Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Instalace aplikace

Standardní Instalace aplikace

Zdravim, sice uz to tu bylo reseny, ale me slo o neco malinko jinyho. Mam mandrake 10.1. Chtel jsem si instalnout nejakou aplikaci. Z balicku jsem si instaloval gcc. Pak jsem normalne spustil ./configure tak to probehne ok. Kdyz dam make - vypise to chyby. Sosnul jsem balicek, ktery neni na CD - libxorg-x11-devel-6.7.0-4.3.101mdk.i586.rpm. Ten mi rekl, ze z důvodu nesplněného devel(libfreetype)). U toho jsem skoncil.......jsem uplny zacatecnik. Poradite nekdo?

Member
    Vliv
    282

Standardní

chaos vladne svetu popis to srozumitelnejc jinak se nedockas kloudne odpovedi rozhodne ti ale doporucim erika

Standardní Oprava

ok, popisu to lepe.
    Z balicku jsem si instaloval gcc pro kompilaci. Do konzole jsem napsal ./configure - probehlo to bez chyby. Dale jsem napsal make. Vypsalo mi to tohle:
    [petr@petr ace-src]$ make
    Making all in lib
    make[1]: Entering directory `/home/petr/ace-src/lib'
    /bin/sh ../libtool --mode=compile gcc -DPACKAGE=\"ace\" -DVERSION=\"1.9\" -DX_DISPLAY_MISSING=1 -DSTDC_HEADERS=1 -DHAVE_
    SYS_TIME_H=1 -DTIME_WITH_SYS_TIME=1 -DHAVE_UTIME_NULL=1 -DHAVE_GETTIMEOFDAY=1 -DHAVE_MKDIR=1 -DHAVE_STRDUP=1 -DHAVE_STRS
    TR=1 -I. -I. -g -O2 -c table.c
    rm -f .libs/table.lo
    gcc -DPACKAGE=\"ace\" -DVERSION=\"1.9\" -DX_DISPLAY_MISSING=1 -DSTDC_HEADERS=1 -DHAVE_SYS_TIME_H=1 -DTIME_WITH_SYS_TIME= 1 -DHAVE_UTIME_NULL=1 -DHAVE_GETTIMEOFDAY=1 -DHAVE_MKDIR=1 -DHAVE_STRDUP=1 -DHAVE_STRSTR=1 -I. -I. -g -O2 -Wp,-MD,.deps/ table.pp -c table.c -fPIC -DPIC -o .libs/table.lo
    table.c:22:22: X11/Xlib.h: No such file or directory
    table.c:23:23: X11/Xutil.h: No such file or directory
    table.c:24:24: X11/keysym.h: No such file or directory
    table.c:25:23: X11/Xatom.h: No such file or directory
    table.c:26:21: X11/xpm.h: No such file or directory
    table.c:169: error: syntax error before "Pixmap"
    table.c:169: warning: no semicolon at end of struct or union
    table.c:170: warning: data definition has no type or storage class
    table.c:173: error: syntax error before '}' token
    table.c:173: warning: data definition has no type or storage class
    make[1]: *** [table.lo] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/petr/ace-src/lib'
    make: *** [all-recursive] Error 1
    Tady u toho jsem skoncil. Ptal jsem se kamarada a on mi rikal, ze mam instalovat balicek libxorg-x11-devel-6.7.0-4.3.101mdk.i586.rpm. Pri spusteni balicku to hodilo - Některé požadované balíčky nebylo možné nainstalovat:
    libxorg-x11-devel-6.7.0-4.3.101mdk.i586 (z důvodu nesplněného devel(libfreetype))
    souhlasíte?
    Dal uz proste nevim.

Member
    Vliv
    282

Standardní

v mandrejku nemusis kompilovat {./configure;make;make install} gcc ale pomoci nastroje rpm ho nainstaluj veskery dependencies si to vyresi samo tusim

Standardní Re: Instalace aplikace

Citace Původně odeslal Petr7
    Zdravim, sice uz to tu bylo reseny, ale me slo o neco malinko jinyho. Mam mandrake 10.1. Chtel jsem si instalnout nejakou aplikaci. Z balicku jsem si instaloval gcc. Pak jsem normalne spustil ./configure tak to probehne ok. Kdyz dam make - vypise to chyby. Sosnul jsem balicek, ktery neni na CD - libxorg-x11-devel-6.7.0-4.3.101mdk.i586.rpm. Ten mi rekl, ze z důvodu nesplněného devel(libfreetype)). U toho jsem skoncil.......jsem uplny zacatecnik. Poradite nekdo?
    Jak pise Lipo, nejdriv se koukni jestli ta aplikace neni v rpm balicku, nejlip si nadefinuj zdroje pres urpmi. Jak na to je popsany v threadu balickovaci systemy distribuci.
    Epox 9NDA3+ (nForce 3 Ultra 250) | CPU AMD 64 3000+ | 512 MB RAM | HDD Seagate Baracuda 160 GB 7 200 ot/min | Ino3D GeForce 6600 GT | Samsung SyncMaster 793s | TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 | MIDI Tower |
    gentoo+AMD64+XFCE

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    294

Standardní

Mandrake ma vse v rpm, nic nekompajli, dokud opravdu se neujistis, ze to nema v rpm

Nastav si spravne zdroje pro urpmi(nejen CD, ale i inetove mirrory, viz abclinuxu.cz, root.cz apod) a vesele urpmi rpm_balicek
    a urpmi samo resi zavislosti.
    Popripade najit na rpmseek.com, rpmfind.net a podobnych.

Jinak by nestalo od veci rict, ktery program to chces naistalovat.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

chci instalovat karty ace-1.2.tar.gz Jinak na abclinuxu jsem cetl o nastaveni, ale stejne z toho moc chytry nejsem...

Standardní

Jak jsem psal vyse, k nastaveni internetovych zdroju pro urpmi je v threadu balickovaci systemy distribuci perfektni odkaz, podle toho to zvladne nastavit kazdej

EDIT: Koukam ze odkaz na Easy urpmi je starsiho data
    Tady je soucasny odkaz - http://easyurpmi.zarb.org/
    Epox 9NDA3+ (nForce 3 Ultra 250) | CPU AMD 64 3000+ | 512 MB RAM | HDD Seagate Baracuda 160 GB 7 200 ot/min | Ino3D GeForce 6600 GT | Samsung SyncMaster 793s | TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 | MIDI Tower |
    gentoo+AMD64+XFCE

Standardní Diky

balickovaci system jsem rozlousknul....
    ale zaseknul jsem se tady u toho - po prikazu make......vznikla tahle hlaska.
    /usr/bin/ld: cannot find -lX11
    collect2: ld returned 1 exit status
    make[1]: *** [canfield] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/petr/ace-src/games'
    make: *** [all-recursive] Error 1

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    294

Standardní

pokud si rizlopusknul balickovaci system, tak si urcite zkousel, zda to co chces naistalovat opravdu neni v rpm? Protoze kdyz jsem se tak jen tak koukal na rpmseek, tak jsem na balicek "ace" narazil, a opravdu nema smysl neco kompilovat, kdyz to je v baliku, pac se to pak spatne dava pryc(pokud neni nadefinovana "make uninstall")

Jinak ta chyba ti rika, ze nemas knihovny od X11, tudiz potrebuje doinstalovat X11-devel ci neco podobneho. Popripade je mas, ale nemas je v $LDFLAG, pokud tu knihovnu mas, tak tu cestu k ni pridej do /etc/ld.so.conf a spust ldconfig
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání