mam uz pres rok (od boomu nF2 desek) Epox 8rda3+ a uz od zacatku mi provadi zajimavou vec. Kdyz jsem mel v hardware manageru windows zaskrtnuto "Allow computer to turn this device off to reduce power." - mam nezbednou kocku - co si lehala na klavesnici a sem tam mi zmackla mesicek - tj PC slo do spanku - tak po probuzeni se ta sitovka s timhle nastavenim uz nerozjela - pomohlo az vypnuti a zapnuti zdroje. Problem jsem vyresil tak, ze jsem vypnul tu volbu.
Ale dnes jsem si prinesl novou Audigy2 ZS a po restartu po nainstalovani driveru se mi v device manageru (a network connection manageru) objevilo Pripojeni 1394 ... a integrovana sitovka nedostavala IP od DHCP serveru - ackoliv na switchi stale svitil link, FD i 100Mbps LEDka. Zkousel jsem zase zapinat/ vypinat zdroj a nic. Zkousel jsem nabootovat do Linuxu - tam take driver z DHCP nic nedostal. V linuxu jsem zkusil i rucni nastaveni IP a defaultni brany a ping zkoncil na Host or network unreachable .
Nakonec jsem vymazal CMOS jumperem na desce po cemz sitovka zacla dostavat svoji IP od DHCP jak v Linuxu tak ve Windows....
Nicmene tyhlety kotrmelce me dosti nebavi... Jedna se o Epox 8rda3+ revize 2.1 - BIOS z 29.7.2004 (Epox magic bios nezna novejsi) , s Windows XP SP2
Da se s tou sitovkou neco udelat ? Jinak ta Audigy hraje perfektne - takze papa CMI onboard...![]()