Děkuju věem za rady (hlavně tiktakovi), nakonec to dopadlo tak, že jsem sehnal kompletní aktivní tubu i s vlastním zesikem, takže mi bastlení odpadá.

Zapoměl jsem napsat, že rádio má i line-out, takže sčítání přes odpory by nebylo zase tak zlý, ale už to řešit nemusím

Stavebnici jsem myslel samozřejmě stavebnici zesilovače. Už je to sice bezpředmětné, ale možná bych se vrátil k problému, který mi u toho vyvstal a to je napájení - všechny ty stavebnice počítaly se symetrickým napájením, které v autě samozřejmě není. Ten problém je už jen akademickej, ale dá se to nějakým zdvojovačem či jinou konstrukcí v autě realizovat? Lapidárně řečeno z dvou drátů, mezi kterými je 12V dostat tři, na kterých je -12V, 0V a +12V?
Pro zesik, kterej jsem stavěl pro domácí použití jsem postavil zdroj, který byl napájený z toroidního trafa, který na to bylo určený - mělo přímo tři odbočky ze sekundáru.

Že je kvalitní audio a zvlášť do auta pěkně drahý, to už vím a musím si stanovit nějakou mez, jinak opravdu dopadnu tak, jak říkáš (naštěstí nemám potřebu si z auta dělat pojízdnou diskárnu a tuc-tuc hudba mi moc neříká, takže snad moje nároky moc nestoupnou )