Piero: samozrejme ze kazdymu nesedne stejny batoh. Ale zmineny deuter ma narozdil od zminene dicoty kvalitne polstrovana a vyztuzena zada, kvalitne polstrovane popruhy a je pohodlne nastavitelny.
Ty jsi zkousel jiny batoh nez dicotu? rekl bych ze minimalne ten deuter ne

co se tyce namitky k designu, musis se rozhodnout vybirat batoh podle toho jestli ti bude sluset nebo jestli po nem s kazdodennim nosenim nebudes mit zniceny zada/ramena.

Nicmene co se tyce batohu, vice verim znacce ktera ma s vyrobou batohu dlouholete zkusenosti, nez vyrobci brasen na notebooky. Nicmene Dicote se neda uprit to, ze klasicke NTB brasny vyrabi skvele.

btw - muzem namitnout neco o kvalite.. kdyz jsem videl negrykuv bac pac jump, ktery byl (myslim) po pul roce pouzivani potrhany, tak jsem nestihal ... za ty penize takova kvalita?

jinak bac pac rain je fajn, ze ma tu "plastenku" - kvuli tomu jsem ho chtel.
Ovsem deuter je cely z nepromokaveho materialu a ma prikryty zipy - takze do nej se voda fakt nedostane (ostatne ani z nej - ted jsem ho pral po cca roce uzivani - napustil jsem do nej vodu, zavrel a zmacknul - voda tekla ven jen skrz zip, ostatni povrch zustal suchy.

takze moje doporuceni je - obejdi obchody kde ty zminene batohy maji a vyzkousej.
myslim ze od veci neni ani samsonite - s byvalou jsme ji jej vybrali na jeji IBM T22, a je s nim moc spokojena.

v praze jsem vybiral v nejakym PC kramu nahore v kotve - meli tam vyber hezky, ale ceny tragicky - proto jsem si tam sel batohy jen vyzkouset a pak v hudysportu.

mimochodem. v nejakem PCworldu cca rok a pul zpatky byl test batohu na ntb. deuter giga 2 to vyhral (ale myslim jen v nejake kategorii)