No vcera som vyhodne kupil Millennium G200 (8MB SGRAM) za 50 (malo to byt povodne Millennium II 4MB PCI ale to uz predali) - malo to byt funkcne so zarukou 3 dni.
Chladic bol namiesto tych plastovych kolikov prichyteny velkymi skrutkami az bola cela karta prehnuta - tak som to dal dole - pod tym vsade pasta, len nie tam, kde ma byt Na zadnej strane odrazene 2 male SMD kondiky.
Tak som to ocistil, chladic uchytil normalne, pridal kondiky a samozrejme to neslo - zly BIOS. Bol tam posledny v3.3, flashovany vraj v 2002, ale zjavne poskodeny. Tak som to preflashoval a potom to zacalo fungovat. Dnes som tu kartu znovu skusal - nainstaloval som drivery (obraz je fakt pekny). A po jednom zapnuti nebol obraz (monitor v standby, ale nepipalo to), po spusteni Windows sa obraz objavil. Skusil som full-screen DOS prompt - monitor sa prepol do standby a uz sa nezobudil - musel som pouzit RESET. Po RESETe sa zrazu ukazal obraz aj v BIOSe
BTW. BIOS je ulozeny v nejakom seriovom chipe - oznacenie ST 35560V1 AZZ819S. Neviem, ci je to EEPROM alebo flash ROM - na stranke ST to nie je, asi je to nejaky shit specialne pre Matrox