A jaké komentáře máš na mysli?
Mám Audigy1 a až na rozdíl 5.1 x 6.1/7.1 a jinou kvalitu záznamu se A1 od A2 moc neliší - hlavně co se týká herní podpory - podporuje stejně jako A2 64hw 3d kanálů, EAX4 atd. Takže ve hrách bude imo stejná jak A2.
Tvoje současná integrovaná zvukovka EAX nepodporuje. Umí ho emulovat softwarově, ale max. do verze EAX2.0, který už se v nových hrách moc nepoužívá a imo UT2003/2004 ho taky nepodporuje...ut podle mě používá EAX3, takže softwarové zvukovky si v testu nevedou tak špatně vzhledem k audigy, jak by se předpokládalo, pže jedou na čisté 3d a audigy jede na 3d + eax...můj názor.
Měl jsem zvukovky typu CMI8738, ALC101, SB128, SBLive a teď SBAudigy. Ve hrách měly CMI a ALC neprosto žalostný výkon - na starším cpu (633MHz) byl např. UT (klasický starý) s 3d zvukem absolutně nehratelný, což imo dokazuje, že zvukovka nic neakceleruje, vše je pomocí ovladačů. S SB128 se hratelnost výrazně zvedla a s Live a Audigy už prakticky nepoznám rozdíl mezi bez a s 3D zvukem, co se výkonu týká.
S výkonnými procesory a novými kodeky je už situace lepší, ale na hry je imo Audigy furt nejlepší..zvláště pokud chceš EAX..a EAX3 a 4 ti žádná jiná zvukovka, než Creative, nenabídne.
Bacha ale na verzi Audigy LS, tuhle rozhodně nebrat. Dobré audigy 1 jsou Audigy ES a pak klasické Audigy1 s firewire konektorem.