Stránka 28 z 36 PrvníPrvní ... 18242526272829303132 ... PosledníPoslední
Výsledky 676 až 700 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

chci se zeptat, už někdo z vás objednával v tomto obchodě?
    Lampa a veci okolo ni se nam poradilo sehnat v CR (dalsi moznost je koupit jiz hotovy set ze zahranici, ale ten stoji v prepoctu 4.8k http://www.exclusiv-online.com/shop/...ct&art=LGSETMH ), tohle je to same a navic v cechach (verim, ze 80 lumenu na watt staci kazdemu :
    Case Bigtower AT@ATX ve dřevě,Athlon XP 1700@2200=1870MHz,512DDR,HDD 40GB,ATI Sapphire Radeon 9600XT FB 500/650MHz

Standardní

Zda bude nekdo z vas neco objednavat dejte vedet. Nedari se mi zde sehnat IR sklo. Nezbyva nez ho objednat nekde ze zahranici. Pridam se k postovnemu.

Pokud nekdo vi kde v CR budu vdecny.

edit1:
    Zdase ze se mi podarilo sehnat za cca 200 kacek v Brne temperovany sklo jsem zvedavej. Tl je asi 4mm.
    Vim ze se to tu uz rozebiralo ale nikdo moc nepsal zda funguje.

edit2:
    Takze sklo je na svete stalo 67 kacek rozmer 39x39cm tl. je cca 4mm. Z jedne strany ma pokovovanou cast(je drsnejsi) z druhe strany je normal sklo.
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    Paneboze, co to sem leze za lidi?
    To jako narazis na me? Nebudes tomu verit, ale zrovinka tuto reakci a od tebe jsem cekal...uz ses tu drive projevil. Pokud mi nekdo chce odpovedet at to udela a Locke a si piska.... Dik

Standardní

chci si také udělat projektor,ale v tomto tématu je již trošku zmatek,proto žádám někoho z vás,kdo mi může přesně popsat všechny součástky k výrobě projektoru,
    chci to z 15"LCD,tak aby jsem měl dobrej obraz na rozměru 200/150cm,né pouze na filmy,ale i na desktop a hry pro děti,určitě nechci šetřit na tom,co je nejdůležitější,

zda tento dotaz někoho otravuje,tak těm se upřímě omlouvám,no a tomu,co mi poradí moc děkuji,

Budulman.com
    Case Bigtower AT@ATX ve dřevě,Athlon XP 1700@2200=1870MHz,512DDR,HDD 40GB,ATI Sapphire Radeon 9600XT FB 500/650MHz

Standardní

Jsou tu jeste nejaci moderatori? Zase se vyrojila banda naprosto linych lidi, co nejsou schopni procist predchozi stranky a ptaji se na veci 20x zodopovezene. Chtelo by to radne promazat. Dekuji.

Standardní

Citace Původně odeslal Synator
    1. Nevite nekdo jake maji ohniskove vzdalenosti fresnelky z www.unioptik.cz ? 2. Maji byt fresnely vystredene (ty kruznice) na stred lcd nebo je to u prde*e...?
    Cagos, ohniskove vzdalenosti tech fresnelu sice neznam, ale vystredene by jsi je mel mit celkem urcite.

Standardní

Citace Původně odeslal Budulman.com
    chci si také udělat projektor,ale v tomto tématu je již trošku zmatek,proto žádám někoho z vás,kdo mi může přesně popsat všechny součástky k výrobě projektoru,
    chci to z 15"LCD,tak aby jsem měl dobrej obraz na rozměru 200/150cm,né pouze na filmy,ale i na desktop a hry pro děti,určitě nechci šetřit na tom,co je nejdůležitější,

zda tento dotaz někoho otravuje,tak těm se upřímě omlouvám,no a tomu,co mi poradí moc děkuji,

Budulman.com
    Cagos jeste jednou ,
    kazdy pouziva neco jineho, ale napisu ti co vsechno mam ja a jsem s vyslednym obrazem doooooooooooooost spokojenej:

vybojka HQI-TS 400W/D
    patice FC2
    tlumivka LAYRTON SAPI-HSI 40/230
    zapalovac LUMTEC
    LCD BenQ FP 567s
    frenelky 310x310x4mm
    triple objektiv 300mm
    kondenzor
    reflektor
    tepelne odolne sklo
    obycejne sklo
    3x ventilator
    napajec ventilatoru
    2x vypinac
    konektor na signal
    konektor na napajeni
    material na kryt vybojky (plech)
    material na konstrukci (hlinik)
    material na bednu (zatim sololit)
    sroubky, maticky, podlozky, vruty, draty, kabely, ...
    roleta TUPPLUR 200X195 bila

Snazil jsem se zbytecne nesetrit na dulezitych soucastkach a kupoval to nejlepsi co bylo. Jde to samozrejme i bez nekterych mnou pouzitych dilu, ale vysledek nemohu popsat.
    Doufam, ze jsem na nic nezapomel.

Standardní

Citace Původně odeslal *RADÍK*
    Citace Původně odeslal Budulman.com

Budulman.com
    Cagos jeste jednou ,
    kazdy pouziva neco jineho, ale napisu ti co vsechno mam ja a jsem s vyslednym obrazem doooooooooooooost spokojenej:

vybojka HQI-TS 400W/D
    patice FC2
    tlumivka LAYRTON SAPI-HSI 40/230
    zapalovac LUMTEC
    LCD BenQ FP 567s
    frenelky 310x310x4mm
    triple objektiv 300mm
    kondenzor
    reflektor
    tepelne odolne sklo
    obycejne sklo
    3x ventilator
    napajec ventilatoru
    2x vypinac
    konektor na signal
    konektor na napajeni
    material na kryt vybojky (plech)
    material na konstrukci (hlinik)
    material na bednu (zatim sololit)
    sroubky, maticky, podlozky, vruty, draty, kabely, ...
    roleta TUPPLUR 200X195 bila

Snazil jsem se zbytecne nesetrit na dulezitych soucastkach a kupoval to nejlepsi co bylo. Jde to samozrejme i bez nekterych mnou pouzitych dilu, ale vysledek nemohu popsat.
    Doufam, ze jsem na nic nezapomel.
    Děkuji ti moc,tvá odpověď je dostačující,

to "Locke" ty jsi přišel na forum a vše jsi určitě věděl,že?

Standardní

2liny prase: Budes se divit, ale teoreticky jsem opravdu vsechno vedel. A to jenom proto, ze jsem nemel problem si dane topicy precist, pred tim, nez jsem se vubec na neco ptal. Ostatne kdyby ses vubec namahal si tento topic precist, tak bys to vedel
    Coz ovsem u lidi jako ty nehrozi, proc se nemahat, kdyz nekdo muze celou praci udelat za tebe. A k tomu tomu pridas jeste kapku drzosti a arogance, ze prece mas pravo se zeptat a pokud se to nekomu nelibi, at drzi hubu.

Nejak mi unika smysl moderatoru v teto sekci. Mely by se zde resit nove veci a napady, a ne porad dokola seznamy dilu a kde co koupit (coz se resilo a uspesne vyresilo na prvnich strankach) kvuli linym prasatum, ktera naprosto nejsou schopna neco samostatne udelat. Osobne nevim zadny problem v tom si topic precist od zacatku, je to prace na hodinu a kazdy kdo ma zajem o stavbu projektoru by to mel udelat. Myslim si, ze tyhle stupidni dotazy lemplu by se mely rovnou mazat a ono by jim to mozna i doslo.

Standardní

čistka

Standardní

Aspon nelzi. Kazdy tu ma defakto to samy. Ale to by sis ten topic musel opravdu precist a mit nejaky mozek, aby ti to doslo.

Standardní

Jdete se hadat pres SZ.
    Locke ma v podstate pravdu. Skoro vse je tu popsano. Clovek by mel lepe cist nebo hledat.
    Pak kdyz se zde neco hleda je v tom neporadek trebas ted se zabrala stranka o nicem.
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Standardní

2Locke: naprosto s tebou souhlasím, ale ten styl . Zamysli se a nedegraduj obsah svých (často hodnotných) zdělení rétorikou ala Hulán.
    Budulman: nadávky sem nepatří ani v sebeobraně. Díky takovým jako jsi ty vypadá ten thread tak jak vypadá. Nejprve pozorně čti, pak znovu, pak hledej a ptej se jen na nezodpovězené otázky!

btw: už v červnu jsem psal ohledně (ne)moderování tohoto threadu Martymu a odpověď byla, že se o to Mymák postará ....... no tak asi ne
    To, že tu zůstává tento OT příspěvek a spousta dalšího humusu dokazuje, že se tu o to skutečně nikdo nezajímá.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

z mé strany nemám již co dodat,to co jsem chtěl vědět,mi řekl RADÍK,
    nebudu to zde zasírat,toť vše

Standardní

Ahoj,
    nema nekdo z vas moznost zmerit teplotu vybojky v techto vzdalenostech od povrchu?
    10mm, 20mm, 30mm, 100mm
    Premyslim nad vyrobou elitpickeho reflektoru odlitim z cinu, ale teplota tani cinu je 231C tak nevim

Standardní

Citace Původně odeslal ybz3ek
    Ahoj,
    nema nekdo z vas moznost zmerit teplotu vybojky v techto vzdalenostech od povrchu?
    10mm, 20mm, 30mm, 100mm
    Premyslim nad vyrobou elitpickeho reflektoru odlitim z cinu, ale teplota tani cinu je 231C tak nevim
    Mno, ikdyz neni vybojka chlazena, tak ani kousek od ni 231 stupnu nebude. Ovsem problem je, ze kdyz ji uzavres do neceho (elepticky reflektor) tak se teplo bude kumulovat a 231 mas za chvili.
    Ale myslim si, ze pokud vyresis chlazeni (vhanet dovnitr vduch?), tak nebude sebemensi problem.

Standardní

no a co ten reflektor chladit pasivne? - z druhe strany udelat mocna zebra a prispusobit tomu krabici
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Standardní

Citace Původně odeslal check
    no a co ten reflektor chladit pasivne? - z druhe strany udelat mocna zebra a prispusobit tomu krabici
    Mno, efektivnost te vybojky je asi 30%. Takze bude treba uchladit cca 280w tepelneho vyzarovani. A vem si, jaky problem je u PC treba jen pri 100w.....
    Je to jen jednoducha uvaha, nic jsem nepocital, ale proste instinktivne se mi to nezda.

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    Mno, efektivnost te vybojky je asi 30%. Takze bude treba uchladit cca 280w tepelneho vyzarovani. A vem si, jaky problem je u PC treba jen pri 100w.....
    Je to jen jednoducha uvaha, nic jsem nepocital, ale proste instinktivne se mi to nezda.
    jenže u pc to potřebuješ chladit s rozdílem teploty okolí a cpu třeba na 20°C, u výbojky ti stačí mnohem větší rozdíl.
    můj nový web : www.ertyh2o.net Athlon XP 2500+@2300MHz (200*11,5) Barton AQZEA 0331 UPMW, SOLTEK 75FRN2-RL, DDR 512MB/333Mhz, Gainward GeForce 4Ti4200 (300@600), 4x HDD Seagate Bar7200.7 8MB cache 120GB, Hercules Fortissimo III, CDRW Teac 52*32*52, Hyundai ImageQuest F790D Flat,(vodní chlazení:CPU,Chipset,GPU,4xHdd)

Standardní

Chtel bych v tom masivu reflektoru vyrobit kanalek a chladit to vodou.
    Cín má dobrou odrazivost tak by ho stacilo jen vylestit. Jeste bych to mohl odlit z olova (327 C) a pak pochromovat, ale melo by to pak znacnou hmotnost. Z jinych kovu to asi neudelam, protoze je v "kuchynskych" podminkach neroztavim. Nejaky napad?

