Žádný DLL, ani win drivery přímo na kartu nebudeš potřebovat. Potřebuješ DOS driver a na ten už se pak dá napíchnou standardní SB pro driver obsaženej ve win.
Mám 2 podobný karty, udělal jsem to s nima takhle:
Žádný DLL, ani win drivery přímo na kartu nebudeš potřebovat. Potřebuješ DOS driver a na ten už se pak dá napíchnou standardní SB pro driver obsaženej ve win.
1. Fáze: = bios. v něm musíš nastavit přidělování prostředků manuálně a na tom IRQ a DMA, co hodláš používat s tou zvukovkou přepnout z PCI/PnP na ISA/EISA.
2. Fáze: Nahoď něakej DOS driver, co se ti bude spouštět v configu a autoexecu před spuštěním win. V tomhle driveru většinou můžeš kartě nastavit prostředky, někdy to ale jde jen jumpery, tak to nastav stejně, jak v tom biosu. V těch driverech máš obvykle na výběr Windows sound system, nebo sound blaster pro režim, tak urči, kterej chceš, WSS má obvykle kvalitnější zvuk, ale v hrách vyžadujícíh directsound ti může hrát zvuk se sekundovým zpožděním. SB režim může bejt o malinko horší v kvalitě, ale plně kompaktibilní i s DOS hrama a ve win i s directsoud, takže si zahraješ bez zvukovejch problémů i ty nejnovější hry. osobně doporučuju WSS na poslech hudby, ale SB na cokoliv ostatního, i videa(kvůli tomu zpoždění) Taky je tam obvykle nastavení MIDI, gameportu a IDE řadiče, co bejvá na těhle zvukovkách, co z toho nepoužíváš vypni.
3. fáze: Nic nenech win detekovat. Manuálně přidej Sound blaster pro, a manuálně mu přiřaď prostředky stejný jako máš v tom DOS driveru a po restartu už by to mělo hrát.
Tenhle způsob přes ten dos driver mi přijde dobrej v tom, že má podle mě menší tendence zatěžovat CPU, než něakej překopanej win driver, většinou původně psanej pro windows3.11. Na Pentiu MMX @ 300 sem tu zátěž CPU s tim win driverem hned poznal na FPS v UT, tak jsem děkoval bohu za ten DOS.