Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 66

Téma: nLite - jake mate zkusenosti

Standardní re:

!!!!POZOR VSEM!!!!

Zjistilo se, ze pri nLitnuti XP SP2 jsou problemy s cestinou v nekterych programech. Neveril jsem tomu a pak jsem si to sam ozkousel, problemy dela napr. PSpad. Myslim, ze to neni ojedinele, uz jsme se takovi potkali tri, takze na to myslete, az budete s nadsenim orezavat .
    War. War never changes.

Standardní

Orezany XP pouzivam asi mesic (nLite 1.04) a funguje vsechno co jsem kdy pouzival, zatim jsem nenarazil na problem. Ale nesnazil jsem se za kazdou cenu o co nejmensi instalaci, ale kde jsem si nebyl uplne jistej, to jsem radsi nechal. Momentalne si hraju s dalsi verzi, z jiny instalacky a s novou verzi nLitu, kde i kdyz orezavam uplne to samy je vysledna instalace o dost mensi (praddepodovne to souvisi s predelanym systemem integrace zaplat).
    Zkusil jsem ze zvedavosti nainstalovat PSpad a na obou verzich je cestina v pohode (obe jsou samozrejme SP2), takze mozna jde o nejakej jinej problem s fontama.
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Standardní

Citace Původně odeslal Paolo.n
    Orezany XP pouzivam asi mesic (nLite 1.04) a funguje vsechno co jsem kdy pouzival, zatim jsem nenarazil na problem. Ale nesnazil jsem se za kazdou cenu o co nejmensi instalaci, ale kde jsem si nebyl uplne jistej, to jsem radsi nechal. Momentalne si hraju s dalsi verzi, z jiny instalacky a s novou verzi nLitu, kde i kdyz orezavam uplne to samy je vysledna instalace o dost mensi (praddepodovne to souvisi s predelanym systemem integrace zaplat).
    Zkusil jsem ze zvedavosti nainstalovat PSpad a na obou verzich je cestina v pohode (obe jsou samozrejme SP2), takze mozna jde o nejakej jinej problem s fontama.
    Az najdu chvili, zkusim udelat novou instalaci a podporu jazyku necham defaultni, uvidime, co to udela. Kazdopadne pro me je to zatim duvod, proc toto neinstalovat. Snad na to prijdu.
    War. War never changes.

Standardní

Ja som podporu jazykov inštaloval, ale v Alcohol 120% som mal problém aj ja. Ešteže uprednosťňujem anglickú verziu. S MSO2003CZ nemam žiaden problém, je možné, že u mňa to je chyba samotného Alcoholu.
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

Standardní

Ja sice nepasu po nejmensi instalaci, ale chtel jsem zkusit integrovat pouze hotfixy a behem instalace mi to zacne hlasit, ze nemuze precist nektere soubory. Tim to zkolabuje uz pri nacitani CD. Nevim co delam blbe.
    Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB AData EE, Sapphire 4850

Standardní

He nevie niekto ako riesit toto: Spravim si boot cd, funguje mam odskusane, ale chcem bezat na SATA AHCI. Takze pocas boot-u stisnem F6, vlozim disketu, sosa, sosa, potvrdim nejake partion veci, zacina to textove kopirovanie a tu vyhodi, ze nemoze nacitat disketu (BTW je 100% dobra). Ked to odignorujem, instalacia po restarte spadne. Ak pouzijem origos WinXP CD nemam problem.

Niekde som videl odkaz na zive.cz ako zaintegrovat SATA drivery do CD, nevie niekto ten odkaz, ale cim sa to s**e, ze to nejde?
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Citace Původně odeslal iPoK Xpert
    He nevie niekto ako riesit toto: Spravim si boot cd, funguje mam odskusane, ale chcem bezat na SATA AHCI. Takze pocas boot-u stisnem F6, vlozim disketu, sosa, sosa, potvrdim nejake partion veci, zacina to textove kopirovanie a tu vyhodi, ze nemoze nacitat disketu (BTW je 100% dobra). Ked to odignorujem, instalacia po restarte spadne. Ak pouzijem origos WinXP CD nemam problem.

Niekde som videl odkaz na zive.cz ako zaintegrovat SATA drivery do CD, nevie niekto ten odkaz, ale cim sa to s**e, ze to nejde?
    Moc jsem to nepochopil, proc si SATA drivery neintegrujes pres nLite? Staci vybrat pozadovany .inf a nastavit, ze dany driver je TextMode.
    War. War never changes.

Standardní

Citace Původně odeslal WereWiking

Moc jsem to nepochopil, proc si SATA drivery neintegrujes pres nLite? Staci vybrat pozadovany .inf a nastavit, ze dany driver je TextMode.
    Naozaj nic viac netreba? Na tom odkaze zive.cz som videl, ze sa editovali nejake subory z diskety. Mozno sa mylim, alebo je to uz zastaraly postup. OK skusim iba integrovat co to povie.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Citace Původně odeslal WereWiking

Naozaj nic viac netreba? Na tom odkaze zive.cz som videl, ze sa editovali nejake subory z diskety. Mozno sa mylim, alebo je to uz zastaraly postup. OK skusim iba integrovat co to povie.
    Tamto je navod, ktery nepocita s nLite, takze musis drivery pridat sam, pak jejich zapis do jednoho mista a hlavicku do dalsiho; nLite toto dolepi sam, uz jsem si konecne vyzkousel. Pro zacatek ti staci tam nahodit jen tyto drivery, nabootovat z instalacky a podivat se, jestli ti zdetekuje SATA disky. Tim si overis, ze se tam ty drivery daly spravne a pak si muzes hrat dal .
    War. War never changes.

Standardní

mam winXP orezany nLite 1.0b5 a vsechno funguje jak ma
    ale na prvni pokus sem to trochu prehnal s tweaks a porad to padalo

ktery tweaks z nLite pouzivate?
    Athlon XP2200+ ... ASUS A7N8X-E ... GF4 MX440 64MB ... 768MB DDR400 ... Winfast TV2000 XP ... WD 80GB ... Lite-ON 52/24/52 ... DVD ASUS ... iiyama Vision Master 1451 ... Canon S400
    ---
    P4 3.0 GHz ... ASUS P4V800D-X ... Gainward SilentFX Ultra/980 (FX5700) 256MB ... 1024MB DDR400 ... WD 250GB ... Lite-ON SOHW-1693S ... ADI P750

Member
    Vliv
    278

Standardní

Citace Původně odeslal lucky

vsetko "tweakovanie" som vyriesil upravou registrou (na msdn fore som nasiel v jednom subore .reg vsetky zmeny co sa mozu v registroch urobit aj s komentarmi a iba som si tie zmeny co som nechcel zakomentoval a zvysok som dal zaviest po nainstalovani systemu)
    AMD Barton 2500+ | Spire Skive Stream II | Epox 8KRAI | 2 * 256 PQI 400 cl 2 | Leadtek A350XT | Hitachi 80 GB PATA | AVANCE B030 | Chill Innovation 400 W | Eizo FlexScan F520 | MS Wireles Desktop EE

Standardní

Dufam ze nedostanem Head-shoot, za to ze tu hodim nekomprimovany uryvok z mojho konfigu. BTW pouzivan trocha konzervativnejsie tweaky (odoberam malo aby som zabezpecil co najvasciu funkcnost) a nepouzivam omalovanky.
    Kód:
    [Tweaks]
    ;# Boot & Shutdown #
    Auto-End Tasks
    Auto-Kill Hung Apps
    Auto-Kill Hung Services
    Disable Prefetch-Cache
    ;# Desktop,Taskbar & Startmenu #
    Remove My Documents icon
    ;# Explorer #
    Add Expand > to compressed setup files
    Disable Prefix: Shortcut to
    Disable shortcut arrow
    Launch folder windows in a seperate process
    Show Drive Letters in front of Drive Names
    Show extensions of known file-types
    Show Map Network Drives buttons in Explorer bar
    Show Statusbar in all windows
    ;# File Open/Save Dialog #
    Disable File MRU-List
    Preset Places Bar to: C: D: E: DESKTOP LAN
    Remove Back Button
    ;# Internet Explorer #
    Disable Market Place bookmark
    Disable Media Player 6.4 created bookmarks
    Disable Password-Caching
    Set Internet Explorer to accept 10 connects a time
    ;# My Computer #
    Add Device Manager to Context Menu
    Add Services to Context Menu
    ;# Network #
    Disable LAN-Manager from caching passwords
    Hide PC in Workgroups/Domains
    ;# Privacy #
    Clear most recently opened documents list on logoff
    Disable Error Reporting
    Odebrat spyware Alexa
    Use single TEMP folder for all users
    Zakázat dotaz aktualizace ovladače přes internet
    ;# Security #
    Unhide Administrator account
    ;# Speed #
    Disable Optimize harddisk when idle
    Disable Tracking of Broken Shortcut Links
    Disable Warn on low disk space
    Do not cache thumbnails
    Klasické Ovládací panely
    Speed-up Access to AVI Media Files
    Use Windows classic folders / No Tasks Sidepanel
    ;# Start Menu #
    Add Administrative tools
    Disable Highlight newly installed programs
    Disable popup on first boot
    Do not use Personalized Menus
    Expand Control Panel
    Reduce popup delay
    Remove Search the Internet from Search
    Use small icons in Start Panel
    ;# Taskbar #
    Disable Group similar Taskbar buttons
    Disable Hide inactive icons
    ;# Visual Effects #
    Disable: Animate windows when minimizing and maximizing
    Disable: Show translucent selection rectangle
    Disable: Slide taskbar buttons
    Disable: Smooth edges of screen fonts
    Disable: Transitions and Shadows
    Disable: Use a background image for each folder type
    Disable: Use common tasks in folders

Standardní

2iPoK: dikes, vyzkousim pri tvoreni dalsi verze
    Athlon XP2200+ ... ASUS A7N8X-E ... GF4 MX440 64MB ... 768MB DDR400 ... Winfast TV2000 XP ... WD 80GB ... Lite-ON 52/24/52 ... DVD ASUS ... iiyama Vision Master 1451 ... Canon S400
    ---
    P4 3.0 GHz ... ASUS P4V800D-X ... Gainward SilentFX Ultra/980 (FX5700) 256MB ... 1024MB DDR400 ... WD 250GB ... Lite-ON SOHW-1693S ... ADI P750

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal aragorn

vsetko "tweakovanie" som vyriesil upravou registrou (na msdn fore som nasiel v jednom subore .reg vsetky zmeny co sa mozu v registroch urobit aj s komentarmi a iba som si tie zmeny co som nechcel zakomentoval a zvysok som dal zaviest po nainstalovani systemu)
    byl by link?
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Member
    Vliv
    278

Standardní

Citace Původně odeslal Marty

byl by link?
    teraz som pozeral tie linky a na hlavej stranke sa to momentalne nenachadza, vo fore som to sice nasiel ale stiahnut sa to da az po zaregistrovani (co zas nie je taky problem )

P.S.: este som tam objavil novu zaujimavu vec UNATTENDED REGISTRY TWEAKAGE DOTNET, este neviem co to je ale idem teraz pozriet

P.P.S.: inak odporucam tu stranku a forum vsetkym ktory sa o nlite zaujimaju (aj tym ktory sa nezaujimaju)
    AMD Barton 2500+ | Spire Skive Stream II | Epox 8KRAI | 2 * 256 PQI 400 cl 2 | Leadtek A350XT | Hitachi 80 GB PATA | AVANCE B030 | Chill Innovation 400 W | Eizo FlexScan F520 | MS Wireles Desktop EE

Standardní

Citace Původně odeslal iPoK

Tak riesenie je popisane priamo v nLite-te. Najkor popisem co som xcel. Vytvorit si disk ktory nebude obsahovat AHCI drivre, aby som sa pri instalacii rozhodol, ci ich chem alebo nie (toto je specialita Intel chipsetov, bezia v SATA aj bez ovladacov ale iba WXP). Ak sa budem xciet bezat s NCQ tak pri instalacii vlozim disketu a F6, ak nechcem tak instalacia bez driverov. Tu bol problem, lebo tu disketu mi nebralo (nesla kopirovat).

A riesenie - ked sa v nLite dostanete do okna s konfigurovanim bezobsluznej instalacie, hned na prvej zalozke je checkbox "OEM preinstal", treba zaskrtnut a potom uz disketa funguje.

Standardní

No mne to nliteovanie pride celkom zbytocne. Pretoze ked tolko sedim u kompu a instalaciu win robim raz za dlhy cas, tak mi absolutne nevadi ze sedim par minut pri kompe a nieco tam zaskrtnem .. proste obsluzna instalacia. A vsetky hotfixim mam ulozene na disku takze intalacia sice zabere par klokov naviac .. ale to ma vobec netrapi. A napriklad moja aj niekolko nasobna instalacia zaberie maximalne tolko casu, kolko vam zabralo casu to osekavanie a testovanie. Nehovoriac otom ze stym moze byt viac problemov ako uzitku, pretoze pri dnesnych kapacitach diskov je rozdiel 500MB vs. 1500MB uplne zanedbatelna.
    Takze mi to pride fakt zbytocne
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní

ono nejde jen o zabrane misto ale taky treba o pamet... a takove osekane winxp dou pak provozovat na silenych konfiguracich

ale ja vim kdo by to delal ze dyt mame kazdy nadupany komp
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Standardní

Citace Původně odeslal Opty
    ono nejde jen o zabrane misto ale taky treba o pamet... a takove osekane winxp dou pak provozovat na silenych konfiguracich

ale ja vim kdo by to delal ze dyt mame kazdy nadupany komp
    Myslim ze realne rozdiel nepoznas .. ak mas aspon priemerny comp.
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní re:

1) Zbavis se TUNY zbytecnosti typu help a hromada sluzeb, takze prinejmensim nezabiraji misto na disku a neprekazeji (kolikrat omylem kliknu na napovedu misto nastaveni) -> uspora pameti i CPU

2) Lidi, kteri casteji instalujou, tohle budou mit jako neocenitelnou pomucku. Pohraju si s driverama, prinejmensim po nLitu uz v PC opravdu (!) nebudu potrebovat FDD mechaniku kvuli SATA.

3) Muzu si pres nLite wokna i tweaknout, napr. pristup do device manageru pres kontextove menu u Tento Pocitac je neskonale pohodlne, stejne tak pristup do commandu z jakekoli slozky (opet pres kontextove menu).

4) Instalace SP2 mi na serveru trvala cca 3 hodiny, integrace na mem vlastnim PC pres nLite neco okolo tri minut. Nehlede na to, ze po instalaci SP2 mely wokna neco pres 1,5GB, coz je skoro polovina disku. To neni uspora casu?

Ve finale je to moznost jak si usetrit cas pri vice instalacich NEBO jak usetrit RAM/CPU/misto na disku + si udelat komfortnejsi Windows (coz je na pomalejsich strojich supr). SP1 s integrovanymi SP2 a par hotfixy mely po instalaci krasnych 440MB (ale to uz jsem tady nekde psal, ne?).
    War. War never changes.

Standardní

no, rychlost startu osekanych wxp pro sp2 corp (sundane vsetko okrem mspaint/notepad/wordpad a vsetky zbytocne ovladace and stuff) je dost BRUTALNA a to to testujem na solidnych strojoch pre mna je nLite cesta, ako si nainstalovat wokna za 10minut cisteho casu (cas od rebootu dosovej casti po funkcny OS kde chyba nForce driver a drivery na grafiku ) tiez som si do nich narval snad vsetky dostupne SATA drivery aby som sa nemusel uz bavkat s disketovkou
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

1) Helpy smazem rucne vo win asi tak az 6,4s .. takze to je podla mna nulova vyhoda. A to ze tam mam par nepotrebnych suborov naviac ktore ale urcite nespomaluju ani nic, tak to mi je jedno.

2) Instalacia WinXP uz s integovanym SP2 zahrnuje aj ten ovladac co ty musis davat do floppy. Aspon ja uz som naposledy do floppy nic nedaval a slo to uplne vpoho .. +potvrdene dalsimi ludmi
    To ze su tam uz ovladace povazujem za bezpredmetne, pretoze stale vychadzaju nove ovladace. Samozrejme to hovorim tak pretoze, pretoze som uz povedal ze ja instalujem win cca raz za rok, a vtom pripade by tie ovladace boli fakt stare (ako na co, ale ne GK urcite). A ak nie, tak pre mna to zase taky problem nieje .. tak 2-3 minutky a mam to.
    Samozrejme uz ako som hovoril tu, aj predtym, tak zase opakujem ze tu sa jedna o pripad ked sa win instaluju raz za dlhy cas. Samozrejme ak niekdo instaluje win kazdy druhy tyzden (co musi byt lol), tak sa mu to vyplati si to spravit. ALe pre mna je to fakt zbytocne.

3) To je pekne vlastnost .. ale o5 sa to da tweaknu aj priamo z win.

4) Ja uz SP2 integrovany mam pretoze pouzivam ENG win, takze to povazujem za zbytocne to rozvadzat. PS: existuju nato packy s prekladom ... takze mas s eng win vlastne cz alebo ake chces. No mne eng uplne vyhovuje.

No a nazaver chcem povedat, ze sa mi nejedna oto tu vyvratiti, ze ten soft je super .. len nevidim pre cloveka ktory to instaluje raz za rok a ma priemerny komp (napriklad ja) aby sa stym babral. A inak to vsetko co sa da spravit vtom lite sa da spravit aj vo win .. za +- ten isty cas, ktorym by sa clovek zabyval tym robenim instalacky.

Standardní re:

Jo, vyjde to casove nastejno. Ale jednou si udelam instalacku a kdyz se cokoli stane, tak uz mam hotovy neco, co pak nemusim tweakovat (nevim, cim to delas, asi XPlite?), napr. napovedu ze systemu odstranit neumim, takze nLite je pro me moc moc llama-friendly .

Co se driveru tyce, na SATA pouzivam od vyrobce a na grafiku uz asi dva roky detonatory 44.03 a nejak nemam potrebu menit na jiny . K sitovkam uz asi taky novejsi nevyjdou (deska viz. podpis).

Holt nLite je urcenej pro urcity pripady a pro ten tvuj zrovna ne. V podstate XPlite umi to same, ale az z nainstalovanych win, takze to nema cenu srovnavat.
    War. War never changes.

Standardní

Citace Původně odeslal janko_hrasko
    1) Helpy smazem rucne vo win asi tak az 6,4s .. takze to je podla mna nulova vyhoda. A to ze tam mam par nepotrebnych suborov naviac ktore ale urcite nespomaluju ani nic, tak to mi je jedno.

2) Instalacia WinXP uz s integovanym SP2 zahrnuje aj ten ovladac co ty musis davat do floppy. Aspon ja uz som naposledy do floppy nic nedaval a slo to uplne vpoho .. +potvrdene dalsimi ludmi
    To ze su tam uz ovladace povazujem za bezpredmetne, pretoze stale vychadzaju nove ovladace. Samozrejme to hovorim tak pretoze, pretoze som uz povedal ze ja instalujem win cca raz za rok, a vtom pripade by tie ovladace boli fakt stare (ako na co, ale ne GK urcite). A ak nie, tak pre mna to zase taky problem nieje .. tak 2-3 minutky a mam to.
    Samozrejme uz ako som hovoril tu, aj predtym, tak zase opakujem ze tu sa jedna o pripad ked sa win instaluju raz za dlhy cas. Samozrejme ak niekdo instaluje win kazdy druhy tyzden (co musi byt lol), tak sa mu to vyplati si to spravit. ALe pre mna je to fakt zbytocne.

3) To je pekne vlastnost .. ale o5 sa to da tweaknu aj priamo z win.

4) Ja uz SP2 integrovany mam pretoze pouzivam ENG win, takze to povazujem za zbytocne to rozvadzat. PS: existuju nato packy s prekladom ... takze mas s eng win vlastne cz alebo ake chces. No mne eng uplne vyhovuje.

No a nazaver chcem povedat, ze sa mi nejedna oto tu vyvratiti, ze ten soft je super .. len nevidim pre cloveka ktory to instaluje raz za rok a ma priemerny komp (napriklad ja) aby sa stym babral. A inak to vsetko co sa da spravit vtom lite sa da spravit aj vo win .. za +- ten isty cas, ktorym by sa clovek zabyval tym robenim instalacky.
    Bohužial, nesúhlasím s tebou. Tiež si inštalujem okná, len raz za čas, ale naposledy som to robil nLite-om, a musím ti povedať, že stálo to za to. Babral som sa tým asi hodinu, možno hodinu a pol, ale taký výsledok by som po inštalácií určite nedosiahol, ba ani by som neskúšal, lebo mám vrodenú nedôveru k tweakovacím jutilitkám. Bál som sa aj nLite-ovať, lebo hneď na prvý pokus som odobral moc veľa vecí, ale nakoniec nebol žiaden problém. Keď som mal systém na disku, tak aj so SP2 mal do 500MB, potom už len update z webu a fičal som. Nemusel som nič dorábať, meniť a odoberať. Zbytočné blbosti, ako štekajúca sponka a podobné kravinky ani nie sú na disku, nie že by som ich musel vypínať a meniť. Jednoducho pohoda, čisté okná, čisté Start menu, jednoducho krása. Skús si raz takto spraviť systém, som zvedavý, že čo na to povieš
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

Standardní

Ja ako fakt nehovorim ze je to zla vec, a verim ze sa tym da paradne vsetko zredukovat, ale to vsetko sa da spravit z win. Mne to problem nerobi si to za pol hodku vsetko prisposobit + nainstalovat. Samozrejme niekomu to tak vyhovuje atd ..

Inak by som to skusil .. ale az zase budem davat novy system, tak nato urcite zabudnem ..a teraz to robit nebudem, kedze si to hned nemozem odkusat

Ale uz sa otom nebavme .. pretoze toto je dred o tomto programe .. cize skusenosti a pouzitie, a nie otom preco ho nepouzit

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání