydny bez nej. Nak

Btw. primo chladit procak sem se rozhodl proto, ze jsem ulomil jednu packu pro sponu chladice na socketu.
    Athlon XP-M 2,4GHz
    Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.

Standardní

to Haniz: tak co, jdes do toho? Pokud jo, jak to konkretne teda planujes udelat? V pripade, ze jo, zajimaly by me vsechny podrobnosti

Standardní

no jasné, jdu do toho, mě nenaserete . až to vykutím hodím to sem nebo na svůj web, tak sem zvědav jak to bude fungovat

Standardní

@Haniz: do ceho teda konkretne jdes? Na jakem principu ti to bude slapat, na tom puvodnim?

Standardní

jen tak mimochodem ... u tehle veci je ti tepelna kapacita k ho.... (teda pokud se bavime o tom co se bezne pouziva) co te zajima mnohem vic je tepelnej odpor.
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

2-FRZ-:no jak jsem psal to chcu zrobit, ty 2 okruhy, 2 radiátory každý a ten co chladí vodu s peltem tož sem zvědav, 30ti stupňovou vodu ten pelt musi ochladit tak na 20°C, spíš se bojím trafo jestli seženu aby utáhlo ten 90w pelt

2Fox!MURDER: hmm, no pravě že v tom direct-die kulingu nejsou žádné přestupy z cpu>vodivé pasty>mědi>vody, na pctuningu bylo hafo testů jenom co se týče past na procesor, a pár stupňů rozdíl tamy byl, takže když má jenom blbá pasta takový vliv tak jsem zvědav. i lapování procesorů hodně pomohlo s převodem tepla, u direct-die nic takového neřešíš. dvousložkové lepidlo je věčné, takže můžu ten atlon klidně zaizolovat celý, takže bude do vody vyčuhovat jenom jádro, které je z křemíku, blok na procesor utěsním k procesoru silikonem na akvárka, místo těsnění.

Standardní

2Fox!MURDER: hmm, no pravě že v tom direct-die kulingu nejsou žádné přestupy z cpu>vodivé pasty>mědi>vody, na pctuningu bylo hafo testů jenom co se týče past na procesor, a pár stupňů rozdíl tamy byl, takže když má jenom blbá pasta takový vliv tak jsem zvědav. i lapování procesorů hodně pomohlo s převodem tepla, u direct-die nic takového neřešíš. dvousložkové lepidlo je věčné, takže můžu ten atlon klidně zaizolovat celý, takže bude do vody vyčuhovat jenom jádro, které je z křemíku, blok na procesor utěsním k procesoru silikonem na akvárka, místo těsnění.
    porad je to o tom ze te zajima spis tepelnej odpor nez kapacita ... kapacita je dobra kdyz mas velky vykyvy ... napr. kdyby ti cpu davalo jednou za minutu na 1 sec 300W a jinak jelo treba 10W tak ti pomuze neco s velkou tepelnou kapacitou. tebe zajima hlavne ten tepelnej odpor protoze ten udava jak rychle to teplo dostanes pryc.
    tady jsou tabulky tepelny vodivosti ... http://www.nationmaster.com/encyclop...l-conductivity ... voda je na tom o hodne hur nez med ...

edit: takovej diamantovej chladic to by bylo neco ani nevim jesli se da technickej diamant vyrobit za rozumny penize ... a i by to hezky vypadalo
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Member
    Věk
    39
    Vliv
    278

Standardní

PS: Peltiery jsou prilis neefektivni, poze pro experimenty, nebo lidi co maj siiiilene prachy. Pro podrobnejsi info skuste hledat Mrazik. Nebo me kontaktujte na ICQ. Jo a muzu vam i poradit, pokud vam to nerozmluvim. Jo a pokud do toho fakt pujdete tak mam pelty a zdroje, i regulatory vykonu.
    Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :o), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2xHDD 320GB seagate baracuda 7200.10;Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání