Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: matshita dvd-ram uj-831s pali pomalu a obcas mrvi

Standardní matshita dvd-ram uj-831s pali pomalu a obcas mrvi

dvd-r gigamastery4x -z 10mi zmrvila 5 a pali na ne jen 2x rychlosti,teac dw50d na ne palil vzdy v poho a ani jedno zmrveny dvd z 250 ti
    a tak se ptam jestli je ta vypalovacka na reklamaci nebo si jenom s gigamastrama nerozumi,popripade jestli by sla nejak vocurat aby na ne palila 4 joo a palim v neru

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

Když to té mechaniky cpeš média z nejhorší kategorie, tak se nediv. Popisované chování by bylo problémem teprve ve chvíli, dky by mechanika ničila kvalitní média (Tayio Yuden, MCC Verbatimy,...).

Prostě moje rada zní "používej kvalitní média a ne náhražky". Chápu, že jsou GM o 3 koruny levnější než Verbatimy, ale nestojí to za to, věř mi. Něco dat už jsem se z takových médií naobnovoval (naštěstí nebyly moje), u jediného člověka jsem zachraňoval 2x, to byl případ, který si takováto média nenechal napoprvé vymluvit.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Standardní

no ja sem uz s mym teacem vypalil cca 300 dvd gigamastru aasi tah4 sehavky pri paleni a co se tyce dat tak v poho,i ty nejstarsi -cca rok

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

Ach jo, nicméně opakování zdůrazňuje pointu, takže znovu:
    Citace Původně odeslal peta303
    Když to té mechaniky cpeš média z nejhorší kategorie, tak se nediv. Popisované chování by bylo problémem teprve ve chvíli, dky by mechanika ničila kvalitní média (Tayio Yuden, MCC Verbatimy,...).
    Ono se to projevuje mnoha způsoby, nejen čitelností a zmetkovitostí, ale taky tím, že to ne všude vypálíš. Já vím, že se to neposlouchá hezky, ale věř mi. Nepálím kvanta dat, aby mě koruna/dvě na kvalitním médiu zruinovaly, ale u toho, co pálím, setsakra záleží na čitelnosti a výdrži, takže mi věř, že vím, co dělám a proč tohle tvrdím...

Prostě nehledej problém ve vypalovčce, ale v médiích. Dávej jí jen kvalitní krmivo, což já dělám i u kvalitní vypalovačky (proti tomu Panasonicu nic nemám), přestože vím, že na pivní tácky pálí taky dobře.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Standardní

roverider
    tohle je vypalovacka v ntb, ze?Mno matshitu jsem mel jako 1. dvdrw v ntb a taky jsem mel problem...nepalila 2x.Media pouzivam vyhradne Verbatim.Tak jsem ji reklamoval a dostal Toshibu, ta sla taky na reklamaci a ted mam LiteOn...Tim ale problem nekonci,ten taky je na...Po trech reklamacich jsem uz nemel silu na dalsi reklamace a navic me v servisu rekli, ze s tim nejde uz nic udelat...(misto aby me dali poradnou dvdrw).Takze jsem si koupil externi box a poradnou DVDRW mechaniku.

Rada tobe:bud si kup poradnout dvdrw mechaniku (NEC), nebo to vyres jako ja...jinam cesta nevede...

Standardní

no jak to tak vypada tak do ni budu kupovat 8x verbatimy,ps ta moje uz byla jednou na reklamaci-cetla jen decentne dvd a jinak nic atak mi tam chteli dat neco cinskyho to nefakcilo uz v servise a tak mi tam daly novou matshitu a ta az na todle faka v pho

Standardní

U me byl problem v tom, ze jak jsem psal pouzivam vyhradne media Verbatim.Ani jedna vypalovacka, co jsem mel na ne nevypalovala kvalitne.
    Starsi DVDRW do ntb nemaji takovou podporu medii.

Pouzivas nejnovejsi FW?Zkus ji flashnout a treba se to zlepsi...

Standardní

no notebook je mesic starej,takze fw by mel bejt novej otazka je kdese da sehnat-vikde sem ho nenasel ani na strankah panasonicu-matshity-jestli mas nakej link by bych ti vdecnej

Standardní

To ze je mesic starej myslis jak??Mesic ho mas koupenej, mesic je vyrobenej ...Navic to neznamena, ze dvdrw je novej model.

To co tam mas ty, jsem nasel TADY, ze je z Listopadu 2004.

Trochu jsem hledal na inetu FW, ale nic moc.Neco jsem nasel TADY.

Ted Ti muzu rict na 100%, ze nema podporu medii na ktere chces vypalovat.Zkus jina media u uvidis co to udela.Ja jsem zkousel snad 10 znasek medii a porad stejny vysledek...

Standardní

no diky,s tim FW u 1.04 mi to napsalo po vysunuti ze zarizeni neni pripojeny a 1.02-nesla mi stahnout-vobjevil se ramecek s nakou japonskou hatmatilkou a zadnej dwnld nebo vodkaz

Standardní

Jakej tam byl puvodni FW,1.50??Docetl jsem se, ze je asi je ten 1.02 a 1.04.
    Tak zkus to znovu preflashnout tim 1.04 a uvidis.Resetuj ntb a esli to bude delat, tak je chybnej ten FW, nebo je chyba v kompatibilite.

Standardní

co se tyka puvodniho fw v podrobnostech/revize firmwaru tak tam nemi nic napsano,u id zarizeni tak je tam nakej txt,pak 1.50-asi to bude verze fw,co se tyka toho stazenyho(1.4)tak ten mi nesel ptreflasnout-spustim ho,vyhodi mi hlasku ze mam votevrit mechaniku a pak dat ok,otevru mechaniku,dam ok a napise mi to ze je zarizeni nepripojeno takze asi zustanu u toho co tamje

ps ted sem vypaloval plny divko -verbatim8x 8x rychlosti vypalilo se to ok akorar dle casu vypalovani bych to vodhad ze se to palilo prumerne tak5x- trvalo to asi 13minut,uvidim jaky budou vysledky po vypaleni aspon deseti

Standardní

To, ze to pali rychlosti jak ma, je jedna vec.Otazkou ovsem zustava kvalita zapisu...
    Pokud muzes, tak ty media otestuj.

Standardní

ja abych pravdu rek tak dvd sem vzdy palil na ty nejlevnejsi,pravdepodobne nejvetsi sity,90%byly filmy zbytek data,kvalitu zapisu sem nikdy netestoval-nechci sezhrozit spatnejma vysledkama -to samy jao hledat dratky v obrazovkach trinitron(ja je hledal ale nenasel,asi mam stestia pat mi jich vodeslo-poskrabal sem je,co se tyka selhavel pri paleni takto bylo v kopirovani za letu-necitelnost media-spinavy nebp poskrabany,tem nejstarsim jsou 2roky a v poho,pro mne je dulezity ze to de precist,uvidim za mesic beztak diky za radu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání