Citace Původně odeslal bc.Yo!
Tak si to tu tak pročítám... no hned jsem odběhl vykuchat starej telefon co mi tu už rok leží a nevím co s ním. Vykuchal jsem ho, chvíli laboroval, urval repráček a místo něj pích měřák. Určitě to závisí na telefonu, ale teče mi tam pořád asi 325mV, když to zvoní tak kolem 2,1-2,6V (asi celkem velká hlasitost, ono se to blbě nastavuje když jedním prstem držím kontakty displeje, druhým kontakty klávesnice, zbytkem mobil, a druhou rukou měřák ) . Pokud jsem to dobře pochopil, připojujete u mobilu to kde byl repro na power jumper na desce. Mno takže předpoklad, mobil co mám já se k tomu nedá použít (je to neustále seplý, ikdyž je ticho (probly by mohlo bejt relé, kerý se při 300mV nesepne a při 2V+ jo, tím bych to vyřešil)), předpoklad 2, když to tím mobilem pouštíš, pouštíš si do desky 2.5V tam, kde se to má "jen propojit". Myslíte, že je to zdravé, a že to desce nijak nevadí
jj, presne tak dalo by se to resit pomoci rele ci tranzistoru. Jeste malej detail: ja to nemam zapojene na POWER ale na Wake on Ring ale v zasade to bude asi uplne stejne, krom toho ze WoR muzu vypinat v BIOS. Ja nevim v te dobe jsem to nejak neresil, proste zvoneni -> to nemuze mit velky proud, tak jsem to pridal a ono to fungovalo )

Nejvetsi zapeklitost je imho napajeni mobilu. Kdyz je PC vyple tak by se dalo pouzit tak 5V za napajeni na desku. Ale to ma nejake 2A max. No nevim jeste jsem to nezkousel. Kdyby to slo, tak je to ultimatni, protoze by byl mobil v PC a zadne dalsi napajeni by nebylo potreba.