Citace Původně odeslal iPoK
He nevie niekto ako riesit toto: Spravim si boot cd, funguje mam odskusane, ale chcem bezat na SATA AHCI. Takze pocas boot-u stisnem F6, vlozim disketu, sosa, sosa, potvrdim nejake partion veci, zacina to textove kopirovanie a tu vyhodi, ze nemoze nacitat disketu (BTW je 100% dobra). Ked to odignorujem, instalacia po restarte spadne. Ak pouzijem origos WinXP CD nemam problem.

Niekde som videl odkaz na zive.cz ako zaintegrovat SATA drivery do CD, nevie niekto ten odkaz, ale cim sa to s**e, ze to nejde?
Tak riesenie je popisane priamo v nLite-te. Najkor popisem co som xcel. Vytvorit si disk ktory nebude obsahovat AHCI drivre, aby som sa pri instalacii rozhodol, ci ich chem alebo nie (toto je specialita Intel chipsetov, bezia v SATA aj bez ovladacov ale iba WXP). Ak sa budem xciet bezat s NCQ tak pri instalacii vlozim disketu a F6, ak nechcem tak instalacia bez driverov. Tu bol problem, lebo tu disketu mi nebralo (nesla kopirovat).

A riesenie - ked sa v nLite dostanete do okna s konfigurovanim bezobsluznej instalacie, hned na prvej zalozke je checkbox "OEM preinstal", treba zaskrtnut a potom uz disketa funguje.