Citace Původně odeslal Haniz
hmm tak fakt nevim, ale stejně to vyzkouším, těch 6 kil obětuju. vím že ten menší radiátor toho pelta uchladí (200-300w no problema, mám to vyzkoušený). chladit budu vlastně už schlazenou vodu (kolem 30°C), proto si myslím že slabší pelt bude stačit. co vim tak když chladim pelt, tak musím chladit co vypálí (90w) + co pelt chladí (voda o teplotě +-30°C - ??w). na tom tredu kde chladili vodu 90w peltem a pelt chladili vzduchem klesla teplota vody z 30 něco stupňů na cca 20 což je good, pasiv tam měli taky nějaký starý duronový, podobný se mi válí ve sklepě, je na větrák 8cm, takže velký a má měděný střed. podobný chladič vody dělá swiftech, jsou tam 2 wb a chladí to protékající vodu, taky 2 okruhy takže to evidentně fakčí, akorát za to chcou nehorázné prachy
No jo, ale pokud myslime oba to stejne, tak tam meli jen obycejnou nadobku s napustenou vodou, ve vode ponoreny CPU pasivek, na nem peltier a na jeho teple strane chladic na CPU s 80mm fanem. Jen se nalila tepla voda a cekalo se. Nejak se nicim neohrivala a tam se jim zchladila z nejakych 36stupnu na 22 - za pul hodiny! Jenomze tam byl problem v tom, ze vlastne chladili i okoli, protoze nadobka nebyla nejak tepelne izolovana...

No ja nevim, chtelo by to vyzkouset, ale s tim 90W peltem bych se bal, ze to nepujde ani poznat, viz nahore Gosh:
Citace Původně odeslal gosh
takže ty, pokud v uvažovanym primárnim okruhu zapojíš radiátor (pasivně) a nádržku s pasivem ochlazovanym peltem, prakticky nedosáhneš ničeho, jen budeš pálit 90W zbytečně - jelikož radiátor vlastně vyřadíš z činnosti nebo alespoň podstatně snížíš jeho "chladící výkon"
Ty budes chladit mozna tema 90-ti wattama, ale jenom jima trosku uberes praci (na ukor chladit v druhem okruhu treba tech 200W) radiatoru, ktery diky nizsi teplote vody ztrati hodne na ucinosti, nebo se skoro vyradi, takze budes chladit defakto jen tim peltierem, ktery to ale samozrejme vsechno neutahne, takze teplota moc neklesne...
Fakt nevim Tak jsem to pochopil a snad to chapu spravne...

edit: jo, dej si bacha na to trafo, aby ti toho pelta utahlo...