Vlastnil som, teda este stale vlastnim, oba batohy a trosku dlhsie ako jeden den
Nezda sa mi ze by Dicota bola az tak strasne spracovana, vydrzala mi 1,5 roka kazdodenneho chodenia do prace, semtam nejaky ten vikend (= bonusove napratanie), aj lyzovacku prezila ... odpalila ju moja blbost a nutnost na dlhodobej sluzobke mat viacej veci stale pri sebe (lietadlo, nedovera hotelovym izbam). Jazdce zipsu nevydrzali vyse mesiaca kazdodenneho naplnenia az na prasknutie ... vazne som niekedy zapinal tak ze jednou rukou som tlacil zips k sebe a druhou tahal jazdec .. jednoducho prilis jemny zips
Deuter Giga II som kupil hlavne kvoli aktualne potrebe priestoru ... inak by som si dal opravit dicotu, vyslo by ma to lacnejsie a po navrate zo sluzobky by zas stacila
Aby som presiel k veci ta Dicota a ten Deuter niesu rovnake typy baglov a ani sa nesnazia byt, jeden by som nazval ako street bag a druhy ako backpack. Je to vidiet vsade...
Dicota Rain - streetbag, jednoduchsia forma - hlavny priestor, 1 zapinatelne velke vrecko a 1 polozapinatelne uzke vrecko v predu, pozeratelnejsi dizajn, viac volnejsie popruhy, mensi + ochrana proti dazdu schovana dole + z menej ohybneho materialu = tym padom pevnejsi
+ mensi, pevnejsi, volnost popruhov, 'prisplast', schova aj 15" kravu, suchy zips na priecinku s notasom, mensi profil - skor sirsi
- mensi, chybajuce samostatne vrecko na dokumenty, malo miesta pre viac veci ako 1 notebook + beznodenne prislusenstvo
moj nazor: do mesta, roboty mi bezne stacil, v pohode prezil ako batoh na fotak (velkosti zrkadlovky) na lyzovacke, pohodlne nosenie na oboch aj jednom popruhu, dojem skor pohodovy, nutnost nosit dosky na dokmenty(spolu s notasom sa krcili), nieje stavany na viac veci ako si bezne clovek berie do prace
Deuter Giga II - batoh, je evidentny vplyv ostatnych vyrobkov firmy zameranej na turistiku - najma na popruhoch a chrbte, taktiez zipsy su trochu hrubsie a vacsie (asi na drsnejsie zachadzanie), viacpriestorovy - uplne vzadu samostatna cast pre vyberatelnu tasku na notebook makkou prieckou oddelena od hlavnej casti kde je aj vrecko na dokumenty a potom este 2 samostane uzke priestory pristupne zvonku, vyberatelne taska na notas + mala tasticka, stahovacie popruhy, reflexne logo ...
+ velkost vnutorna, vypolstrovane popruhy, miesta a miesta, tasticky, 'turisticke' prevedenie a materialy
- vekost vonkajsia, nosenie na jedno plece je menej prijemne, vrecko na dokumenty nema vnutri uchytenie (ma na sebe mensie vrecka ak sa do nich nieco tazsie (baterky do fotaku, 2.5hdd) da tak prestane drzat tvar, menej drzi tvar o tom ked sa vyberie taska s notasom radsej ani nevraviac - rad pada
moj nazor: na niektore veci som si rychlo zvykol - miesto a vyhotovenie, zmesti sa mi tam vsetko co do dicoty (notas, fotak 13x14x9cm, nabijacky nane + 2x siemens, sluchatka, dazdnik, slnecne okuliare, LAN kable, 25cake ... ) a este ostane miesta, popruhy su pohodlne ak su pouzite oba ak to mam prehodene cez jedno plece dicota mi prisla lepsia ... volnejsia flexibilnejsia (samozrejme bez prestavovania), nedrzi tvar najma spodna cast ak je nastojato ( u dicoty to zabezpecoval pogumovany spodok spolu s napratanym prsiplastom), jo musim si zvyknut ze otacanie v mhd/vytahoch moze mat neblahe nasledky na okolostojacich - na profil je dost velky ten batoh niekedy az neprijemne (holt cena za priestor)
takze snad niekomu tento vylev pomoze
inak rozmyslam, ze necham nejakej zenskej ruke v rodine zmodovat ten priecinok na dokumenty v Gige aby bol prichytitelny suchym zipsom
BTW len tak mimochodom podla vyjadrenia jednej kamratky ta Dicota bola ten "pekny modry batoh" ... o ciernom Deuterovi podla mna ani nevie![]()