Citace Původně odeslal Toshiba Japan
... když nejedu ze sítě ale z baterie tak baterie se vybíjí postupně se zmenšuje doba kdy ještě můžu fungovat z baterie. Jenže mě windows hlásí že baterka třeba vydrží ještě 30 minut a najednou mě Toshiba klekne, tušim že snad píše že je to vybitý a mám to připojit na síť jinak můřžu přijít o dataa pak ihned se nějak vypne ale svítěji kontrolky.Toshiba jakoby zaparkuje začne blikat kontrolka oranžově a je tmavá obrazovka... Čet jsem něco že je to asi nějaká hybernace nebo úsp.režim...
Režim spánku - počítač uloží stav systému na hdd a vypne se (to blikání signalizuje právě režim spánku). Je to ochrana před ztrátou dat v důsledku úplného vybiti baterie. Veškeré parametry se dají nastavit v ovládacích panelech v možnostech napájení.

Rozsvítí se kontrolka no a pak buď rozevřu viko nebo stisknu tlačítko Power a notebook nastartuje asi tam kde minule chcípnul. ... A má se to pak oživovat zavřením a otevřením dvika nebo tím powerem-dělal jsem to powerem tak snad to nebylo špatně?
Je to jedno. Tlačítko Power je ohleduplnější...

... mám počkat až se baterka trošku nabije a pak se to samo zapne nebo to mám já nějak probudit?
Po pripojení na el. síť bude nb napájen z el. sítě, můžeš na něm začít dělat hned, baterka se bude současně nabíjet. Musíš ho ale nejdříve probudit (tím powerem), sám se nezapne.