fotky nejsou kvalitni, to rikam od zacatku, nemel jsem bohuzel cas si s focenim pohrat. protoze to byl jen takovy pokus, kdy byly jednotlive cocky jen prilepene izolepou k deskam a vsemi skvirami prosvitalo parazitni svetlo z vybojky. velikost fotek jsem neupravoval protoze me osobne dost vadi, kdyz nekdo prezentuje sve vysledky na 80kb fotkach, kde nejde naprosto nic videt a fotka nevypada jak fotka ale spis vyretusovany obrazek.
obraz nema zadny hotspot, tj. tmavsi rohy. na te fotce s win comanderem jde neco takoveho videt, ale je to zpusobene tim nedokonalym zatemnenim, navic tam slo i svetlo zvenku, protoze to bylo ve dne. na fotce 007 to jde videt, ale jak jsem psal minule jsou to jen ilustracni fotky ze to s toto sestavou optiky funguje.

spatne je, ze objektiv ma maly uhel fov, takze jde v rozich obrazu videt chromaticka aberace na jednotlivych pixelech a objektiv nezaostri cely obraz 17"lcd. z fotek to bohuzel nejde videt. az to dam do kupy, tak vyfotim 1/4 obrazu, tam to videt pujde. tyto vady jdou videt jen kdyz se clovek na to diva opravdu zblizka, tak z 0,5m jinak jsou zanedbatelne.

jeste bych chtel vyvratit mytus, ze diy projektory, myslim tim optiku o ktere na tom to foru probiha diskuse jsou lepsi nez komercni projektory. co se tyce optiky, resp. 135mm tripletu z diycompany, tak ani nahodou. uvedomte si, ze je to sestaveno z dilu, ktere jsou nejlevnejsi, urcene na neco uplne jineho, a je to dano dohromady tak, ze to nejak funguje. komercni projektory maji optiku uplne vychytanou bez jakychkoliv vad zachytitelnych lidskym okem. optika samozrejme vychazi rozmerove mensi, protoze komercni projektory maji podstatne mensi lcd.

co se tyce LCD, tak zase tady se muzou jit zahrabat komercni projektory co se tyce rozliseni a kontrastu. videl jsem v akci projektor za 150.000,- podle papiru mel mit kontrast 1000:1, ale barvy byly totalne vyblite kdyz to srovnam s 1000:1 HP lcd.

mrzi me, ze to tady jeste nikdo nepsal, kazdy rika super super, ale ona ta optika zas tak super neni. to same je i na zahr. forech, kde kdy z nekdo napise ze ma mazle rohy nebo neco podobneho, tak ostatni napisou ze ma neco spatne, jim to pry funguje. funguje, ale s temi nepatrne mazlymi rohy. nejlepsi kompromis je objektiv nastavit tak, aby byly mazle rohy a stred s ostra oblest mezi nima, potom je maznuti minimalni, ale je tam takye je potreba uvest i takoveto veci a ne jen chvatit ja je to super.

jinak pri dokonalem zatemneni je to fakt super, dobre se na tom prohlizeji i fotky.
david