Standardní

Citace Původně odeslal eRTY
    jenže u pc to potřebuješ chladit s rozdílem teploty okolí a cpu třeba na 20°C, u výbojky ti stačí mnohem větší rozdíl.
    U pc se zpravidla chladi na 45-50. A tady nemuzes mit teplotu o moc vetsi, protoze to teplo pujde dal a ohralo by se ti lcd. Pokud si predstavim kovovy blok jak krava o teplote 60c, tak to bednu za chvili prohreje skrz na skrz....
    Takze stejne by tam musel byt druhy okruh chlazeni pro bednu....

Standardní

jestli chladit vodou, tak podle mě to jde jenom tak že se chladí přímo výbojka, z reflektoru to neodebere všechno teplo, minimálně polovina "svítí" směrem k lcd. už jsem to tady psal že výbojku chladit vodou jde vpoho, ale takový systém vyjde tak na 4k (radiátor, čerpadlo, skleněný waterblock na výbojku atd). já budu zatím chladit třemi 12cm fany s tím že bednu udělám taky aby tam šlo dát dodatečně vodní chlazení výbojky. chtěl jsem chladit vodou kvůli prachu uvnitř bedny, filtrům apod moc nevěřím (nejsou 100% účinné a snižují průtok vzduchu), vždy tam nějaký prach bude a jak už tady bylo uvedeno čistit fresnely je otrava. udělám to tak že prostor výbojky oddělím od fresnelů a lcd ir sklem a tento prostor budu odvětrávat (tam prach vadit nebude). každopádně mám to chlazení vymyšleno tak že 1 ventilátor bude přímo za reflektorem z nerezu tak jsem zvědav, snad se ventilátor nerozteče (na pár fórech jsem to tak taky viděl a funguje jim to i s méně ventilátory)

Standardní

Pokud si udelas inteligentni uchop fresnelu, tak cisteni od prachu neni problem, to projedes steteckem a pohoda. Problem je "mastna spina" (otisky prstu, svinstvo z pilky na zelezo a pod...).

Standardní

Dost originalni napad na ostrici mechanismus do projektoru:

I hacked apart a dead CDRom drive today for my basic motor-driven focusing solution, not as elegant as pun15her's but it should do the job ok:

Takze akorat udelat obvudek pro krokovani motorku. Je tu nejaky elektrotechnik, ktery si mysli, ze je to realne? Je treba presnost pohybu po 1mm, lepe po 0,5mm. Dost bych se divil, kdyby to suple melo krokovy motor.

Jeste me napada, uplne nejlepsi by byl posuvny mechanismus z nejake jehlickove tiskarny. Jsou dost robustni a musi byt hodne presny....

Standardní

A co treba tohle: www.webolution.de/Datasheet/uln2803.pdf, tusim ze jde udelat nejake schema jako tohle:

a 2-bitove ovladani krokoveho motoru [treba z disketovky] skrze seriovy port je na svete ...

Server:Abit KT7, AXP 1600+, 512MB PC-133, 5x160GB Hitachi + 8GB, 100Mbit, Matrox G100 4MB Lap:Evo N600c, PIIIM 1Ghz, 512MB PC-133, 60GB Toshiba [16MB], DVD-ROM, Radeon M6 [16MB], 14.5', EW-7106 Wi-Fi, Intel LAN, 56k, TV-Out Main:KT3 Ultra2, FSB 266@352Mhz, AXP 2500+, HyperX 333/CL2 512MB + 400/CL3 512MB => 352Mhz/2.0-2-2-5, SB Audigy 2ZS, 2xHitachi 160GB + 20GB, Asus R9550 128MB 250/200@435/245, 100Mbit LAN, ATA/133 Raid, Fortron 350W PFC, GSA-4081B, TEAC CDW-58E

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)

Pravidla přispívání