no ked si to zoberies cisto z logickeho a fyzikalneho hladiska, tak vsetko co ti odobera teplo ti zaroven aj chladi, nie?Původně odeslal snapcase
a myslim ze pravda v tvojich teoriach je niekde uprostred. samozrejme ze heatsink ti rovnomerne rozlozi teplo po celej pameti. tym ze med (hlinik) ma urcite lepsiu tepelnu vodivost ako vzduch, tak aj urcite lepsie chladi ako priame vyzarovanie tepla do vzduchu. samozrejme na ucinne chladenie by tie heatsinky potrebovali asi aj nejake rebrovanie.. ( a samozrejme ofuk) ako som pisal vyssie, pri tomto typu heatsinku sa mozes ale nemusis dostat vyssie s freq. (aj ked len o 1 MHz
)
btw: heatsink na cpu je tam asi kvoli dvom veciam - aby si lameri neolamali jadro a aby sa zvysila stycna plocha s pasivom chladica. a k tvojej otazke: no ked zapojis procak bez chladica, tak ten co ma heatsink ti mozno vydrzi o miliontinku sekundy dlhsie ako ten co nema heatsink(ak by nemal teplotnu poistku) takze nejaky ucinok tam urcite je.. aj ked uuuuuplne zanedbatelny
![]()
-no flame..