Jak mnozí z vás ví, Athlony 64 s jádry DH8-E3, DH8-E6 (Venice) a SH8-E4 (San Diego) a dále také Athlony 64 FX s jádrem SH8-E4 a Athlony 64 X2 mají v továrně kalibrovanou maximální povolenou hodnotu teploty TCaseMax. Ta je v rozsahu 49 až 79 stupňů a je zapsána uvnitř procesoru v jeho vnitřní paměti - konkrétní hodnota se zjistí pomocí WPCREDITu (viz můj návod). UPDATE: Arthur udělal jednoduchý prográmek, který to ukáže sám...download tady
Dost by mě zajímalo, jaké hodnoty mají konkrétní procesory. Když jsem testoval 3000+, měl maximum stanoveno na 55 stupňů, což mi přijde dost málo - v létě ve špatně větrané skříni by to, myslím si, šlo překročit. A co teprve při přetaktování! Takže jestli máte některý z výše uvedených procesorů a jste ochotni obětovat pět minut na zjišťování, napiště to prosím sem.
Protože někteří stále přidávají Winchester, zde je seznam procesorů, které nás zajímají:
Athlon 64 socket 939, jádro DH8-E3 (Venice)
Athlon 64 socket 939, jádro DH8-E6 (Venice)
Athlon 64 socket 939, jádro SH8-E4 (San Diego)
Athlon 64 socket 939, revize BH-E4 (Manchester s odpojeným jádrem)
Athlon 64 socket 939, revize JH-E6 (Toledo s odpojeným jádrem)
Athlon 64 FX socket 939, jádro SH8-E4 (San Diego)
Athlon 64 X2 socket 939, jádro BH-E4 (Manchester)
Athlon 64 X2 socket 939, jádro JH-E6 (Toledo)
Opteron socket 939, jádro SH8-E4 (San Diego)
Opteron socket 940, jádro SH8-E4 (San Diego) - včetně HE a EE verzí
dual-core Opteron socket 940, jádro JH-E1 (Toledo)
dual-core Opteron socket 940, jádro JH-E6 (Toledo)
Opteron SE socket 940, jádro JH-E6 (Toledo)
PS: Jiné Athlony 64 a a všechny Semprony by měly mít TCaseMax nastaveno napevno (tam by to mělo odpovídat hodnotám z mého přehledu procesorů).
Článek pojednávající o závislosti mezi přetaktovatelnosti a TCaseMax.