Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Problem s WLAN ASUS-130b 802.11b - VYRIESENE

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Problem s WLAN ASUS-130b 802.11b - VYRIESENE

ahojte,

mam hore spominanu wlanku, a mam s nou problem a to taki, ze ked ju vlozim do pocitaca tak uz v ziadnom pripade nenaskoci resp. sa ani nezapne. Dosku mam OcTec s chipsetom intel 440, 400Mhz celeron, TNT2 riva, 30 GB disk zvuk a pod. A neviem v com je problem. Najprv som myslel, ze vyzaduje PCI slot ver. 2.2 ale v navode som nasiel ze je potrebny STANDARDNY pci slot, tak som si myslel ze asi tym standardnym mysleli uz ver. 2.2 ale ked som mal doma n askusku inu WLAN konkretne SMC, ktora mala v navode JASNE napisane ze VYzaduje pci slot ver 2.2 a normalne som ju v tom rozbehal, tak som bol nemilo prekvapeny. Takze teraz vazne neviem co stym. Inak tu ASUS som rozbehal zatil len v novsej doske konkretne MSI s chipsetom i875 v pohode, a este som to skual v dalsich 3 s chipsetom i440 a nic. Jo vlastne v jednej s i440 sa mi ju tiez podarilo rozbehat a to bola taka shitna stara doska nejaka siemens (serverova) ale isla tam. Stretli ste sa uz niekto s podobnym problemom? Ak hej a nasli s te nake riesenie pls poradte.

thx

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...3c80c20dfc8b52

pozorne precitat , je tam to co hladas
    NTB - nejake Lenovo
    PC - Intel i5 netaktovany
    fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
    technical diver , deep full nitrox 75m :)

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal proe
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=50210&highlight=pci&sid=bea76a20ed cd0483403c80c20dfc8b52

pozorne precitat , je tam to co hladas

Mno hej, ale ja som v tej MB (kde mi nejde ta ASUSka) rozbehal WLAN ktora MA VO SPECIFIKACII "REQUEST PCI BUS ver 2.2), takze vo verziach pci slotov to asi nebude Aj ked to bolo prve co ma napadlo, ale ako vravim, ked som tam normalne rozbehal tu, tak som bol trocha mimo.

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

na specifikaciu na papieri sa kludne mozes vysrrrrrrrrrrrrrr......
    je to len potlaceny papier, mal som us dost pripadov ked boli kraviny rovno v specifikacii , a presne ako pises katra s PCI2.2 isla v starom kompe a karta 2.1 ee
    NTB - nejake Lenovo

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

mno takze new poznatky...

s tym ze co je na paiery je fakt tak ako vravis , dalej, pozeral som si tu tvoju "schemu" a v nej vyznacene, ze kam, na ktore piny treba priniest tych 3.3V (btw som meral na mojej doske, a vazne ani na jednom v ktorych podla tej schemy maju byt, neboly ) fajn, dalej ma zarazilo, ze si tam pisal kam vsade treba tych 3.3V dostat (10 pinov) a neskor tam pises: "urobil som prepoj medzi +3.3V na ATX a PINom A21. Karta odvtedy funguje bezchybne." takze ty si nakoniec prepojil len tu A21, alebo vsetky. Ja ked som prepojil len A21 nic sa nezmenilo . A take posledne co by som k tomu mal je, ze ty si najprv zistoval, ci niesu niektore PINy hned prepojene so zemou (co je moj pripad tusim v dvoch pinoch) a nepises, co v takom pripade, ci ten vynechat alebo... , a na druhej strane, ked som priviedol 3.3 na A21ku, (prepojil som to kablikom priamo na MOLEX ATX na doske), a potom som este raz zistoval, ci nie su spojene so zemou, a zistil som ze po tej uprave A21 mi ukazovala ze je Mam si to nevsimat, alebo je to zle? A uplne posledna vec je, v tej scheme resp. tabulke, mas ze na A50ke pri PCI 2.1 je 54V a pri PCI 2.2 ma byt 3.3, predpokladam ze je to asi mensia chyba, lebo ja som na tom pine neviem si ce kolko uz odmeral, ale urcite to nebolo 54v . Ale mozno sa myslim a je to spravne.

Tak diki zatial (btw ta tabulka je super vec)

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

hmmm, nutis ma zacriet hlboko do pamati

ten popis co mam na webe je na Dcom kartu...

ak mozes . oskenuj (odfot makro )tu Asusu kartu a posli mi ju na proelisburnZAVINACgmail.com , konkretne cu tam tusim 2 cipy , tak pls tie hlavne, aby boli vyditelne oznacenia a vyvody , potom po ICQ
    to dokoncime[/quote]

edit:
    ze si tam pisal kam vsade treba tych 3.3V dostat (10 pinov)
    a neskor tam pises: "urobil som prepoj medzi +3.3V na ATX a PINom A21.
    Karta odvtedy funguje bezchybne." takze ty si nakoniec prepojil len
    tu A21, alebo vsetky. Ja ked som prepojil len A21 nic sa nezmenilo
    treba skontrolovat tu asusku, kde vsade ma napajanie , piny su nanej mdezi sebou
    prepojene ,takze staci priviest napajanie na jeden

A take posledne co by som k tomu mal je, ze ty si najprv zistoval,
    ci niesu niektore PINy hned prepojene so zemou (co je moj pripad tusim v dvoch pinoch)
    a nepises, co v takom pripade, ci ten vynechat alebo... , a na druhej strane,
    ked som priviedol 3.3 na A21ku, (prepojil som to kablikom priamo na MOLEX ATX na doske),
    a potom som este raz zistoval, ci nie su spojene so zemou, a zistil som ze
    po tej uprave A21 mi ukazovala ze je
    ano , toto som zistoval na MB /thx za radu to Rainbow/ , piny kde chybalo napajanie
    boli nezapojene / v lufte / takze ci na zodpovedajucich pinoch na Asuske bolo nieco spojene
    zo zemou som neriesil

A uplne posledna vec je, v tej scheme resp. tabulke, mas ze na A50ke pri PCI 2.1
    je 54V a pri PCI 2.2 ma byt 3.3, predpokladam ze je to asi mensia chyba,
    lebo ja som na tom pine neviem si ce kolko uz odmeral, ale urcite to nebolo 54v
    je to blbost,preklep ...... tych chyb je tam viacej ale v zasade si ich netreba vsimat
    zaujimave su LEN farebne zvyraznene PINY

ak mas cas a chut , zozen si datasheety od tych cipov na karte
    pozri kde maju napajanie
    premeraj si kde to napajanie cipu konci na konektore /odmeraj voci kazdemu PINU/
    s toho ziskas obraz kde mas to napajanie na PCi privedene
    odmeraj zodpovedajuce piny na MOBO voci zemi
    potom us len staci dat napajanie jednemu pinu a malo by to ist bez problemov

a kurobis toto vsetko , zopakoval si moj postup s Dcom-mom ,
    zabil si jeden vecer bastlom a karta ti mozno funguje
    NTB - nejake Lenovo

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

dobve, skusim to zajtra pofotit, aj ked sa mi naskytla moznost tu moju ASUSU vymenit za naku inu kartu, alebo moju staru sunku vymenit a doplatim nieco...zrejme to bude uz bud. tyzden ale zatial som postaro ci skor .V kazdom pripade som zatial po starom...tak zajtra teda...
    dik zatial

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

omrkniten EDIT

pokial budes kartu menit,
    ber len PRISm chipset .. ale budes doplacat

neber Relatec 8180 , je to shit / na krabici a vyrobcovi nezalezi - same shit /

mam s tym najeke skusenosti na mojej wifi sieti
    cca 10 asusov v pohode aj na 800m
    1 realtec zapraskny na 300m volny vyhlad ...viacmenej si robi co xce
    NTB - nejake Lenovo

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

tak je tu... definitivne sa zbavujem tej mojej ASUS, takze nema zmysel sa stym prerabanim PCI slotu zaoberat dalej... Ale tebe PROE dakujem za ochotu a vlastne aj pomoc (tu schemu mozno este pouzijem). V kazdom pripade fakt diki. A este by som sa chcel teda opytat aku znacku Wlanky by si mi doporucil, REALTEK - s tym som skoncil uz pri obycajnych sietovkach (SHIT), ASUS - to este neviem, ale akoze tato moja v novej doske slapala OK (co ty nato, mohla byt byt?), SMC - vraj maju najlepsie vypracone prijimanie signalu, ale na druhej strane vraj maju prblemy s linuxami (nevies co je na tom pravdy?) tot asi vse co poznam ja ak by si doporucil este nieco ine daj pls vedet.

Diki moc

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

www.skfree.net
    www.czfree.net

ja kupujem len tie asusy lebo :
    celkom dobra citlivost
    stabilita
    doba konfiguracna utilita, v ktorej nieco nastavim a to tam aj zostava /nie ako ten blby realtec ktory sa na AP prihlasi kedy sa mu xce/
    fajn cena / nieco pod 1k u malopredajcu/
    HW uzivatelom dodavam ja , staci mi jedna nahradna , ziadny reinstal driverov , zapichnem inu a idem dalej
    zatial som nemenil ani jednu - spolahlivost

nevzdavaj sa , ta karta bude fungovat , xce to len trpezlivost

SMC... mal som AP Barricade VBR 2804 ,zdochli mi dve a nakonieco som za to ako nahradu radsej zobral UPS ....
    takze toto je moja skusenost s SMC
    NTB - nejake Lenovo

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

tak fajn, takze sa posnazim zohnat si ASUS (tentoraz uz hned 54Mbit nech mam pokoj). Ako som vravel tu schemu mam, a viem dozaista ze ju este na 112% pouzijem (ked uz nie u seba[co nevylucujem], tak u niekoho ineho)

Tak teda diky este raz za trpezlivost ze mnou a dik za rady...

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    287

Standardní

no , ASUS WL-138 je ta G-verzia a podla info co som zatial nasiel......nehaj ju radsej de je v sklade napokoji , vraj stoji za figu a je to potvrdene aj od dovozcu.....

pokusim sa vyhrabat link na tu diskusiu

edit : ani nebolo treba daleko chodit
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=88515
    NTB - nejake Lenovo

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

no hej

mno hej, uz viem aj ja ze tie 54 [som to niekde akorat cital] (g) su na tom horsie s cytanim signalu, su vazne vhodnejsie len na domacu siet a to len na FAKT kratke vzdialenosti...
    Ja ostavam pri verzii B (na internet to bohate staci, na G verziu by som sa nedoplatil na linke co by pokryla 54 megabit), ja to potrebujem len cisto na cytenie signalu z AP (co mam cca 250-300 metrou vzduchom bez prekazky ) a ako lokalnu siet pouzivame klasicku 100megabitovu TP.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání